vitrinskåp

Ska jag köpa ett vitrinskpå till?
vitrinskåp
Från IKEA för endast 499:-
Det går en bil till IKEA på torsdag och jag fick erbjudandet att skicka med beställning.
Varför ska jag ha sån beslutsångest jämt?

Snökaos

Snökaos
Snökaos

Det råder snökaos på många håll i Sverige. Snön beräknas komma till Värmland under dagen och jag längtar faktiskt. Snö är ju bara så härligt. Jag längtar tills det blir så mycket snö att det går att åka snowboard och skidor. Tills det blir så mycket snö att vi måste pulsa i den när vi är ute på våra powrwalks. Tills det blir så mycket snö som det var när vi var små - flera meter!
Jag har ljuvliga minnen från vintrarna i Särna när vi var små. Det var så mycket snö att det gick nästan upp till taken. Det var tider det.

På med vinterdäcken nu gott folk, så vi slipper olyckor!

Höstbilder

Igår var det riktigt härligt höstväder.
Jag tog en tidig morgonpromenad med kameran på axeln och fick troligtvis några riktigt fina landskapsbilder i svartvitt.
Det är riktigt härligt med svartvita bilder, det ger en sådan mystisk känsla till bilden. Det är snyggt!

26307-109

26307-108

FBK - MODO * sista minuterna spelas

De avslutande 7.17 minuterna som var kvar av matchen mellan FBK och Modo kommer att spelas EFTER mötet lagen i mellan den 23 november i Löfbergs Lila Arena. Matchen kommer att återupptas med spel fem mot tre för FBK och med klockan på 12.43.

26307-106

Väntan på besked

Här sitter jag nu i väntan på besked. Hur ska matchen sluta? Mitt tips: Modo får poängen.
Troligtvis hade inte Färjestad lyckats vinna matchen även om den hade spelats klart som vanligt. Fast... miralket i Jönköping - men sånt händer väl bara en gång? Eller?! Visserligen återstod det ca åtta minuter av matchen, men nej jag tror inte att Färjestad hade lyckats vända. Även om de just skulle teka för spel fem mot tre.

Innerst inne hoppas jag att matchen kommer att spelar klart. Annars ger man vika för de som ringde in bombhotet. Dessutom blir det mer rättvist om matchen faktiskt fullföljs. Det återsod ju som sagt ungefär åtta minuter och allt kan ju faktiskt hända. Även om jag som sagt var tvivlar på att det hade hänt eller kommer att hända. Modo spelade bättre och var värda att vinna matchen.
Den som väntar får se. Klockan tolv samlas hockeyförbundet samt de två lagen för att besluta hur man ska göra.Förövrigt anser jag att personerna som gjorde detta borde straffas. Jag hoppas verkligen att man får tag på dem.  Så jävla barnsligt och onödigt.
Annars anser jag också att tömmningen av arenan gick bra, snabbt och smidigt. Informationen vad dock ganska dålig. Helt plötsligt reste sig sittplats upp och gick ut. Vi på ståplats förstog ingenting. Tydligen hade en speakerröst talat om i högtalarna att "arenan måste utrymmas, uppsök närmaste nödutgång". Vi som stog på ståplats och skrålade för full hals hörde inte denna speakerröst och stog kvar ett bra tag innan vi också gick ut. Väl utanför så var informationen fortfarande lika dålig. Stå kvar och invänta information var det enda svaret man fick. Informationen kom aldrig och tillslut gav vi upp och gick hem.

Det ordnandes ett tifo igår, något jag fick beskåda från etage två mitt emot ståplats, genom en kameralins. Det var riktigt snyggt. Bra jobbat!

Bombhot mot Löfbergs Lila Arena.

Bombhot mot Löfbergs Lila Arena.

26307-104

Modo ledde med 2-0 mot Färjestad när klockan stod på 12.43 in i tredje perioden och matchen fick brytas på grund av ett bombhot.

Två anonyma samtal inkom till SOS-alarm strax efter klockan 17 ikväll. Båda riktade ett bombhot mot Löfbergs Lila Arena. Polisen i Värmland tog hotet på allvar och valde att avbryta matchen och utrymma arenan. Samtliga 8250 åskådare befann sig snart utanför arenan.

