NY HUSBIL & medelande till syrsan!

Vi har köpt ny husbil.
Kära gamle DUK 173 byts ut efter tre trogna år.
Nu blir det istället en CGL 271. (Vad sjutton ska vi kalla den?)

Vi har bytt 91:a till 98:a, Pegout till Fiat, 4-bäddars till 6-bäddars.

Här är gamla husbilen, dock inte vår käre DUK, han står fortfarande på uppfaren.
Duk 1

Här är nya husbilen.
CGL 1

Är du sådär super intresserad av hur husbilen ser ut innuti kan du titta på följande bilder...
(Okej, jag är inte nörden som lägger ut bilder på husbilen... Jag lägger ut dom så min syster som bor på Nya Zeeland kan se hur den ser ut)
(Klicka på bilderna)

Bakdelen, vinkelsoffan ska bäddas ner och bli en permanent säng.


Framdelen. (Om jag följer med får jag den stora sängen över förarhytten. LYX, i alla fall jämfört med vad jag sovit i tidigare.)

Klädsel ska bytas ut till en blå, snygg nyans.

Ett litet medelande till Sara:
Vi skulle bara åka och titta. Det var öppet hus och det kunde ju vara kul. Ja, bara titta var det.
Men det här blir nog bra! Rätt mysig bil, men jag hittade en som var bättre, men den var typ 2 centimeter för lång så den gick inte an. (Kan möjligtvis bero på att den kostade 75 000:- mer, men vafan!)
Nu kan du iaf titta och njuta..
Jag är frisk nu! Bara trött, känns som jag inte har sovit på ett år.
Jag saknar dig. MASSVIS! Du är bäst!
Puss o kram!

Mos-Sara först ut att lämna Idol

Mos-Sara, mer känd som Idol-Sara blev alltså först ut att lämna tävligen efter en ganska svag insats igår. Det var lite tråkigt!
Jag tycker att Sara är en duktig sångerska, men tyvärr har hon inte den rösten som krävs för att komma längre i Idol. Hon har en lite för späd stämma som inte riktigt står sig i alla olika teman och gengrer som kommer att genomföras.
Det var kul att Mos-Sara lyckades komma såhär långt och vi höll tummarna för dig och tänkte på "singel sången" du sjöng för oss en gång tillsammans med Oskar.
L y c k a   t i l l   S a r a!

26307-71
Foto: Daniel Ohlsson / TV4

Min gissning blir förövrigt att Markus tar hem hela skiten.
 Killen har rösten, utstrålningen och så den där mystiska sexigheten som Khisti pratade om igår!
Jag gillar faktiskt de flesta av Idolerna, men snälla ut med Natalie!! Jag tål henne inte!
BLÄÄ!!

Min nya idol

Det här måste vara det sötaste jag sett på länge.
Mitt hjärta smälter. Vilken goding!
Klicka här.


Halsont - blir min död

Jag kan inte sova, jag kan inte äta, jag kan inte dricka.
FY FAN för att ha ont i halsen. Jag hade fixat att vara sjuk om det inte vore för halsontet.
Igår vid frukost fick jag världens tokångest och bad om att få dö. Ja, det låter lite överdrivet men just då känndes det verkligen helt rätt. Jag var hur hungrig som helst men det gick inte att äta det gjorde så ont och smakade så illa. Efter en äggula gav vi upp, det gick inte mer. Jag grät och var alldeles matt.
Jag är 19 år och gråter över att ha ont i halsen - då gör det ont. Jag är inte den som viker mig av lite smärta.
Febern är i alla fall slut och inatt var första natten som jag inte svettades sönder hela sängen.

Hockeysäsongen står lite i fara. Åsikterna går isär. Efter körtelfeber får man inte idrotta på en termin. För mig att det inte att idrotta att stå på ståplats och titta på hockey. Men enligt andra är det minst lika ansträngande. I alla fall en fara för min mage. Ett enda ynka litet slag mot magen kan leda till att min mjälte, som är svullen, spricker och gör så att jag får en blödning. Men tusan grabbarna på ståplats visar nog lite hänsyn!

