Annimoll goes 2009

Jag är egentligen inte speciellt mycket för det här med att skriva en nyårskrönika, men tillslut föll även jag för det. Det kan ju faktiskt vara kul att se tillbaka på om några år och eftersom vårat nyårsfirande inte är så fint och tjusigt tar jag mig lite tid så här på  kvällskvisten. Så här kommer det.

MITT TVÅTUSENÅTTA.


2008 började på exakt samma ställe som 2009 kommer att göra. I Sverige, Dalarna, Särna, på vår gårdsplan med utsikt över vackra städjan, då tillsammans med familjen och kusinerna. I år tillsammans med min underbara syster och årets nytillskott Dagmar.

Året inleddes som arbetslös, jag hade precis avslutat en kurs i Engelska och visste inte vad jag skulle hitta på. Sökte lite jobb, fick inget napp. Anmälde mig tillslut som vikarie inom barnomsorgen i Skived, Forshaga och ganska snart började telefonen att ringa. Jag jobbade mycket på en avdelning på dagiset Maskrosen och där trivdes jag verkligen. Både barn och personal var underbara. Många av barnen tänker jag fortfarande på.


Tiden förlöpte med lite jobb då och då och ganska mycket fritid, jag fick verkligen upp ögonen för webblayout och sysslade mycket med det. Fick förfrågan från Carolina om att hänga med och söka jobb i Norge. Sagt och gjort, dagen innan jag fyllde år drog vi till kycklingfabriken och fick jobbet, en vecka senare började vi. Det blev ett halvår av både skratt och tårar. Det var faktiskt en riktigt bra tid där jag träffade mycket nya vänner. Ett gäng grabbar som kom att betyda otroligt mycket och även två mycket speciella tjejer. En från norr och en från söder - Sandra och Matilda, dom förgyllde tiden med en guldkant och tillsammans gjorde vi mycket. Den här tiden ledde till mycket festande på helgerna då man hade permission från fabriken.


Sommaren kom och gick, ett nytillskott i familjen kom i form av en liten hund. Mitt lilla gosebäs Dagmar. Det, mina vänner, är äkta kärlek det. Snart började dock min tid på fabriken att lida mot sitt slut. Jag bestämde mig för att ta tag i mitt liv och mina studier. Lotten föll på lärarprogrammet och jag flyttade hem till Karlstad igen. Började läsa en kurs som utvecklade mig på flera plan, bestämde mig för att gå en väg jag inte trodde jag skulle våga. Snart hittade jag även en lägenhet och flyttade hemifrån. Nu står jag på egna ben.


För att summera året som gått kan man sammanfatta det med ett enda ord. Fantastiskt. Jag tror att det här är det bästa året någonsin. Mycket har man gjort, sånt som man borde och även sånt som man inte borde. Ibland gör man saker som man i efterhand ångrar, men gjort är ju gjort som det heter. Tyvärr.


Nej, nu ska jag återgå till nyårsfirandet i stugan. Med en flott måltid och nästintill lika flott hår. Och då menar jag inte flott som i tjusigt alltså. Det är skönt att inte behöva vara så där jävla perfekt jämt.


Gott nytt 2009 mina vänner!


KRAM!


Sparkpromenad i det vackra vädret

Idag har vi varit ute på sparkpromenad i det fina vädret. Det är fortfarande lika kallt men idag skiner solen. Imorgon ska vi åka till Idre Fjäll för lite skidåkning, sedan blir det nyårsfirande i vår lilla stuga. Någon dag under veckan ska jag träffa fina Kenneth också. :)


Vacker utsikt från våran gård.
(Synd bara att det ser så molning ut och inte alls vackert just på bilden.)


Dagmar tyckte att det var skoj med spark.


Finisen på sparken och så inte lika vackra jag.


Igen...


Här ser det lite vackrare ut, men bilden gör detn inte riktig rättvisa.

Här är det kallt

Nu är vi framme på den vackra platsen. Det är gott om snö och minus 21 grader. Det är helt fantastiskt. Det är så kallt så att håret fryser till is, trots att det inte är blött, när man är ute och går. Ett otroligt vackert bildbevis följer nedan:Dagmar frsyer också när man är ute och går. Så hon får ha halsduk :P Hon blev alldles chockad av kylan.

Over the hills and far away!

Jag åker till världens vackraste plats imorgon. För mig är det åtminstone världens vackraste plats. Vi hörs!

Ett fult kollage med lite julkänslaNu har jag julstädat och ppyntat i min lägenhet nu. Paketen är klara och jag har fått lite julkänsla. Nu blir det film i soffan med en stor mugg glögg.

