Godisgris

Nu har jag inte ätit godis på 29 dagar. Det är mycket för en sån som mig, som annars ätit godis minst en gång i veckan.

Neeej!

Okej, Blue Moon Bar ni har just förstört mitt liv. Varför 20år på Markus konsert? Hur ska jag nu kunna träffa honom så att vi kan gifta oss??

FAAAN!

OC

Nu har jag gjort det. Igår när jag var på jakt efter en ny telefon, som jag naturligtvis inte köpte, så inhandlade jag istället denna underbara DVD-box. Nu är jag lycklig igen. :P underbara OC!! TJOHO!

OC

Ny telefon

Knepiga mobiltelefon. Min mobil har fått nån typ av virus, eller också är det bara för gammal. Fast jag har bara haft den i drygt två år så gammal tycker jag inte att den är.
Problemet ligger i alla fall i att jag inte kan läsa alla sms jag får, och alla sms kommer två gånger och sparas i både inkorg och utkorg. Detsamma gäller skickade sms. Sen blir det lite fina krumelurer och bilder i smsen. Det är spännande att gissa vad det ska stå. :P
Hur som haver, jag gillar den verkligen men ack, nu måste jag byta. Hur ska jag ha råd med det? Idag blir det mobil-jakt på stan. Hittar jag inget som faller mig i smaken kan jag få låna en av Becka så det är inte nån större panik.
Någon som har ett tips på vad jag ska köpa? Som passar in i min student ekonomi?

På lördag åker jag till Mora för att se på hockey, som publikvärd. Det blir lite spännande, lilla jag som flyger som en vante om någon petar på mig. Haha. Hur ska detta gå. :S

Nej, nu borde jag äta frukost och sen göra dagens sysslor.
HA DET!

Minnet, bra men kort.

Okej, jag skulle ta en blogg-timeout. Jag vet, men sen kom jag på en sak som jag bara var tvungen att blogga om. Problemet är att jag har glömt var det var. FAN - Vilken himla otur.

Joanna, ska vi titt på bajjkörven?? Sorry, I just had to.

Timeout.

Jag tar en blogg-timeout nu. Vill och kan inte skriva mer.

tack och hej.


Tyst minut

Jag ber om en tyst minut. Domen har fallit.
Bilen är skrot.

Kåseri

Jag borde skriva ett kåseri.
Men vad fan ska det handla om och hur i helvete gör man?


Dokusåpa-kändis!

Jag, Ida och Joanna borde starta eller åtminstone vara med i en dokusåpa. Vi skulle platsa otroligt bra i en sådan. Vi skulle sitta ute på trappen, kedjeröka (eller ja, det är ju bara Joanna som röker och kedjeröker var ju att ta i) och bara snacka massa skit. Snacka skit, det om något är vi sjukt bra på.

Jag har handlingen klar för mig:
Ett gäng knäppa människor, sådana som vi tre, låses in i ett hus. I en bruk har man en bild på alla deltagarna. Varje vecka ska en bild dras ur burken och den som blir dragen åker ur. De tre sista kvar vinner. Eftersom jag, Joanna och Ida är så jävliga så har vi tagit ur våra bilder burken, det har förståss inte de andra puckade deltagarna märkt och därför så vinner vi! Tjoho!

Det vore väl nått?

En obehaglig distans.

Jag har ångest. Torsdag kommer bli en jobbig dag och jag orkar inte ens tänka på det. Men innan torsdag är det onsdag, då ska vi ha kul. Jag, Joanna och förhoppningsvis även Ida.
Jag är alldeles tom, kan inte tänka, kan inte skriva, vet inte alls vad jag vill göra. Har panik, ångest och allmänna mår-dåligt-känslor. Jag vet verkligen inte vad det är med mig. Jag tycker inte om det här. Egentligen är jag ju glad och trivs med livet just nu. Vissa små saker ska väl inte få första allt. FAN!

Tur att det finns vissa somliga som verkligen förgyller mig vardag! Tack, ni vet vilka ni är!

En obehaglig disntans, en konstig känsla någonstans det känns t o m t eller hur?!

Bilen

Här är den kära bilen. Kraschad och stillastående. Shit, det är inte utan att få en liten tår i ögat jag tittar på denna vackra skapelse. Det var en fin bil faktiskt. Den var söt till och med.
Bilen
Bild: Carolina Magnusson

Känslosam händelse

Jag fiskar inte efter et medlidande nu. Jag vill inte att ni ska tycka mer synd om mig eller inte ska våga lämna mig ensam. Jag vill bara förklara hur jag mår. Jag har svårt att prata om det och jag mår inte så bra som det kanske verkar.

Fram till och med igår trodde jag att jag var helt med i tankar och känslor. Jag tyckte att det var jobbigt men mådde rätt okej. Senare på kvällen när jag för första gången sedan olyckan blev lämnad ensam vällde allt över mig. Utan att ens tänka på olycka så började jag gråta och kunde inte sluta. Jag visste inte varför jag var ledsen men jag förstår ju att det hade med olyckan att göra.

