Hockey på sommaren, ja visst

Igår var vi och kollade på en träningsmatch mellan Sverige-Finland i inlinehockey. Intressant grej. Sverige utklassade dock Finland med 8-2. Mr McDreamy himself gjorde flest mål, trots att han inte kan stänga munnen (internt). Tydligen var Finlandslag väldigt nytt och det skulle vara därför som dom inte spelade så bra. Matchen i sig var inget att hurra över, men det var ändå helt okej.

Väl hemma igen, (vi åkte liksom ända till Vålberg för detta!!) så la jag mig i soffan och gjorde mitt bästa för att undvika Eurovision. Detta undvikande har inget med att Sverige inte var med att göra, det är bara att vänja sig. Balkan röstar på varandra och Sverige kommer aldrig få tillräckligt med röster hur bra låt vi än skickar. Lyckades inte undvika det helt dock, såg en film och när den var slut var jag tvungen att kolla röstningen. Och Tysklands bidrag. Kan väl inte uttala mig i om rätt låt vann men bra låt vann i alla fall.

Counting the days

Två dagar kvar av praktiken. Och det är med både sorg och glädje jag inser det. Jag kommer sakna alla goa elever. Och nästa gång jag kommer tillbaka kommer inte mina underbara, fina, fantastiska sexor gå kvar. Jag kommer sakna dom. Dom är sex stycken och helt genom goa. Önskar dom all lycka på högstadiet!

Jag ränkar också ner dagarna till sommarlovet! På måndag har jag VFU-uppföljning sen är det sommarlov! Eventuellt blir det ju jobb i Norge, men jag får ju inte tag på chefen så jag vet inte säkert. Åker nog dit till veckan för att kolla upp om jag har ett jobb eller inte. Annars får jag ledigt, väldigt mycket ledig och får lov att leva på förra årets sommarlön. (Känns skönt nu att jag inte tog ut en enda lön förra sommaren!)

Ååååh, jag har Manboy på hjärnan. Blir tokig!

You’ve got the looks, you’ve got the beauty inside
You’ve got the looks, that money can’t buy
You want to live like all the stars on TV
You wanna love with someone like me

Give me love, give me love and don’t go
Give me love, give me, give me lo-o-ove

Manboy, manboy, you can call me manboy


This makes me crazy

Jag känner mig så enormt förvirrad just nu. Jag blir knäpp. Jag har en sådan där ångest som gör att jag har ont i magen. Jag kan aldrig sova när jag känner så här, så imorse vaknade jag 07.00 (gick och la mig 03.00), lagom kul. Inte ens en långpromenad på morgonen kunde lätta upp känslan. Jag får väl dra igång ett storprojekt här hemma så jag får tankarna på något annat.

Mötte förresten McDreamy ute igår. Han var tyvärr inte så snygg i verkligheten som jag hade hoppats på. Men ändå. McDreamy är alltid McDreamy. Oh la la!

Cykel, väldigt mycket cykel

Det hör ju inte till vanligheterna att jag tränar. Promenader på sin höjd. Idag hade vi dock cykeldag med våra elever, vilket betydde att jag hade cykeln i Forshaga. När jag väl skulle hem gick ingen buss och det var strålande sol, så what the hell tänkte jag och cyklade hem. Det är 2.3 mil från Forshaga till Karlstad och i lite mer än en mil hade jag finfint väder. Sol och varmt. När det var en mil kvar började det spöregna! Det regnade så mycket att jag knapp ens såg något. Riktigt otrevligt. Efter fem (otroligt snabba  - eftersom det åskade och jag är rädd för åskan) kilometer slutade det regna. Jag drog dock inte ner på tempot eftersom åskan fortsatte.  Det tog ganska precis en timme för mig att komma hem och bortsett från regnet var det en trevlig tur. Kan hända att jag gör det igen, men troligtvis inte.

Nu är jag sjukt öm i baken! Det vore att uppfinna en mjuk och bekväm sadel som man inte får ont av när man är ovan att cykla.


My head is killing me

Det här året har varit ett rent helvetes år, huvuvärksmässigt. Jag har alltid haft ont i huvudet ofta men nu är det bannemej extremt. Dessutom har jag fått migrän också. Nu känner jag att det är migrän på gång och ska därför ta en treo och hoppas att det går över, för det var inte längesen jag låg här med så ont att jag ringde mamma och grät.

Förövrigt håller jag på och lagar mat, var så hungrig att jag helt glömde bort att det kan vara bra att något till potatisen! Får hoppas köttbiten hinner tina innan potatisen (råstekt i ugn) är klar. Efter maten blir det promenad. Blir nog långrundan som vi gick igår, hade helt glömt bort den perfekta rundan! :)

Miss Pefect

Det blev en paus i regnet igår och solen tittade fram. Det blev till och med 20 grader varmt. Kvällen blev genast roligare och med tema kortkort och högklackat gick jag tillammans med syster, hennes kompisar och Becka ut på Koriander. Mötte upp Krister och Marre på vägen dit och hade en trevlig kväll, med tyvärr alldeles för mycket folk.

Idag har jag och Marre gått långpromenad, det blev en runda på 5 km och det var mycket trevligt. Direkt jag kom hem diskade jag, sen plockade jag undan, dammsög och torkade golven. Jag känner mig sjukt duktig. Jag ska bli miss Perfect nu och sluta skjuta upp allting som jag alltid gör. Det här lär hålla i sin i ett par dagar, sen är jag tillbaka i mina gamla spår igen.. Men jag ska försöka. Snart ska jag i alla fall åka iväg till Carolina och fira min duktighet och det blir nog en promenad till henne.