Trött. Sjuk? Julpynt.

Usch jag börjar känna mig sjuk. Det är så typiskt nu när man äntligen är ledig. Har varit enormt hängig i flera dagar nu och idag är jag så trött så jag tror jag somnar sittandes snart. Men jag kan tyvärr inte gå och sova än då jag måste köra hem min gode vän Carolina till Forshaga senare ikväll, hon kommer från jobbet i Norge med Kristinehamskillarna, men hon kan inte ta sig härifrån och hem. Stackarn, så man ställer ju upp som den gode vän man är.

Idag har jag träffat underbara David och Zäta, vi fikade lite och pratade en massa. Dom sa en sak som gjorde mig så glad. Fina killar det där! Imorgon ska jag åka till mor och far och låna deras dammsugare - jag har ingen egen än, så har med andra ord inte dammsugit än (lugn jag har sopat golven och så :P), sen efter att lägenheten att fått sig ett renlighetslyft ska jag julpynta tror jag!

Tack för era fina kommentarer om min  lägenhet, kul att ni gillade det.

Adolf Hitler, 3 år - här står väl inte allt rätt till va?

Herre gud, jag såg just ett insalg på Aftonbladet TV om en man i USA som har döpt din son till Adolf Hitler. Allt kan ju inte stå rätt till i hjärnan på denna man? Okej, han har rätt till att döpa sin son till vad han vill men just Adolf Hitler är väl att ta i lite, för att inte säga väldigt mycket. De valde just namnet Adolf Hitler eftersom ingen annan med all säkerhet kommer att vilja döpa sin son till det, och de ville ha ett så unikt namn som möjligt. Och som om det inte vore nog har han även döpt sina två flickr till JoceyLynn Aryan Nation och Honzlynn Hinleer Jeannie. Här hittade jag en artikel/text/blogginlägg om familjen med beskrivning om bakgrunden till flickornas namn:


"Aryan Nation" comes from the militant and relegious group of white supremists that, to a large degree idolized Hitler and his movement during world war II and post war germany.

Honszlynn Hinleer Jeannie Cambell was named after Heinrich Luitpold Himmler, a Nazi german politician who was the leader of the Schutzstaffel under Adolf Hitler. Himmler pushed relentlessly for a master race of Nordic Aryans and was seeking to extinguish all other blood lines.

Mannen hävdar också att han själv inte är rasist eller nazist, han facineras bara av den tyska kulturen. Ja, jag undrar då det jag. Som grädden på moset så nekades lilla Adolf Hitler en födelsedagstårta till sin treårsdag, då bageriet inte ville skriva hans namn på tårtan, och nu överväger familjen att eventuellt lämna landet - kanske blir Tyskland deras nya hemland. Jag undrar hur han kommer att bemötas där och hur pojken kommer att bemötas vart han än kommer befinna sig. Det kan inte vara lätt att vara döpt efter denne man.

Klicka här
 om ni vill se TV-klippet på aftonbladet.


Här bor jag...

Jag utlovade ju lite bilder på hur jag bor och här kommer dom. Inte det snyggaste kollaget jag gjort i mitt liv, men jag orkade inte lägga ner mig. Här har ni iaf. Välkommna hit att skåda det i verkligenheten för den som vill!

En av världens kanske finaste filmer

Nu sitter jag här, efter en dag med massa plugg samt födelsedagsfirande av min kära mor, och tittar på Titanic. Jag slog mig ner i soffan och upptäckte att de skulle visa filmen ikväll. Fantastiskt. Det är ganska häftigt, helt utan att veta om att de skulle visa filmen idag sa jag igår att; det var längesen man såg Titanic, den borde man se någon dag. Sagt och gjort det. Det här här mys på hög nivå.Nu ska jag glögga lite också!

Färgade Linser

Igår fick jag ett tips av Linnea om en sida där man kan beställa färgade linser. Och dessutom, för oss som har bloggat mer än två månader, kan man få ett par månadslinser gratis bara man skriver ett inlägg. Jättekul tycker jag som genast hakade på idén och sitter nu här.

Här kan ni hitta deras sida:
www.fargadelinser.com

Hello you

Nu är det nog dags att återuppta bloggandet igen. Jag vet inte riktigt varför den har legat på latsidan på sista tiden men så är det. Jag blir hela tiden sugen på att blogga om diverse saker men har inte haft orken att printa ner det. Nu ska det bli ändring på det.
Idag ska jag sätta kameran på laddning, för första gången på ett halvår, och sen ska jag bjuda er på bilder från mig lägenheten. Det är ju alltid en början i alla fall.

Hörs!