Nu har jag varit sjuk allt för länge och än är jag inte frisk. Sen kan det bli efterföljande trötthet och depression. Jippie. Ibland ska man ha tur!

I can tell you, this isn't the shit!

Premiär: Färjestad - Luleå och ett misslyckat TIFO

Premiären är avklarad, med blandade känslor. Det var med ett äntligen som jag satte mig i bilen och åkte mot Färjestad, men det var också med en suck. En suck för någonting – Jag vet inte varför men jag kände på mig att någonting skulle gå helt åt helvete. Att någonting eller någon skulle göra så att det där som man längtat efter så länge inte blev så kul som man hade hoppats. Pessimist, ja visst! Jag måste nog faktiskt säga att jag är nog lite pessimist. Även om det är omedvetet. Men mina farhågor besannades tyvärr. Någonting och någon/några lyckades förstöra det som ett gäng människor, däribland jag, arbetat flera timmar med, vårt TIFO. Jag tror att slutliga antalet timmar blev ungefär 30. 30 timmars nästintill onödigt arbete. Då kan man ju fråga sig varför gick då allt detta åt helvete? Svaret är enkelt. Brist på engagemang och viljan att hjälpa till från folket på ståplats och en irriterande ignorans från ljuskillen. Somliga har väldigt svårt att följa instruktioner, eller också struntar dom bara i att göra som man säger. Det är synd, väldigt synd – tänk vad bra det hade kunnat bli om alla bara hade hjälpts åt. Slå inte på flaggan – betyder SLÅ inte på flaggan, så gör då inte det. Håll upp guld arken – betyder HÅLL UPP guld arken, gör då det. Vik inte ihop dem och lägg dem i fickan och stå med armarna i kors. Dra ner flaggan – betyder DRA ner flaggan och håll kvar flaggan – betyder naturligtvis HÅLL kvar flaggan. Det var ett hästjobb som TIFO-gruppen och många andra hade gjort inför kvällen och vi alla hade stora förväntningar på klacken. Hjälpen fanns tyvärr inte där när den behövdes och i fortsättningen kanske inte folk ska vänta sig så mycket. Men aldrig ger vi upp! Sista kängan ska kastas på ljuskillen. Hur trög får man vara egentligen? Det borde vara förbud mot att vara så trög och ignorant som Du. Helt otroligt. Jag vet att Du hade blivit ombedd, fyrtalet gånger dessutom, att INTE blinka med ljuset under tiden som OH-flaggan var nere. Vad gör Du? Blinkar med ljusen konstant. Det är så himla ledsamt för att uttrycka det milt. Jag hoppas att det blir ändring. 

Det var ju inte bara tråkigheter
som hände under denna match. Inte att förglömma, det var ju elitseriepremiär, väntan var över och allvaret har börjat.Matchen var i det stora hela bra. Men betyget blir inte mer än bra, det blev en sådan besvikelse över att tifot inte klaffade att det tyvärr gick ut över matchen. Men känslan över att det äntligen har börjat igen var nästan obeskrivlig, Det låter lite töntigt och det är lite töntigt men jag brinner verkligen för det här. Just nu är hockeyn verkligen min passion i livet. I skrivandets stund, och även annars också, förundras jag verkligen över mitt otroliga engagemang. Hur kan jag som kommer från en totalt sportointresserad familj ha hamnat där jag är idag och verkligen älska och brinna för det så mycket som jag gör?Det måste ha varit ödet som förde mig till min första hockeymatch, jag som hatade och nästintill föraktade allt var idrott var. Tack ödet, eller vad det nu än var! 

