Me and the master of Singstar

Jag och Emil

Efter dessa täta singstar-dueller var jag tvungen att rota fram den här gamla bilden på mig och Emil. Bilden som är typ det enda minnet vi har av vår barndom tillsammans. Ja, det var tider det.

Nu har jag vunnit också

Nu har jag faktiskt vunnit också. Det var singstar-kväll hos Alexandra ikväll. Och jäklar vad vi röjde. Jag vann flera gånger, men jag har fortfarande inte vunnit mot Emil. Det stör mig. Han lyckades vinna över mig ikväll också. Fast det berodde mest på att han valde såna låtar som jag inte kunde. FUSK!

Nu tror jag det är dags att sova. Dom andra åkte in till måndagsklubben på Arena men den stänger ju om en timme så det känns rätt ovärt. (Ja, jag vet. Ovärt finns inte men ni fattar ju vad jag menar eller hur?!) Kul kväll har det varit i alla fall.

Storförlorare på Singstar

Jag suger tydligen på singstar. Eller okej jag suger inte. Men jag kan helt enkelt inte vinna. Det verkar vara helt omöjligt. Igår innan Nöjes var vi ett gäng hemma hos Caroline, det förfestades och kördes lite singstar.

För kvällens bästa och framförallt mesta framträdande/framträdanden stod helt klart jag och Emil. En gammal barndomsvän. Framåt kvällningen satt han och jag bänkade framför TVn och körde låt, på låt, på låt. Jag skulle vinna. Men den lille jävlen slog mig hela tiden. Med bara några fjuttiga poäng.

Det blir revansch Emil, och den gången ska jag vinna. Minst en gång i alla fall. Och jag tror fortfarande att jag helt enkelt är för musikalsik för singstar. Annat än vad man kan säga om dig. Men kul var det i alla fall även om jag fortfarande är lite bitter. Så många förluster svider faktiskt.

Mr Mraz i Borlänge

Otroligt mäktigt. Varför var man inte på plats för?
Jason Mraz - I'm Yours live i Borlänge.



Joanna - Han kommer till Oslo den 3 augusti. Jag vill dit, kan vi inte gå? Du bor ju ändå där. :)

Fotografering med Emelie

Jag tog lite bilder på Emelie för ett tag sedan. Här kommer mina favoriter.
(Utan inbördes ordning)

Emelie

Emelie

Emelie

Emelie

Emelie

Emelie

Emelie

Alla bilder har © Anna Moll.

Kommentarer tas tacksamt emot. Gärna konstuktiv kritik.

Underbart i Särna

Efter ett par dagar med skogsvandring, fjällvandring, bad, sol och trevliga stunder med släkt och syster är jag ganska utmattad. Men vi har haft det bra. Jag verkligen älskar att vara i Särna. En stillastående liten by där det enda folk gör är att köra bil. Fram och tillbaka genom byn, den så kallade raggarrundan. Charmigt ? eller också inte.

 

Så fort man kommer in i våra stugor infinner sig ett slags lugn. Det finns alltid saker att göra och vill man inte göra något kan man alltid bara ligga och läsa en bok. Eller kanske titta på den vackra utsikten. Det är otroligt vilken fin utsikt vi har från vår gård.

 

Det var några sköna dagar vi fick där uppe. Hem kom jag till ett rum utan kartonger, LP-spelare och skivor över både högt och lågt. Kenneths grejer är lämnade i Älvdalen efter många om och men. Tack faster-Karin att ni lämnade av grejerna på vägen hem så jag slapp åka den omvägen. Här är och jag saknar hans gudomliga musiksmak.



Hemma igen men utan blogg-ork.

Jag borde kanske blogga. Men jag kan inte just nu. Tusen tankar snurrar runt i mitt huvud. Kom hem från Särna idag i alla fall. Jag tror faktiskt att Särna är en av Sveriges absolut vackraste platser.



tänker på dig...


Going to Dalarna

Nu blir det weekendresa till Särna med syster. Vi ska ha det härligt, vandra i fjällen, åka ut med båten osv. Det blir skönt. Hemma återigen på tisdag. Tevlig helg!

Saknar

Nu börjar jag faktiskt sakna dom. Dom där underbara människorna som jag faktiskt spenderade ett år tillsammans med i Molkom. Ida, Joanna, Sanja, Elle, Angelica, Erik, Peder mfl.


Jag glömmer er aldrig!

En hemmafru

Idag har jag verkligen varit en hemmafru. Köket är skinande rent, även badrummet är lite renare än det var innan. Disken är helt väck. Delar av tvätten ligger i maskinen. Snart ska en hängas och resten ska in i maskinen. Blommorna slokar inte lika mycket efter rikligt med vatten och krukväxtnäring. Jag känner mig nöjd. Idag har jag gjort nytta.


Järngänget ses igen

Det var inte igår vi sågs, alla fyra. Men idag ska det hända igen. Järngänget, vi fyra som höll ihop under gymnasietiden. Jisses va kul vi har haft tillsammans. Det ska bli kul att äntligen ses allihopa igen.
image197
Järngänget på Malins 18-års dag!
Foto: Snygg-Erik.