Bombhund från Göteborg är inkallad och tills dess att den har genomsökt arenan hålls byggnaden stängd.

Hur matchen kommer att sluta vet ingen. Imorgon efter klockan 12.00 fattas ett beslut om matchen ska spelas klart eller om poängen ska gå till Modo.
 Foto: Hans-Göran Bäckström /
farjestadsbk.se

Höst

Jag vill kratta löv. Har ni sett vilket underbart väder det är ute?
Riktig höst, sol och kallt.
Underbart, det är sådan här höst man vill ha.
Inte regn, fast jag vill ha regn snart så jag får använda mina nya fina gummistövlar. :P

Over and out,
Din termos i gryningen.


Lägenhet

Visning på första lägenheten på tisdag kl. 18.00
Spännande.

Vill ge upp

Jag är kluven, förvirrad, trött och ledsen.
Jag orkar ingenting och vill ingenting.

Nu släpper jag bomben:
Jag vill sluta skolan.
Jag har funderat ett bra tag och flertalet gånger kommit fram till samma sak:
Jag vill inte gå kvar här.
Jag trivs inte, jag orkar inte, jag vill inte.
Jag vet inte varför det är så.
I klassen trivs jag verkligen jättebra. Alla, i alla fall nästan alla, är helt underbara.
Skolan i övrigt känns bara...pissig, jag kommer inte på nått bättre ord.
Utbildningen är väl rätt okej, men den är inget för mig, i alla fall inte som det känns nu.
Jag vill bara lägga mig ner och somna för att sen vakna upp och inse att alla de här känslorna bara är en dröm.

Ida & Angelica, det är ni som gör det värt att vara kvar! Jag gillar er, skarpt!
Lovet är verkligen efterlängtat nu ska här vilas så jag blir frisk.
Den ena åkomman efter den andra dyker upp och nu äter jag penicilin pga. en tandinfektion och har en visdomstand som ska opereras bort i december.

Helgen mest romantiska grej

Helgen mest romantiska grej:
Min och Idas middag till Joel med levande ljus och godisbit till kaffet.
Lagat, dukat och iordningställt.

Så otroligt klockren och töntigt. Ida vi är så jäkla bra!

Äppelbild

Höstbild
Nwt håller en tävling, där man ska skicka in sin bästa höstbild. Jag tänkte skicka in den här.  Jag är riktigt stolt över den här bilden, jag måste erkänna det. Den är otroligt bra!

Äpple

Jag hade lite tråkigt på lektionen så jag satt och lekte i photoshop och gjorde allt förutom äpplet nästan helt svartvitt.
Ja ni ser ju själva!

Äpple2

Här har jag gjort bilden helt svartvit och ändrat färgen på äpplet till röd.

Äpple3

Färgbilden med rött äpple..

Äpple4

(Okej nu börjar det bli tjatigt med äppelbilder. Jag ger mig!)
Funderar på att skicka en den till lite andra tävlingar också.
Få se hur det blir med den saken.Bloggslut?

Jag funderar på att sluta blogga. Det är ju ändå ingen som läser. vad är meningen?

Skön seger! Färjestad - Luleå 5-1

5-1 jag suger på resultatet. Efter tre raka förluster på bortaplan, lyckades Färjestad äntligen vinna. En seger som satt otroligt skönt. 5-1 mot Luleå inför en publik bestående av 6337 personer. En ganska dålig publiksiffa, vad har hänt med Färjestads publiken? Nog för att den alltid har varit ganska dålig, sittplats och ungefär halva ståplats kan inte sjunga och går gärna hem innan matchen är slut. Men i år kommer inte ens folk dit. Året efter att de äntligen hämtade hem SM-guldet. Har Karlstads publiken blivit mätta på hockey?

26307-95

Jesper Mattson stod för tre av de fem målen och hela laget hade ryck upp sig en hel del sen tidigare matcher. Trots bra spel från Färjestad var det Luleå som efter tre minuter visade vart de ville att skåpet skulle stå - i Färjestadskassen och 0-1 till Luleå. Färjestad hade dock andra tankar, tio minuter in i första perioden flyttade de skåpet över till andra planhalvan och in i Luelåsmål - 1-1 genom matchens lirare, Jesper Mattson.