 Resultatet blev slutligen 4-3 till Färjestad. Vinst för hemma laget med andra ord. Det var något positivt i allt negativt. I första perioden var Luleå det bättre laget men snart släppte det för Färjestad och vi vann, rättvist! Flertalet nya ramsor dök upp allt eftersom matchen pågick. En del otroligt bra och andra mindre bra. Klacken måste lära sig att sjunga långsammare! Det var kul att träffa alla människor igen. Vissa har man saknat, andra inte. Nu samlar vi krafter inför lördagen, finalrepris mellan Färjestad och Frölunda. Väl mött! 


Tifo-gruppen, stå på er. Arbeta vidare, ge inte upp. Ni är guld värda!

26307-67
Den otroligt snygga OH-flaggan!

OH-flaggan

OH-flaggan och banderollen under TIFOT.
26307-68

Fyra timmar kvar

Nästa match:
Färjestad - Luleå
om
4h, 38min och 10sek


Halsduks tvång

Saxat från thewolfpack.nu

För att göra ett så bra intryck som möjligt ta med halsduken ikväll.

Har du ingen halsduk?

- Låna en av kompisen

- Har kompisen ingen, byt kompis

- Har du ingen kompis

- Tråkigt för dig

- Då får du istället köpa en halsduk

- Har du inga pengar till att köpa en halsduk

- Låna av kompisen om du nu hade någon

- Kan du inte fixa halsduk

- Stanna hemma då

Med andra ord, ta med halsduken ikväll till ståplats.
// Robban

- - -

Herregud, jag som inte har någon halsduk! Jag som inte har någon kompis som har en halsduk, jag som inte har några pengar att köpa en halsduk för.. Måste jag verkligen stanna hemma?
Jag som har sett fram emot det här jätte länge.


Sju timmar kvar

Nästa match:
 Färjestad - Luleå
om
7h, 38min och 20sek


En dag kvar!

1 dag kvar.
Fatta!! EN dag kvar!

Alla vi hockeyälskare går omkring med samma pirrande och förväntansfulla känsla just nu och med en enorm längtan. Nu är det inte lång tid kvar. I skrivandets stund 24h, 37min, 38sek, EXAKT!
Premiär, premiär, premiär och på hemmaplan dessutom. Ganska ovanligt för att vara Färjestad.
Åååh! Underbart!!

Imorgon möts:
Färjestad - Luleå
Linköping - Frölunda
Skellefteå - Brynäs

På tisdag möts:
Djurgården - Mora
HV71 - Malmö
Timrå - Modo
Omgång ett är komplett.

Vi siktar mot ett nytt guld och en ny guldbild på Kåberg och hans flickvän, Per Ledin.
a.k.a The Bruisebrothers.
Ledin och Kåberg

Båda bröderna blåmärke har blivit föräldrar sen guldet hämtades hem. Senaste tillskottet är en liten mini-ledin som såg ljuset för första gången i fredags.

Ur Thomas Ros blogg på aftonbladet.se
Per Ledin har blivit trebarns-pappa
På fredagen blev han pappa för tredje gången. Nu har han en Filippa, en Fabian och Figaro. Eller?
– Figaro är ett alternativ i alla fall. Jag gillar namnet. Kul att ha alla barnen på samma förstabokstav, säger  Per Ledin.
- - -
Hur kul vore inte det?
Rätt gulligt namn ändå.
Om sisådär 20 år ser vi säkert en Figaro Ledin i elitserien.
Fast vi kan ju hoppas att dom kommer på ett bättre namn. Eller?


Valet 2006

Nu har jag gjort min plikt som svensk medborgare. Äntligen, jag måste bara få säga det, äntligen är valet snart över. Om några timmar stänger vallokalerna och ordet val kommer sakta men säkert sägas allt mindre. Jag tycker det är skönt.