Harry Potter och Fenixordern

Igår såg vi den.  Harry Potter och fenixordern. Det var jag, Emelie, Camilla och Sara som tog våra cyklar och åkte in till stan. Filmen var lika bra som jag hade förväntat mig men kanske lite lång. Fast det berodde nog på att jag var så trött. Jag blir dock alltid lika imponerad av hur bra skådespelet är i Harry filmerna. Och kyssen, ja den var faktiskt ganska fin. Man kunde inte låta bli att dra på munnen lite. Jag är inte på nåt recension humör idag så ni för nöja er med att filmen var bra och att jag tycker ni ska se den.

Ljudmeddelanden - årets skoj

Jag och Emelie har hittat årets-kul. Att skicka ljudmeddelanden. Som sms fast i tal. Jätteskoj. Mycket roligare än vanliga sms. Och framförallt extra kul om man pratar på grov värmländska.

Eller vad säger du Emelie?

Våra vägar korsades igen

Jag, Emelie och min syster Sara tog igår en tur till Arvika för att kolla in festivalen. Det var folk överallt. Bokstavligt talat överallt. Jag minns inte att det var så mycket folk sist jag var där. Men det är kul för Arvika. Vad vore den staden (eller är det ett samhälle) utan festivalen? Ingenting.

 

Fattiga som vi är så köpte vi oss ingen biljett utan nöjde oss med att vandra omkring utanför festivalområdet. Syftet med vår lilla road trip var att umgås med varandra, se folk och förhoppningsvis hinna fram till The Movers spelning och kanske lyckas planka in till campingscenen.

 

Vi fick umgås med varandra, vi fick se folk men vi hann inte fram till deras spelning. Därav behövde vi inte heller försöka planka in. Vi beslutade oss för att gå runt campingen och i alla fall kolla om vi kunde höra de sista minuterarna av spelningen. Vi börjar gå och efter bara några meter ser vi dom. The Movers, kvällens stora attraktion. Cöt, Allibloj, Finpotatisen, Erik på Tveten och David. Det var nästan mödan värt att åka till Arvika. Jag gillar att träffa min kusiner och deras vänner.

 

Nu till mitt stora problem. Ni vet mina drömmars man, han som väntar barn med en annan kvinna. Jag mötte honom. Igen. För första gången på ungefär ett år. Oj. Det gjorde ont i mig. Faktiskt. För att citera ett gammalt klassiskt citat från en Robinsson säsong: "So, we meet again alltså." Det är bittert. Tänk, det kunde ha varit han och jag nu. Men icke. Jag är bitter. Jag är verkligen bitter. Fan, det är kört nu.


Webbdesigner i Sundsvall

Jag skulle jättegärna vilja jobba inom webbdesign. Jag har inga större kunskaper inom området men tycker att det är väldigt kul. Kom på häromdagen att man kanske skulle läsa till det.

Nu har jag via studera.nu hittat en utbildning inom just detta området. På mittuniversitetet. I Sundsvall. Man kanske skulle slänga i väg en anmälan ändå, till våren blir det nog i sådana fall. Men Sundsvall. Det är långt det.

Harry Potter har premiär

Imorgon smäller det. Harry Potter har premiär. Tyvärr är det väl försent att få tag på biljetter. Men inom de närmsta dagarna så ska jag ha sett den! Äntligen, äntligen, äntligen. Som jag har väntat!

Snart kommer det pengar

Nu snart, äntligen kommer pengarna för hemsidan. Känns skönt. Fast jag kanske inte ska ropa hej förrän jag har kommit över bäcken. Dom har ju drygat sig förut. Men efter en massa påtryckningar fick jag i alla fall veta att dom mottagit min räkning och att kontakten men baken skulle tas imorgon.
Skönt.


Det här är bra

Måns Zelmerlöw. Jag säger bara: Måns Zelmerlöw.
Okej, jag vet. Det börjar bli nördvarning på mig. Jag har ju till och med en idolbild på honom vid sängen. Fast det är ju bara för att jag fått den av honom. Då kan jag ju inte slänga den. Eller hur?

Jo hur som helst. Det jag ville ha sagt var i alla fall att:
lyssna på det här. Killen kan sjunga. Det här är en underbar version av Cara Mia. Det ryser ta mej sjutton i mig. Jävlar va bra det är.

Länken verkar inte funka men jag har inte tid att fixa det nu. Vill ni höra så kolla i nyhetsmorgonsarkiv bland musiken. Där finns det.