26307-93

Storspel av Daniel Henriksson i Färjestads målet och ett Färjestad som skapade mängder med chanser framåt, det är det som har saknats tidigare. Nu har kanske Färjestad hittat tillbaka till sin vanliga form. Ett sammansvetsat lag som absolut fått sig en känga från "Tommy Melins" för sitt tidigare spel. En uppryckning som ledde till tre nya, fräscha poäng.

26307-94

Klacken gjorde också en otrolig insats under matchen. Den "extra spelaren" hade också ryckt upp sig efter det tre förlusterna. Det var inte tyst en gång - mycket hopp och glada tillrop. Trots att klackledaren inte var på plats så sjöngs det - och mer än vanligt till och med. Det kändes skönt att vi kunde visa de som trodde att klacken inte är något utan Niklas att det inte stämmer. Niklas är inte klacken men han gör en otrolig insats och är en stor del av den.

Efter gårdagens match kan alla ramsan som sjungs efter mål och alla andra ramsor med för den delen. Så till nästa match - hoppa och sjung du också!
(Foto:
farjestadsbk.se)

Dagens fråga

Är det någon som har hört ordet ovärt?
Alltså ett ord som betyder att något inte var värt det.
Ordet finns inte men jag använder det ofta och jag har hört många använda det.
Är det kanske så att det är dialektalt, värmländska med andra ord, eller är det bara något som vi har hittat på?
Hjälp mig med detta nu. Har du hört det?

Det är inte möjligt

Det är inte sant.
Ryan Adams har spelat i Sverige. Den 13 oktober, dvs. för två dagar sen.
 Jag missade det! Hur är det möjligt.
En av mina få idoler spelar i Sverige och jag vet inte om det.
Konserten fick visserligen en väldigt dålig recension från
Aftonbladet men ändå jag hade verkligen velat se!

26307-92

Ååååh! Faaaaan!

Älska Ryan!

Fenomenalt Markus!

Idol 2006 vinnare måste bli Markus Fagervall!
Killen är så otroligt begåvad, han går ut varje vecka och knäcker!

Ett stort plus till Erik för denna veckas framträdande.
Skit bra!
Välkommen ut ur hissen!

Att vara blind

Tänk er att leva i en värld som bara består av ljud och dofter. En svart – kolsvart värld. Tänk er att födas i denna svarta värld. Helt utan förmågan att se. Tänk er att födas helt blind. Tänk er att aldrig kunna se någonting. Tänk er vad mycket man skulle gå miste om.


Jag såg nyss ett program
från SVT 1, Rebellen hette det. Där var en gammal elev till min mamma med. 11-åriga Frida från Forshaga. Frida är helt blind och föddes så. En del blinda kan se skillnad på ljus och mörker, det kan inte Frida. För henne är det svart hela tiden.

Frida får i programmet frågan: Om du får önska dig vad du vill, vad skulle du önska då? Att jag får fler kompisar att leka med, svarar hon. Jag har aldrig riktigt tänkt på det tidigare, men förstå vad svårt de blinda har det. Barnens i Fridas ålder springer iväg och leker på rasterna, men hon kan inte vara med. Hon kan varken springa ikapp dom när de har gett sig av, eller vara med att leka för hon kan ju inte se. Reportern ställde sedan frågan: Du skulle inte önska att du kan se då? Då svarade Frida: Jo det är min allra högsta önskan men efter det är det att få en vän.

Jag blev så otroligt tagen av det här. Att vara blind eller döv är ju inget man funderar över speciellt ofta, aldrig skulle jag nog våga påstå. Alla vi som kan se och höra är så otroligt lyckligt lottade! Världen är så mycket lättare och inte alls lika komplicerad för oss som för någon som inte kan se.  


Här kan ni se på programmet
, det är verkligen värt att titta på. Klicka på missade du programmet och välj program 3 från 4/10. Inslaget om Frida börjar efter ca 11 minuter.


OC

OC - säsong tre  499:- på cdon.com
OC
Den släpps i december och jag bara måste ha! --> Kickar på beställ!
Fan, nu blir jag fattig!

Stackars Ryan!