Imorse orkade jag inte ens resa mig ur sängen. Jag börjar förstå vad som har hänt och insett hur illa det faktiskt kunde ha gått. Än en gång är det ju så att vi alla lever och det är jag tacksam för. Men eftersom inget allvarligt hände känns det som att inte om folk inte riktigt förstår hur jobbigt det är. Jag menar inte att ni inte förstår men jag förstår inte riktigt att ni förstår, eftersom ni inte upplevde det.

Förstå mig om jag beter mig lite konstigt och är kort i tonen. Det är inte riktigt mot dig utan jag behöver bara den här tiden på mig och läka alla sår.

Tankar dagarna efter

En trafikolycka kan verkligen förändra ens liv radikalt. Jag har tur som fortfarande lever, så sett har inte mycket förändrats. Däremot har jag fått en lite annan syn på livet. Jag är mer tacksam över att jag lever och allt jag har. Dessutom har jag lärt mig att tänka att materiella saker faktiskt går att ersätta, det gör inte ett liv. Jag är tacksam över min familj, tacksam över mina vänner, tacksam över mitt liv, tacksam över mitt förnuft som gjorde att jag inte körde fortare än jag gjorde, tacksam över mycket.

Idag är jag i skolan, det är ganska jobbigt. Alla frågar vad som har hänt och hur jag mår. Det är ganska jobbigt att prata om det. Jag tror inte det märks på mig, jag berättar och skrattar lite åt det. Men innerst inne gör det ont. Väldigt ont, än en gång kommer jag att tänka på hur illa det kunde ha gått. Inte för att jag någon gång sen olyckan slutat tänka på det. Det mal ständigt runt i mina tankar, vare sig jag är vaken eller sover.

Många frågar om jag har kört bil sen dess. Sen dess, det har inte gått mer än en hel dag sen det hände, men det känns som en evighet. Och nej, jag har inte kört bil. Jag har suttit i en bil en gång och det var jobbigt. Jag har åkt buss en gång och det var också jobbigt. Jag sitter på hel spänn och är rädd att något ska hända. Jag vet att jag kommer att köra bil någon mer gång i mitt liv, men snälla låt mig få ta den tid jag behöver. Jag vill bara låta det här sjunka in lite. Kan hända att det blir jobbigare ju längre jag väntar, men det vet jag inte nu. Det enda jag vet nu är att jag tycker att det är jobbigt att åka i en bil och det hjälper inte att ni pressar på. Det blir inte lättare för det. Jag förstår att ni bara vill hjälpa och det är jag tacksam för.

Min första tanke var att klippa sönder körkortet och aldrig köra bil ingen.
Men nu är jag fast besluten att börja köra igen, bara inte riktigt nu!
Snälla, respektera det.

En nära-döden-upplevelse.

Det sägs att det ska vara bra att prata och skriva om traumatiska saker man har varit med om. Jag vet inte om jag är en sådan människa som kan skriva om jobbiga saker. Men mina vänner påstår att det känns skönt att präntat ner allt på papper, så jag gör ett försök.


Jag bubblar av känslor, tankar och funderingar. Jag är en tänk-om-människa och tänker hela tiden, tänk om. Jag vet att det inte finns något jag kan göra för att förändra historien. Det som har hänt det har hänt, men ändå, tänk om. Tänk om jag hade gjort annorlunda, tänk om vi hade åkt lite senare eller tidigare. Tänk om jag hade åkt dit istället för dit. Tänk om.

Jag har varit med om en nära-döden-upplevelse. Det var lördag den 6 januari 2007 klockan stod i runda slängar på 13.30 och jag och mina vänner satt i en bil på väg hem från vår vistelse i fjällen. Vi befann oss ungefär tre mil norr om Sälen då jag tittade på hastighetsmätare och såg att jag körde i 60 km/h. Vi åkte på en väg där hastigheten egentligen var 90 km/h men vägbanan var hal och jag ville inte riskera våra eller någon annans liv genom att köra fort. Jag saktade ner till 50 km/h, vilket jag ansåg var en bra hastighet för det rådande underlaget, då jag ganska snart kände hur jag tappade kontrollen över bilen.

Min beige lilla Skoda kastade sig fram och tillbaka över vägbanan. Jag hade fått sladd. Jag lyckades parera med ratten så vi hamnar i rätt körfält igen, då bilen än en gång kastar sig över i vänsterkörfält. Så håller den på i vad jag tycker en evighet tills jag faktiskt förstår att nu är det kört. Jag hade helt tappat kontrollen över bilen och vilket håll jag än vred på ratten så följde bilen inte med. Jag inser nu till min fasa att bilen är på väg rakt ut för ett mindre stup. Förtvivlat skriker jag enligt mina vänner: ”Håll i er tjejer, nu går det åt helvete!”