Hemma från Avesta

Nu är jag hemma igen. Har haft ett par trevliga dagar i Avesta. Idas 20-års fest var hur kul som helst. Och det var jättekul att träffa Ida igen. Synd bara att det inte blev lite fler dagar och att det inte var lite finare väder, samt att vi var så trötta. Men jag hade kul ändå.
Det bästa var tipspromenaden som jag och Emma vann :) Vi var helt enkelt bäst och det känns bra att jag vet så mycket om Ida efter ganska så kort tid. Det bästa nummer två var att min värmländska dialekt gjorde en dundersuccé.
Och Ida du behöver inte oroa dig, jag har inte blivit avskräckt från din familj, snarare fått mersmak. Jag vill gärna komma tillbaka igen.

Idag kommer Malin hit. Hon ska sova här och vi ska laga god mat. Det ska bli ugnsstekt färskpotatis och grillad kyckling. Mums. Ska bli kul och träffa henne. Det var faktiskt länge sen och ändå bor vi inte alls långt ifrån varandra.
Nu ser jag fram emot en natt i min egen säng. :)


Låttips - Hide and seek

Ett tips på en bra låt. Den spelas i den alla sista filmsekvensen av OC säsong två, när Trey blir skjuten.

Imogen Heap - Hide and seek

Den här låten ger mig rysningar, men framförallt påminner den mig om Joanna. Den underbara tjejen med den underbara musiksmaken. Jag saknar dig min, J - Cara Mia.

Väntar jag på nåt?

Jag verkligen avskyr att vänta. Och nu vet jag egentligen inte om jag verkligen väntar på något. Men jag tror det.

Nytt på Arvikafestivalen

Varje år upptäcks nya artister på och inför alla olika festivaler. I år kommer flertalet nya band att uppträda på Arvikafestivalen och däribland Dalslandsbandet, The Movers.

"The Movers är rutinerade nykomlingar på den svenska musikscenen. Rutinerade för att man redan 1999 startade det fem man starka bandet i Högsäter, Dalsland och nykomlingar för att man på Arvikafestivalen gör sin första spelning på en av dom största svenska festivalerna. Med sin tidlösa rock n ì roll för man den svenska rocktraditionen vidare, en tradition som startades utav band som Union Carbide Productions och The Nomads. Bara de senaste åren har man gjort över 100 spelningar på egen hand vilket gör bandet till ett särpräglat liveband, fullt av fantastiska låtar, energi och volym. Så missa inte festivalens stora rockhändelse. Den är redan klassisk."  - Arvikafestivalen.se 
image190
Foto: Anders Carlsson
 
The Movers som består av Pontus Blom, Erik Eriksson, Edwars Sensier, Alexander Blom och David Andersson, kommer att spela på campingscenen lördagen den 13 juli klockan 20.00. Ni som ska dit - Missa inte det!

Vill nu lyssna på The Movers går det bra att göra på deras
hemsida eller på deras myspace.

Jag vill skapa musik

Jag skulle vilja kunna skriva musik och texter. Riktigt bra sådana. Jag skulle vilja kunna spela gitarr lite bättre. Och jag skulle vilja lära mig att spela piano. Så jag kunde skapa lika vacker musik som det här, (första låten). Regina Spektor - Samson. Underbart vackert.

Ja det vore nåt det. Att kunna sitta dagarna i ända och klinka på ett piano eller en gitarr och skapa. Skapa vackert. Sånt där som kan få vissa människor att rysa. Oj vilken känsla det skulle vara.  

En helg att se fram emot

Jag är bra glad just nu. På lördag åker jag till Avesta och till Ida. Hon har fyllt 20 år och ska han fest. Det ska blir jättekul och jag längtar verkligen. Har saknat henne varje dag sen vi slutade skolan och nu ska det verkligen bli kul att ses. Och äntligen får jag se hennes hemstad och träffa hennes familj. Jag vet inte hur länge vi har tänkt att jag skulle komm dit med det har bara inte blivit av. Men nu så.

Jag åker klockan åtta på lördag morgon. Japp, det var den sovmorgonen. Sen kommer jag till Örebro runt tio. Där ska jag gå en sväng på stan och äta lite mat. Kanska inhandla något. man vet ju aldrig och sen åka vidare till Avesta klockan ett. Sen hämtar Ida mig när jag är framme och på kvällen blir det fest. Hur kul som helst.

Kanske blir det en sväng på Arena med Evelina på fredag också. Hon har nyligen fyllt 18 och vill gå ut. Jag har inte varit på Arena sen jag fick komma in på Nöjes så det kanske kan bli kul. Vi kommer väl kanske vara lite äldre än andra men fan man har haft kul på Arena förut så det kan det nog bli nu med.

Det här blir verkligen en helg att se fram emot. Och förra helgen var bra. Veckan kommer gå fort och jag är helt säker på att den blir skitbra den också. :) 

Harry P på bio

Om tio dagar kommer den nya Harry Potter filmen ut på bio. Den ska jag se!
Underbart.

Jag är rörd

Jag har en helt underbar vän. Rebecka. Läste just hennes blogg och fann det här inlägget. Jag är jätterörd. Gud va fint skrivet!

Det är som att du lägger orden i munnen på mig. Än en gång tycker vi precis lika dant. Du är underbar och jag är så himla glad att jag har dig. <3