Ryan Adams hotad av fans!
Han känner sig otrygg och stänger ner forumet på sin hemsida.
Det är inte lätt att vara kändis.

Ledsamt

Nu är det landssorg.
Eller okej, inte landssorg men sorg i mitt hjärta.
Det blir aldrig sig likt igen.

Det är ledsamt, så otroligt ledsamt!

DÖD åt ALLA jävla MUPPAR!

Ursäkta den höga nivån. Men jag måste få ur mig allt någonstans på något sätt.

Per Ledin - Spelaren med stor käft och stort hjärta

Hjärta och vilja - det är Per Ledin!

Ledin

Per Ledin är killen du älskar att hata och älskar att älska.
Man hatar honom när han spelar i motståndarlaget men älskar honom när han spelar i sitt eget lag. Men jag ska säga att efter den tiden Per har gjort i Färjestad kommer jag aldrig kunna hata honom. Han har ett stort hjärta för klubben och en otrolig vilja att kämpa på - match efter match. Han uppmanar klacken att sjunga vidare och visar gång på gång sin uppskattning genom att åka fram till ståplats och slå klubban i plexiglaset. Han må inte vara den bästa hockeyspelaren i elitserien men jag skulle ändå vilja ranka honom som en av de bästa. Han är stor Per Ledin!  Han är ju väldigt charmig också, alla minns väl
tjockis-incidenten från slutspelet förra säsongen. "Råttet är mågat". Så underbart!  Jag försvarar inte vad han sa, men jag tycker ändå att det är så klockrent. "Ööh tjockis!" Han kunde verkligen inte komma på något bättre. Och Per som till och med väger mer än Salo.

Per Ledin en stor hockeyspelare i mina ögon.
En kille jag beundrar.

Sveriges nya regering presenterad

Den nya regeringen är presenterad. Carl Bildt är ny utrikesminister. Det känns ganska bra, han är en rutinerad politiker som vet hur det fungerar. Honom kan jag känna förtroende för, även fast han är moderat. Samma sak med Fredik Reinfeldt, jag tror att han kommer att bli en bra statsminister, det är synd bara att han kandiderat för fel parti med fel åsikter.
Nu när valet har smält in en aning blickar jag frammåt mot de nya fyra åren med spänning. Det känns spännande och jag är nyfiken på hur arbetet inom alliansen ska gå.

Fredrik Reinfeldt höll ett långt och tråkigt tal innan regeringen slutligen utsågs. Om han ska bli en bra stadsminister måste han lära sig sina tal utantill, inte hela talen kanske, men i alla fall bitar av dem. Han får inte stå som han gjorde idag och läsa innantill. Det ser illa ut Fredrik!

Det är inte många kända namn i regeringen. Nu måste man lära sig en hel del nytt. De enda som man i stort sett känner igen är ju, Pappa Fredrik Reinfeldt (m) som blev statsminister, Mamma Maud Olofsson (c) som blev ställföreträdande stadsminister och näringsminister, Sonen Göran Hägglund (kd) som blev socialminister och morbror Lars Leijonborg (fp) som blev utbildningsminister och så självklart farfar Carl Bildt.

Lycka till alliansen!

Fyra grupper som förtjänar respekt

I det samhälle vi lever i idag är det många grupper och människor som inte får alls lika mycket creed och respekt som de egentligen förtjänar.
Nedan följer fyra grupper som jag tycker absolut förtjänar mer respekt.


1. Lärare
Lärare är enligt min mening den viktigaste yrkeskategorin som finns. En lärare jobbar mycket mer utöver de timmar de är på arbetsplatsen. Utan lärare skulle våra barn inte lära sig någonting. En lärare får ta mycket kritik men är värda så mycket mer beröm. Dags för svenska folket att vakna och inse att lärare är guld värda.

2. Nykterister
Nykterister är någon som jag tycker att alla människor borde respektera. Jag vet många som fnyser åt folk som säger att det är nykterister. Vad jag inte förstår är vad det är som är så fel med att vara nykterist. Jag tycker att det är starkt att inte dricka alkohol. Vad jag tycker är absolut starkast är de människor som aldrig någonsin har druckigt en droppe. Att när man i tonåren, de år då de flesta börjar att dricka alkohol, står emot och inte smakar, det är starkt. Det är något som jag verkligen beundrar. Man kan ha kul utan alkohol.