Jag har gjort vad som förväntas av mig och nu hoppas jag att alla andra också gör det. Ja, åtmindstånde alla ni över 18 år. Ni andra, håll i hatten om fyra år är det val igen, då kanske ni också får rösta. Sen kan jag avslöja att det är inte så spännande som man kan tro.
Det har varit veckor, ja kanske till och med månader eller år fyllda av tvivel eller säkerhet. Jag har tvivlat. Vilka ska jag rösta på? Till en början bestämde jag mig för parti X, efter att ha läst runt och tittat på lite fler debatter bestämde jag mig för parti Y, efter lite mer betänketid valde jag parti Z. Sen har jag hoppat runt och funderat, det finns ju fördelar och nackdelar med alla partier. Jag kan avslöja att jag bestämde mig inte förrän jag klev in i vallokalen vilket parti jag skulle rösta på, men jag är nöjd. Det känns rätt.
 Jag är inte den som håller hemligt vad jag röstade på, jag står för min åsikt. Jag röstade på det parti med den mest långsiktiga politiken av alla. Med den fråga som är allra, allra viktigast. Miljön. Vi måste ta tillvara på miljön och tänka på våra kommande generationer.

Tyvärr tror jag att det kommer att bli ett maktskifte iår. Alliansen har gjort det enda som fanns att göra för att de skulle ha en chans att komma till makten. Gått samman. Men hur bra kommer det funka? Jag tvivlar på att det var en så bra idé. Om ett år kommer partierna säkert att vara osams och landet kommer att styras av femtielva olika viljor och personer. Jag håller alla tummar jag har för att vänstersidan ska vinna men gärna utan Göran Persson. Han är dryg och ingen bra ledare. Jag hade gärna sett att Fredrik Reinfeldt var Socialdemokrat, då vet jag vart min röst hade hamnat. Jag tycker att han verkar vara en bra ledare, men nu har han alldeles för tokiga åsikter.

Jag säger bara:
HURRA för vänsterblocket och BLÄ för alliansen.

Det är faktiskt med spänning jag väntar på resultatet!

Vill ha

26307-60
Herregud vilken snygging.
Jag vill verkligen ha den här stövlen!
399:- på skopunkten.
KOM NÅGON GÅNG DÅ STUDIEBIDRAGET!!!Jag vill flytta

Här vill jag bo!
26307-59

Vem vill bo där med mig? Jag har inte råd att betala hyran själv. 
Lägenheten  ligger i ett utav Karlstads finaste områden, Långtäppan.
Barnvänligt och mysig och framförallt nära till hockeyn. Hur bra som helst!
Sara Moll, här kan vi väl bo när du kommer hem?
2787:-/månaden blir det delat på två. Bara ett sovrum iof, men det ordnar vi!
Perre prefekt ju!
26307-57

Bra förrådsutrymmen, fin planlösning, plats för egen tvättmaskin, rymligt badrum, stor balkong.
Lägenhet en trappa upp med egen ingång (radhusliknande) i barnvänligt område. Ej hiss! Nära till skolor och annan kommunal service. Promenadavstånd till affärscentra. Bra kommunikationer! Inflyttning kan ske 1/11 2006 om ny hyresgäst önskar

Jag vill, jag vill, jag viiiiiiill!!

Nedsläpp

Måndag, 2006-09-18, 19.00 då händer det. Nedsläpp Elitserien 2006/2007.
På tre håll i Sverige ska pucken falla. I Skellefteå möts Skellefteå och Brynäs, i Karlstad drabbar Färjestad och Luleå samman och i Linköping möter hemmalaget Frölunda.
Tre städer, sex lag och mängder med hängivna fans. Puckar ska skjutas, svetten ska rinna  och sången ska skallra. I hela Sverige!

Det kilar i fingrarna på supportrarna och det rikigt lyser i ögonen när hockeyn kommer på tal. En evigt lång väntan är snart tillända. Banderoller, flaggor och tvåpinns skapas i rasande fart - allt måste vara klart inför säsongens start.
Nervöst.
Ska Färjestad lyckas försvara guldet eller kommer det hamna någon annanstans? Hur ska det gå för nykomlingarna Skellefteå, är de här för att stanna eller var det en tur och retur biljett de fick?

