Hemmapremiären avklarad

Så var hemmapremiären avklarad. Och för första gången så var jag inte alls hockeysugen. Jag hade ett sug för några veckor sedan, men det försvann lika fort som det kom. Det var nästan lite drygt att gå dit i går men väl där var det riktigt kul. Kul att se alla och kul att känna den där känslan som man bara får på ståplats, inträngd bland massa folk, svettigt och äckligt. Ja, det är helt enkelt underbart.


Färjestad visade vart skåpet skulle stå. 7-3 blev resultatet och Mora hade ingen större chans. Christopher Heino Lindberg var attraktiv och snyggast i hallen och det var ingen hemgång utan Fabian - som lovade göra första elitseriemålet, vilket han också gjorde efter lite drygt en minut.


Så här i efterhand känns det skönt att det har börjat igen. Jag älskar det. Det är hur kul som helst faktiskt!

image241
Bilder: Privata

Första tentan

WOHO! Jag klarade första tentan. Fan va gött!

Jag älskar dig!

Tack, tack, tack för allt. Du är bäst!
26307-240
Min underbara syster Sara och jag.

Jag älskar dig! <3

God natt

Ibland känner mig sig verkligen så himla dum i huvudet. I dag är en sådan dag. Efter att ha suttit i flera timmar och jobbat med engelskgrammatik och fortfarande inte är kapabel att göra en enda uppgift utan att Sara förklarar vad det betyder och så vidare, ja då känner mig sig dum. Och det inte så lite heller.


Jag har kämpat och försökt. Jag har läst och letat. Slagit upp ord och frågat mamma. Nej det går inte. Jag förstår faktiskt inte. Det känns verkligen helt jävla hopplöst. Jag vill bara lägga mig ner och ge upp. Det tänker jag göra nu också, i alla fall tills i morgon. Klockan är 20.17. Jag släcker lampan och säger god natt.


Idols unikaste röst

Den här tjejen kommer att gå långt i Idol iår. Hon har nog den mest unika och speciella rösten.


Mysteriet med tortillasbröden

Jag är sådär grymt hungrig att det gör ont i magen. Och så har jag stått här i ungefär en timme och lagat kyckliglasange. Men vad händer när jag ska bygga själva lasagnen?... Plattorna fattas. Det är så typiskt. Det ska vara sådana där tortillasbröd och senast häromdagen såg jag att dom låg på bänken. Det är ett mysterium. Vart har tortillasbröden tagit vägen? Ingen har varit hemma på Kroppkärr i helgen men ändå fattas bröden.

Är det hyresvärden som var lite hungrig tro?

Imorgon kommer hon

Imorgon kommer hon. Den där efterlängtade Joanna. Det ska bli kul! Hemskt kul faktiskt.

26307-207

Regerande mästare på Med Andra Ord

Igår firade vi Malins 20 års dag. Med middag och spel. Det var mycket god mat som Malin lagat alldeles själv. Bra jobbat bruden. Mätta och belåtna spelade vi sen Med Andra Ord. Jag, Stina och Carolina var ett lag, det bästa, och Malin och Kornelia var det andra laget. Och när jag skriver att vi var de bästa laget så menar jag det verkligen. Se nedanstående bild för bevis. Vi lyckades få ihop hela tre rader innan Malin och Kornelia ens fått ihop en.

Spelplan

Tack för en trevligt kväll tjejer. Det gör vi om snart igen.

Vart är världen på väg egentligen?

Ja, vart är världen på väg egentligen? Det är något som man brukar säga ibland, men idag undrar jag verkligen vafan det är som händer. En 15-årig kille härifrån Karlstad blev i torsdagskväll misshandlad av sin kompis, hemma hos sin kompis. Han befinner sig just nu i Uppsala och tillståndet är enligt tidningarna forfarande allvarligt. För mig är det här helt bisarrt, helt jävla overkligt. Jag förstår inte hur det kan hända. Vad får en kompis att misshandla en annan kompis?

Jag vet vem den misshandlade killen är. Jag, och många andra med mig, tänker på Dig, tror på Dig och ber Dig att kämpa vidare. Vi tänker även på Din familj och hoppas på det bästa.


Stressad men lycklig

Det är helt underbart vackert väder ute. Snart börjar jag skolan och nästan lika snart slutar jag. Sen blir det plugg och imorgon är jag ledig. Då blir det lite mer plugg tillsammans med min underbara syster. Hon ska hjälpa mig med det jag inte förstår/inte kan och sen fika-molkom-dejt med ingen mindre än E.Må. Vi har sagt att ingen av oss får banga, så det lär bli av. Han varnade dock för att hans minne kan svika så därför ska jag ringa och påminna honom idag. Det ska bli trevligt. Vi har faktiskt inte setts sen skolan slutade. Det är skamligt. (Som herr Kaldal så vänligt påpekade, vi har ju visst setts sen skolan slutade. Vi var ett gäng som fikade en dag för ganska så länge sen. Förlåt, my misstake)

Jag är så stressad över skolan att jag inte kan sova om nätterna. Aldrig tidigare har jag varit så "rädd" för att köra på ett prov. Jag vill verkligen klara det. Jag förstår ju, jag vet typ hur man använder allt, men ändå inte. Det känns riktigt skumt. Snart är i alla fall provet över och då har jag bara tusen saker till kvar att göra. Ja men det går nog bra. Sen har jag ju lovat att försöka hjälpa till med WPs medlemstidning också. Det vill jag verkligen göra men jag fattar inte riktigt hur jag ska hinna plugga, skriva, gå på hockey och leva.