3. Allmänläkare
Allmänläkare är ett exempel på en annan yrkesgrupp, förutom lärare, som också får ta mycket skit. Många anser att en allmänläkare inte har kompetensen. Jag har själv flertalet gången sagt att jag hellre går till sjukhuset och till en läkare som är specialiserad inom det område jag har problem. Men jag har ändrat mig. På vårdcentralen får man väldigt mycket hjälp och ett bra bemötande. En allmänläkare är lika kompetent som någon annan läkare.

4. Dagmammor
Att vara dagmamma är ett relativt lågavlönat arbete där en person släpper in andra familjers barn i sitt hem. En ensam person tar hand om flertalet barn på egen hand i sitt eget hem. Det tycker jag är stort.

För dig

För dig - Lars Winnerbäck

Jag har sett varenda vrå av Sveriges land
Jag har härjat runt i loger och på Grand
Jag har letat efter ro för min skakande hand efter dig, efter dig, efter dig
Du är resan som jag velat ska ta fart
Du är gåtan som jag aldrig löser klart
Du är början på nåt nytt och nånting underbart för mig, för mig, för mig
När hösten kommer och tiden gått för fort
När allt känns på rutin och redan gjort
Ska jag samla mina krafter och göra nånting stort för dig, för dig, för dig
Jag är hög nu sen den dagen när du kom
Ja, jag är hög nu och kan inte somna om
Jag undrar om jag nånsin ska nyktra nån gång med dig, med dig, med dig
Det sägs att kärlek lovar stort men håller tunt
Du kan kalla det förnuft men aldrig sunt.
Det är väl sagt av nån stackare som aldrig ramlar runt med dig, med dig, med dig
Jag har vandrat som en vilsen stenstaty
Jag har vart på rymmen utan att ha nånstans att fly
Det här är slutet på resan och början på en ny med dig, med dig, med dig.

Jag saknar dig!

Sagan om Anna och Kornelia!
Det var en gång en flicka, flickan hette Anna. En dag skulle flickan Anna börja på en ny skola. På den nya skolan gick det många fler elever än vad det gjorde på den tidigare skolan som Anna hade gått på. Hur som helst, Anna åkte till den nya skolan på cyckel tillsammans med några kompisar från den förra klassen. Alla var ganska så nervösa och hoppades att de skulle hamna i samma klass igen. 
Så blev det inte. Några av hennes kompisar hamnade i samma klass men Anna blev alldeles ensam. Fast hon hade tur, i hennes klass hamnade det en tjej som hon visste vem det var och Anna började umågs med den tjejen. 
Efter lunchen första dagen träffade Anna och hennes kamrat två stycken tjejer som skulle gå i samma klass som dem. Den ena tjejen hette Kornelia.
Anna och Kornelia fann varandra direkt. De var väldigt lika varandra. Man skulle kunna säga att de passade varandra som handen i handsken.
Strax efter det att Anna och Kornelia hade funnit varandra skulle klassen gå på en rundvandring i skolan. Anna och Kornelia började dra massa skämt och skojja om lärare och elever.
I den stilen fortsatte det i tre långa, alldeles underbara år. Snart tog det båda flickorna studenten och deras vägar skiljdes åt. De två är fortfarande vänner men bor på olika håll.
Anna saknar Kornelia jättemycket och önskar att hon skulle komma hem lite oftare. Med den här lilla historien vill Anna säga: Kornelia, jag saknar dig!! Du är min fisk för alltid!

Pirates

Jag ska använda tre ord som jag inte använder särskilt ofta
(mest pga att det är så starka ord som jag inte vill slita på i onödan.
Det ska verkligen betyda något när man yttrar dem):
Jag älskar dig!

My tribute to the King.

Jag älskar Lars Winnerbäck. Man kan inte annat. När man ser och hör den underbara version av Kom Ihåg Mig som spelades i sommras blir alla fast. Än en gång, man kan inte annat.

Jag törs till och med kalla honom för the King. I mina ögon är han en av de bästa artister Sverige skakat fram genom tiderna.