Bilen far ut för stupet och brakar rätt in i ett träd som står ungefär fem-tio meter längre ner. Jag minns inget från det att bilen lämnar vägen till dess att jag tittar upp och ser hur motorhuven är alldeles intryckt framför mig och att vindrutan är sprucken. Det är knäpptyst i bilen, det var ett sådant tillfälle då man skulle höra en knappnål falla. Jag vänder mig om mot mina vänner och skriker: ”LEVER NI?!” alla levde och alla kunde röra på sig. Stina utbrister ganska snart: ”Ut ur bilen, ut ur bilen” varpå vi alla så när som kastar oss ut. Min dörr går inte att öppna och jag får lite smått panik. Fönsterrutorna vevas ner med hjälp av elektricitet och jag börjar fundera på hur jag ska ta mig ut. Då Malin kommer på att jag kan ju faktiskt klättra över till passagerarsidan och gå ut genom den dörren. Man tänker inte helt klart i sådana situationer. Jag var väldigt chockad.

Väl ute ur bilen möts vi av två vänliga människor som har stannat för att hjälpa oss. Det ger oss filtar, värmer oss och talar lugnt. Lånar ut sin telefon så jag kan ringa hem och berätta vad som har hänt. Mamma och pappa blir chockade men är glada att vi lever. De hjälper oss att få tag på en bärgare som kommer efter ca 30 minuter. Då har ytterligare bilar stannat varav alla utom en vi vinkar vidare. En barnfamilj med en mamma som var läkare stannade kvar för att hjälpa oss. Vi blev så väl omhändertagna att jag knappt kan tro det. Så här i efterhand är jag så rörd att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Världen är verkligen full av underbara människor. Bärgare killen som förövrigt heter Pontus var också trevlig och tog väl hand om oss. Han hämtade mina grejer i bilen och skickade sedan iväg oss med barnfamiljen och den andra bilen till Sälen där vi skulle vänta på skjuts hem.

Någon timme senare ringer han för att höra hur vi mår och vart vi är. Det hör inte till vanligheten att en bärgare ringer och frågar detta, men han såg nog att vi var väldigt chockade och ville höra så att vi var okej.

Ungefär fyra timmar spenderade vi i Sälen på en pizzeria men underbar personal som tog hand om oss och bjöd på gratis kaffe och te. Framåt kvällen kom mina föräldrar som hade lånat en bil av vänner och hämtade oss. Vi åkte till bärgaren och flyttade över alla våra saker till den andra bilen. Bärgar-Pontus upprepade gång på gång att vi hade änglavakt och hade tur som klarade oss. Han sa också att töm bilen som att det vore sista gången ni ser den, den kommer antagligen att gå till skrot. Det gjorde vi. Ingenting finns kvar i vår kära WUT 313 som står inlåst hos Bärgar-Pontus i Sälen. Vila i Frid Wuten om det nu blir så, du var en trogen kamrat under 1,5 år.

Jag har sett mitt liv passera i revy och varit helt säker på att jag ska dö. Nu blev inte fallet så och vi alla lever. Jag är så otroligt tacksam och lycklig över att allt gick bra. Nu sitter jag här med värk i hela kroppen, framförallt i nacke men värre än så blev det inte. Att bilen gick sönder det var bara en materiell sak, att alla vi lever det är underbart.


Det finns mycket kvar att skriva men mina innersta tankar väljer jag att behålla för mig själv.

Det här vill jag aldrig vara med om igen.

Malin, Carolina och Stina – Ni betyder så otroligt mycket för mig och jag är glad att vi alla klarat oss.
Mamma, Pappa och Sara – Jag älskar er och tack för all hjält, samt förlåt att jag kraschat er bil.

2006 års citat.

Telefonen ringer klockan 04.20 och i andra änden hörs:
"Jag har gått hela kvällen med gylfen öppen"

Jag vet inte riktigt varför men jag finner detta ganska roande. Det bara är så. Det är roande. Man ska ha kul på andras bekostnad. Punkt!

2006 var ett bra år, dock med alldeles för mycket sjukdom. Många nya och underbara vänner och bekanta fanns under året. Endel gamla tog åter ett kliv in i mitt liv.  Jag tror jag älskar 2006, men inte lika mycket som jag älskar sommaren 2005. Nej, inget slår den sommaren.

2007 kunde skålats in på ett roligare sätt, men jag är ändå ganska nöjd att jag firade på detta sätt. Middag med släkten. Att festa på nyår känns lite överskattat. Alla bara dricker på tok för mycket.
2007 kunde även ha börjat på ett bättre sätt. Många missöden redan första dagen. I min förtvivlan utbrister jag:
"2007 är bara skit" och får det kloka svaret tillbaka "Se det så här, det kan ju bara bli bättre"

Ja, 2007 kan bara bli bättre och nu blickar jag frammåt. Idag blir det resa till stugan och fjällen med mina vänner. Jag älskar Särna och jag älskar att vara i Särna. Det finns inget ställe i hela världen jag trivs så bra på som där. Inget ställe där jag slappnar av lika mycket. Det här ska bli underbart!

Mina måsten 2007

2007.

-  Jag ska sluta äta godis.

- Jag ska ta skolan på lite större allvar.

- Jag ska våga visa min känslor bättre. Eller hur Carro?

- Jag ska ta bättre tillvara på de underbara vänner jag har.