Annars vaknade jag med en magkänsla som sa att jag var väldigt lycklig idag. Stressad men lycklig. Jag längtar tills hockeyn drar igång igen. Så har jag inte känt tidigare i år. Jag köpte mest säsongskortet för att jag vet att jag tycker att det är kul. Men nu längtar jag. Det är en annan sak som min magkänsla talar om för mig. Fan va kul!


Lördagens fest i bilder

Här kan den som vill se lördagens förfest i bilder. Hos ingen mindre än födelsedagsbarnet själv. Malin.

Nu ska jag plugga. Det är det enda jag har gjort som senaste dagarna och nu börjar jag bli riktigt trött på det. Men jag har inget val. Jag har fortfarande inte lärt mig ens hälften av det jag behöver kunna. Det är riktigt svårt faktiskt.

En sån där tråkig lista

Jag är inte så mycket för listor, men idag ska jag göra ett försök på en lista jag fann hos Angelica.

1. Om du var tvungen att byta förnamn i dag, vilket namn skulle du välja ?

Svar: Klara, för det är mitt andranamn :P

2. Har du minskat på inköp av flaskvatten typ Loka sedan debatten om det blåste upp eller fortsätter du köpa men med lite dåligt samvete?

Svar: Näpp det har jag inte gjort. Har aldrig köpt flaskvatten speciellt ofta så.

3. Om du födde en son i eftermiddag vad skulle han få heta ?

Svar: Elis

4. Vad åt du till frukost ?

Svar: Först en tallrik fil klockan nio och sen rostade mackor och te vid halv elva snåret.

5. Har någon du känner sagt upp kontakten med dig eller blivit förbannad på riktigt pga något i bloggen ?

Svar: Haha, nej det är ju ändå ingen som läser ;)

6. Idag är det söndag, vilken dag föredrar du ?

Svar: Fredag eller lördag.

7. Nu är det september, vilken årstid föredrar du ?

Svar: Sommar eller vinter. Sol och bad eller skidor i fjällen.

8. Drömmer du i färg eller svartvitt ?

Svar: Man kan bara drömma i svartvitt sägs det, så jag svarar inte färg.

9. Snusar du ?

Svar: Nej!

10. Hur mår du ?

Svar: Jo tackar som frågar ganska bra. Lite väl trött bara kanske.


Det överträffade mina förväntningar

Ja jisses. Den här meningen har nog använts ett par gånger förut, men... Så kul som jag hade igår har jag nog aldrig haft. Det började med förfest hemma hos mig. Malin, Carolina och Madde kom hit och vi hade allmänt trevligt. Senare slöt även mina goa grannar Alexandra och Evelina upp och slutligen begav vi oss till Nöjes.

Utan problem klev Evelina, nyligen fyllda 18 år, in genom dörrarna. Alla framför och alla bakom oss fick visa leg. Men jag och Eve blev hälsade med orden: Välkommna in. Nu är ni hemma. Ibland ska man ha tur. Sen var det bara att svänga sina lurviga och det blev dans, dans, dans och idag har jag så ont i fötterna att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Idag är jag trött och nu måste jag dammsuga. Sedan blir det nog mat på Ikea med systeryster.

Tack Malin, Carolina, Madelene, Alexandra och Evelina för ett toppen kväll.
Malin, grattis på födelsedagen!

Mindre blogg och mycket plugg

Jag sitter allt mindre vid datorn numera och därför blir min blogg lite lidande. Inte för att jag var världens mest effektiva bloggerska förut men nu lär det bli ännu mindre. Jag har för mycket att göra. Äntligen. Jag har blivit aktiverad igen. Men det tar på krafterna och mycket av min lediga tid går åt till att plugga eller att vara helt utslagen av trötthet.

Vi har vår första tenta snart, i fonetik, något som jag måste bli bra på för jag vill kunna svara på ett brev som jag fick när jag föddes. Från mina föräldrars fonetiklärare - skrivet med endast fonetiska tecken. Det var rätt häftigt faktiskt. Läste det härom dagen och det gick ganska bra.

Nej nu ska jag plugga vidare. (Ja, jag vet det är fredagkväll men jag har ork nu) och sen ska jag se på film. Imorgon blir det födelsedagsfirade. Min adoptivsyster Malin fyller 20 år (på söndag i och för sig). Men ändå.. Gattis godingen!

Digital-tv-övergång

Ja då var det dags då, för en övergång till det digitala nätet. Och nu har jag ingen tv, trots att vi har box till samtliga apparater. Irriterande. Jag som har sovmorgon och vill kolla på tv till frukosten.

JagGillarInteDenDigitalaÖvergången! :P