Lars

Lars har en underbar röst, en otroligt utstrålning och mycket, mycket mer. Han glädje på scen sprider sig till alla som tittar. Hans texter må vara aningen sorgliga och deppiga men Lasse är som en frisk fläkt. Det syns att han verkligen älskar att stå på scen.

Du får min utmärkelse, The King, för att du skriver underbara låtar, med meningsfulla texter och bra musik! För ditt engagemang i musiken och för din låga som aldrig brinner ut.
Lasse, tack för att du finns!


Lista över ev. tänkbara män.

En lista över eventuellt tänkbara män till mig.
Jag och Sofie satt och disskuterade om eventuellt tänkbara män att gifta sig med. Det hela slutade med att vi gjorde en varsin lista, hennes lista innehöll bara två namn och blev alldeles för tråkig för att publiceras här.
Nedan följer min. Utan inbördes ordning!

Per Ledin
En tokig hockeyspelare som trots sin stora mun enligt min mening är en väldigt bra förebild. Han har aldrig druckigt alkohol eller rökt i hela sitt liv. Att han är så himla söt gör ju inte saken så mycket värre. Enda minuset kan ju vara hans tre barn. Missuppfatta mig rätt nu! Jag älskar barn, men vet inte om jag vill få tre styvbarn bara sådär.
Per
Foto: farjestadsbk.se
Lars Winnerbäck
Röd hårig och lite mullig - jag älskar det! (Ja, jag vet vad ni tänker nu mina vänner) Hans underbara röst, tänk er den i sängkammaren! OH MY!!! Lasse verkar vara en sådan där hellylle kille som är öppen, glad och social. Ge mig! Ps. Jag tycker faktiskt att han är söt, jag må va den enda i Sverige, men så är det!
Lars
Foto: labyrint.se
Vigor Sörman
Killen som har rest runt hela jorden. Ett äktenskap med honom blir ju en livslång resa. Helt perfekt! Vigor verkar precis som Lasse vara en sådan där helylle kille. Mysiga hemma kvällar och långa kvällspromenader. Tända ljus i höstmörkret. Ja, det kan jag leva med!
Vigor
Foto: aftonbladet.se
Johan Persson
Musikalisk och söt kille. (Okej, på bilden ser har skit ful ut, men jag hittade ingen bättre) Johan spelar gitarr och sjunger i HOVET, dvs.  bandet som spelar med Lars Winnerbäck. Jag har haft en liten hemlig förälskelse i Johan sedan i sommras, men nu kan jag inte så emot längre. Jag måste erkänna det för världen!
Johan
Foto: hovetrecords.se (bilden är beskuren)
Martin Aliaga
Martin är killen som spelar rockstjärna i filmen Festvial. Hur het är han inte? Okej, han ser rätt läskig ut på bilden, men ändå. Grr!
Martin
Foto: teaterhogskolan.se
Magnus Betnér
Nyligen utsedd till Sveriges sexigaste och Sveriges elakaste man. Honom vill väl vem som helst ha? Tänk er själva, han är inte bara sexig utan han är elak också, hur sexigt är inte det?
Magnus
Foto: stand-up.se
Idol-Sebastian Karlsson
Ja, jag har ju tidigare erkännt att jag är kär i Sebastian. Hans speciella sätt att röra sig på scen, hans röst, hans utstrålning, hans sätt att dra handen över min rygg när han kramade mig och framförallt hans läppar gör att jag bara inte kan motså denna läckerbit.
Sebastian
Foto: sebastiankarlsson.se
Emil Kåberg
Hårdingen som tillsammans med Per Ledin utgör The Bruisebrothers. Han spelstil och hans otroligt heta sätt att se ut på. Mm mm mmm! Det där skägger förstör i och för sig lite grann, men det ger honom ändå en otroligt mystisk sexighet.
Emil
Foto: farjestadsbk.se


Och så du. The one and only. Mina drömmars man!


So far so good. Listan kan eventuellt vara under uppbyggnad. Nya ansikten kan dyka upp.

Okej killar, skulle ni vara intresserade av ett eventuellt giftemål kan ni nå mig på 0739... eller genom att skriva en kommentar till inlägget.
Tack på förhand,
er ev. blivande fru Anna