Vem vinner och vem försvinner? Det återstår att se. Spännande, nerverna börjar sättas i gungning och abstinensen efter hockey börjar bli nästintill olidlig.

Väl mött i hockeyarenorna runt om i Sverige!
En avrundning med ett citat av Gert Fylking "ÄNTLIGEN!"

Tifoverkstad

Att sy en OH-flagga som är 9*7,5 meter är faktiskt roligare än det låter.
Ja, det är sant.

Helgen har tillbringats i gympasalen på Orrholmskolan tillsammans med ett gäng andra människor som inte har något liv. Nej, jag börjar faktiskt misstänka att det är så. Det känns nästan som att det enda dom gör att att skissa på 2pinns motiv och liknande. Men det blir så himla bra.
Denna gång dök ett nytt stjärnskott upp - vid namn Erik. Han har målat världens snyggaste bild som ska vara på OH-flaggan. (För er obildade; OH-flagga = Overhead flagga, dvs. en sådan som man drar ner över allas huvuden.) Den här gången känner jag på mig att det kommer bli riktigt, riktigt bra. Mycket bättre än tidigare.
Jag själv har bidragit med min närvaro. Nej, denna gången har jag faktiskt gjort en hel del. Lördag förmiddag gick åt till att sy OH-flaggan, det var många remsor som skulle sys ihop och i rädslan att göra fel gjordes allting mycket nogrannt. Eftermiddagen spenderades på ståplats, äntligen tillbaka. Det var final i Nordic Trophy mellan Färjestad och Kärpät (?! hur nu det stavas). Färjestad gick ur tuneringen som segrare. Nu är vi inte bara bäst i Sverige utan även bäst i Norden.
Söndagen har ägnats åt att måla 2pinns. (För er obildade; 2pinns, eller två-pinns = En typ av minibanderoll. En lite tygbit med motiv på som hålls upp med hjälp av två pinnar på varje sida) Det blev riktigt bra faktiskt. Jag är förvånad över min skicklighet med penseln.
Absolut Färjestad, Pride of Wermland

Helgens #
# Det var kul att vara tillbaka på ståplats, men nivån på ramsorna var inte allt för hög.
# Tifo-gruppen gör ett himla bra jobb. I år kommer det vara riktigt snyggt på ståplats.
# De nya reglerna är verkligen fjantiga.
# De nya tröjorna var rätt snygga faktiskt.

Förövrigt så har jag bestämt mig för att se framåt, mot morgondagen och vidare.

Vi ses i helvetet - jo tack, för där kommer ju du hamna i alla fall, Niklas. ;)


Valjakten ute nu!

Valjakten ute nu!
26307-56

Journalistlinjen på Molkoms folkhögskola har i rasande fart producerat artiklar, krönikor samt en hemsida till en egen webbtidning. Tidning handlar om valet 2006 och riktar sig främst till ointresserade ungdomar i åldrarna 18-26.

Valjakten finns länkad på:
http://www.molkom.nu


Läs, begrunda och framförallt rösta i valet 17 september./journalistlinjen, Molkoms folkhögskola, 06/07

(Tidningen är inte helt klar än. Det saknas fortfarande vissa texter. Men håll till godo. Kommer inom kort)

B-babes örngottet

26307-55

Jag måste bara nämna detta..
Jag pratade med Henrik häromdagen, killen som flydde de värmländskaskogarna för storstadslivet i Stockholm. Han berättade för mig att han ska köpa en ny kudde. Denna kudde ska han köpa endast av den andledningen att han behöver en att ha B-babes örngottet på. Tidigare har örngottet endst legat i hylla, prydligt och fint. Men det ska det blir ändrig på inom en snar framtid.

Henrik,

Du är ett äkta fan!
Jag saknar dig faktiskt ibland.

Järngänget

Järngänget!
26307-54

Jag saknar järngänget, massvis.
Vi hade tre underbara år tillsammans men nu är dom slut.
Det är nya tider, ny klass och nya vänner, men aldrig kommer jag glömma er!
Ni är vänner för livet!
Vi fyra - järngänget - för alltid!