Miss Perfekt hade dock glömt veva upp fönstret på bilen igår. Så den har stått hela kvällen/natten/dagen med rutan helt nere men som tur var fanns ALLT kvar. Nu har jag nog förbrukat all min tur för det här året...


Makeover

I hopp om att jag ska börja blogga lite mer har jag nu, äntligen efter flera år, ändrat min bloggdesign. Det känns skitkonstigt, jag gråter typ lite. Men snart vänjer jag mig nog. :) Vad tycks?

Jag är nog inte helt nöjd än, så lite förändringar kommer nog ske. Bakgrunden till exempel vill jag göra nåt annat med.. Men men, nu ska jag gå och handla inför fredagsmyyyys!

Jag vill skaffa bebis...

... och då pratar vi inte människobebis utan hundbebis. Jag har pratat länge om att skaffa hund, suget går i vågor men jag vet att jag vill ha hund. Jag vet att jag nångång kommer köpa en hund, även om jag vissa dagar är mer sugen än andra. Jag har väl i alla fall bestämt mig för vad för hund jag ska ha. Och det kommer nog lite en liten Chihuahua. :)

En cremefärgad chihuahua vill jag ha, helst korthårig.



titta va söt! :)


Pensionärsvarning

Jag kan väl erkänna att jag alltid har varit väldigt trött på kvällen och lagt mig tidigt. Men på sista tiden har jag verkligen dragit det till sin spets. Jag somnar innan tio varje dag, orkar inte ens se klart på Grey's och Desperate som jag ändå går och längtar till. Det är illa. Hade tänkt vara vaken lite längre nu i helgen men det gick inte. Jag har somnat innan tio både fredag och lördag och detta har resulterat i att jag vaknar långt innan alla andra är vakna. Visserligen får jag väldigt mycket gjort på morgonen, har redan städat undan och diskat, men jag skulle hellre vara vaken en timme längre på kvällen och sova lite längre på morgonen. Men det går inte. Jag har försökt.


Jag vet att jag ser ut som en
apa, men det ska tydligen
vara sä här jag ser ut när
jag är gammal


Jag är beroende av min terapi

I påskas målade jag och Josephine påskbrev som vi gav bort till nära och kära. När vi satt där och målade så insåg vi va otroligt skönt och avkopplande det var. Det är som terapi, man bara sitter och fyller i bilderna och tänker på absolut ingenting. Hjärnavkoppling.

Jag köpte mig en målarbok i veckan, så här vid 23 års ålder kan det kanske tyckas lite konstigt men det skiter jag i, och nu är jag beroende. Jag kan sitta i timmar och färglägga en bild. Det är så otroligt skönt att bara sitta där och röra pennan fram och tillbaka. Det enda jag behöver tänka på är vilken färg jag ska välja, om jag ska måla hårdare eller lösare. I torsdags målade jag en timme i sängen, innan jag skulle sova. Jag har inte sovit så gott på länge. 

Jag är typiskt sådan person som ältar saker i huvudet, om och om igen, bryter ner det tills det inte går mer, bygger upp det igen och bryter ner det än en gång. Att måla i en målarbok verkar vara en bra terapi för mig. Jag ska forsätta med det tills jag tröttnat. Det är i alla fall billigare än riktig terapi och än så länge så verkar det ju funka.

Mina målarbok har my little ponny motiv, jag hade velat ha Disney eller nåt mer människor i men man kan inte alltid få som man vill. Men jag är nöjd, den är såå fin. Haha.


Jag kved mig i smärta

Igår vaknade jag upp och mådde illa samt hade ett litet krig i magen. Jävla skit var min första tanke, inte magsjuka.. Det går magsjuka på skolan och jag trodde att nu var det min tur. Någon form av mag"sjuka" hade jag nog iaf, men jag slapp att spy! Hallelujah! Var hägning och hade ont i magen hela dagen igår, och gjorde inte många knop. Gick och la mig tidigt och bestämde mig för att gå till praktiken idag trots min mage.

Men tji fick jag, vaknade inatt av att det smärtade i magen som fan. Kunde inte sova på flera timmar och när klockan ringde imorse var jag inte pigg eller fri från ont i magen. Nu sitter jag här, sjukanmäld och längtar till barnen faktiskt. Ska använda denna dag till att planera mina resterande fyra veckor. Hela stenåldern ska planeras klart och jag ska ha massa bra förslag med mig när jag kommer imorgon, på annat jag vill göra också. För trots magont kan man ju planera.. Jag måste bara ha nära till toaletten utifall att.. :)

Grymt, Hoffmaestro!

Skulle uppdatera bloggen igår men det funkade inte att logga in så därför kommer det idag istället. I fredags, Valborgsmässofton tillika Emelie och Kungens födelsedag, var det dags för Hoffmaestro-spelning på Nöjesfabriken. Grymt enligt min mening. Och jag tror inte att jag är ensam om att tycka det.

Jag gillar Hoffmaestro, dom gör sjuktbra musik ,men när man bara lyssnar på deras musik gör den dem inte rättvisa. Det kan jag lugnt konstatera efter att ha sett dem live. Dem hade ett sånt jäkla driv och världens energi spelningen igenom.

Nöjesfabriken var fullproppat, det var nästintill bastuvärme och stämmningen var, trots att de flesta konsumerat alldles förmycket alkohol, på topp! Jag gick hem diriekt efter spelningen och var helt lyrisk. Jag brukar vara ganska kräsen när det gäller spelninger, jag gillar det mesta men jag brukar inte sväva på moln när jag går hem (om det inte är Winnerbäck som spelat - för den mannen kan inte misslyckas!). Jag är typ frälst. Jag vill se dem  igen, igen, igen!

Istämmer, för övrigt, i varenda ord som står i VF-recensionen,
här.