Kärlek till en kändis

Jag är fortfarande kär i Sebastian och jag har helt ändrar uppfattning, det är inte alls onödigt at bli kär i en kändis. Det är snarare lättare än att vara kär i någon annan.

Tre skäl att bli kär i en kändis.
1. Du behöver inte oroa dig för om känslorna är besvarade, det vet du att dom inte är.
2. Du blir inte sårad av honom/henne.
3. Du behöver inte göra dig iordning ifall du skulle springa på honom/henne ute någonstans.

Ja, jag tycker faktiskt att det är bra att vara kär i en kändis. Jag ska aldrig sluta med det. Jag ska leva ensam, slippa oroa mig över om mina känslor är besvarade och aldrig behöva göra mig iordning när jag går utanför dörren. Det spelar ju ingen roll om jag träffar någon, jag är ju redan kär och inte intresserad av någon annan.
WORD!

Somliga kan kalla det olycklig kärlek. Men nej! Jag håller inte med. Jag är inte olycklig, i alla fall är jag inte olycklig av den andledningen att jag är kär i Sebastin, det må vara av många andra orsaker i sådana fall.
Tänk en gång innan du bestämmer dig för att tycka om en kille/tjej. När du väl bestämmt dig, tänk en gång till!

Lite bilder på Sebastian från konserten i LLA.
26307-52

Tryck på bilderna för att se dem i stort. (För er puckon som inte fattat det)


(Det må vara viss ironi i detta inlägg. Men bara viss ironi!)

KÄR

Jag är kär...

...i Sebastian Karlsson!
26307-43
(foto: sebastiankarlsson.se)
Hetare kille än det här får man ju leta efter!

Fast vid närmare efteranke är jag nog inte kär i Sebastian. Eftersom jag råkar ha den åsikten att det är väldigt onödigt att bli kär i en kändis. Men annars hade jag gärna blivit kär i honom.
Jag, Emelie, Anna och Camilla träffade honom igår efter löfbergslilas jubileumskonstert i LLA.
När vi fick syn på honom kände jag bara att jag var tunvgen att gå fram och säga hej. Så det gjorde jag och passade på att räcka fram handen och presentera mig. Han skakade glatt min hand och sa att han hette Sebastian. Sen sa han, nej Anna du måste ju få en kram också.
Sen kom dom andra fram och fick också varsin kram. Efter det lämnade han oss åt vårt öde med orden, nej va inte ute och bli förkylda nu tjejer. Han gick till sin bil, satte sig i den, backade ut, vinkade åt oss och körde iväg. Om ett år ska vi gifta oss och alla mina läsare är naturligtvis inbjudna.
Nej, ni ljög jag igen. Vi ska inte gifta oss, jag är ju inte ens kär.
Men han är rätt snygg!

26307-44
(foto: sebastiankarlsson.se)

Annars funderar jag på en sak.
Jag har ju väldigt lätt för att gå och bli kär i kändisar så här lite då och då. (JA, jag vet att jag inte är kär på riktigt, det är bara sånt jag säger) Men när det väl gäller på riktigt varför går det inte lika lätt då? Varför ska allt vara så komplicerat för? Varför är inte livet lika lätt som det är på film?
Hur känns det egentligen när man är kär?
Är det när hjärtat slår extra hårt varje gång man ser en person? Eller är det något helt annat? Är det när man inte kan sluta tänka på honom/henne? Fast det behöver väl inte betyda att man är kär?
Nej jag vet inte och jag ska inte fördjupa mig mera i ämnet heller.
Jag ska gå och drömma vidare om
 mitt liv med Sebastian.

Det var för övrigt en väldigt bra boktitiel.
Jag tror jag ska skriva en bok som heter så. Håll utkik!

Gympa med Staboys!

Gympa med Starboys imrgon!

26307-42


Missa inte!
Gratis, kul och nyttigt!
God damn!
I'll be there!

26307-41