Färjestad - AIK 4-0

Vilken helg jag har haft. Lördagen var jättelyckad och uppskattad. Carro blev så chockad när vi stod, åtta stycken, i hennes kök när hon kom hem att hon först inte tyckte att det var alls kul att vi var där. När chocken lagt sig blev hon glad. Alla presenter blev väldigt uppskattade och designa-din-egen-body-stationen blev dagens höjdpunkt. När de kompisar som bor i Mellerud hade gått hem satt vi andra och snackade vidare, kollade på hockey (såg Färjestad spöa AIK ytterligare en gång!) och slutligen åkte vi in till Mellerud och käkade thaimat. Mycket mysig dag och jag längtar redan tillbaka.

Igår bar det av till Stockholm. Tillsammans med 30 andra idioter åkte jag buss dit för att kolla på hockey. Hälften var fortfarande fulla från gårdagen när dom klev på bussen och jag började ångra att jag åkte. Det spyddes ombord och när vi satt fast i bilkö började folk kissa i flaskor för dom kunde inte hålla sig. Hjälp, vad har jag för idioter till vänner. Mestadels satt vi lugna och fina tjejer längst fram för oss själva och nördade, typ sov. Jag gjorde dock en avstickare lite längre bak i bussen för att umgås med Marre en sväng. Det var då folk började kissa, typ ett säte bakom där han och jag satt. Det var tur att sällskapet var så bra, annars hade jag nog tagit den där nödhammaren och slagit sönder fönsterglaset och gått hem till Karlstad.

Färjestad vann matchen, som inte var speciellt bra. Och som vi missade de första typ 12 minutrarna av eftersom det var sån bilkö. Och sedan åkte vi hem igen. Trötta och lagom glada. Dagens höjdpunkt var när vi åkte bakom spelarbussen och jag fick PK att köra om. "Öj, kör om dom då, så vi kan spana lite. Och ligg jämsides en stund så jag hinner se vart Dick sitter". Det funkade, han körde om och dom garvade gott åt mig. Jag, Rebecka och Biffen spanade som fan in i bussen och Biffen tog till och med kort. Haha. Spelarna var dock så koncenterade att dom inte ens märkte dom galna och efterhängsna fansen som rullade förbi.

Det blev 4-0 i matcher till Färjestad. AIK, vad fan gör ni i slutspel?

Todays the day

Så var lördagen här. Den dagen som jag har längtat efter så länge. Just nu bör jag vara framme i Mellerud hos världens bästa Caroline. (Det är ett tidsinställtinlägg så att hon inte ska kunna gå in och läsa att vi kommer) Vi ska ha överraskningsbaby-shower för henne, då hon väntar sitt andra barn. Hon vet intenting och det är det som gör det hela så himla kul.

Veckan har gått i förberedelsenstecken och jag har handlat presenter, fixat mat och alldleles nyss tillagade jag maten också. Så att allt är förberett när vi ska åka vid tio.

Jag måste även passa på att göra lite reklam för
HusNrNio som designar riktigt fina tavlor. Jag har beställt en tavla till min fina gudson Melwin och jag är verkligen supernöjd. En perfekt present till den nyfödda, eller till dopet. Eller som för mig, bara för att man tycker att ungen ska ha en, för att den är så fin. Så här ser den jag beställt ut:Tanken med denna dag är att vi ska få umgås med Caroline, i och med att hon bor en bit bort blir det inte så ofta tyvärr. Vi ska umgås, prata, äta gott, fika, skratta, designa våra egna bodys och gissa vikt/längd. Jag måste även visa den fina blöjtårta vi har gjort genom att rulla ihop blöjor och knyta band runt. Blev sjukt fint och jag är nöjd. :) En perfekt present till föräldrarna.


Innan pynt.


Efter pynt och med cellofan runt.


Grattis älskade vän, från gänget!

Lyckorus

Igår var den bästa dagen på länge. Jag var så otroligt lycklig och det var länge sedan jag kände så. Jag var glad ända in i märgen och gick runt och bara log. Jag vet inte riktigt vad det berodde på men vädret var nog en bidragande fakor. Och den nya hunden jag fått i takt med att våren kommit.

Jag har inte torkat kiss inne på fem (!!) dagar. Jag har endast behövt plocka upp en pytteliten bajskorv. Och jag har en hund om älskar att vara ute. Min stora lycka igår började när jag och Herman var ute på en halvtimmes promenad i solen. Det var supervarmt och jag behövde inte ens knäppa jackan. Herman gick fint, framför mig och inte tre meter bakom som han har gjort hela vintern och han till och med sprang stundtals. Vi stannade på en gräsplätt och kastade en pinne som han fick jaga efter, emellanåt när han var nästan framme vid pinnen kallade jag in honom och han kom alla gånger. Han har blivit så himla duktig på inkallning.

Efter promenaden satte jag mig på cykeln och åkte in till stan. Jag shoppade välbehövliga saker till lördagens överraskning och lite saker till mig själv. Jag träffade också på Karin, som jag inte har träffaft på länge och vi hade en mysig eftermiddag på stan följd av en promenad.

Dagen avslutades hemma hos Sofia med henne, Rebecka och min syster och vi såg Färjestad spöa AIK. SÅ JÄVLA GÖTT. Glädjen och känslan av lycka finns kvar i kroppen även idag, om det blir lite varmare ska jag ta ytterligare en underbar promenad med min fina hund. ♥

Längtar..

Jag längtar tills på lördag så jag tror jag blir galen. Jag och några kompisar ska iväg och överraska en kompis med lite kalas. Jag törs inte skriva vem, eller ens vad för slags överraskning det är, av rädsla för att hon läser bloggen men det ska bli så himla kul.

Idag fixade vi iordning det första som vi ska ha med och det blev så himla fint. Bildbevis kommer. Och den främsta anledningen till att jag längtar så är för att jag kommer i att få träffa en av mina bästa vänner, som det var ett tag sedan jag träffade. Och världens bästa kille också. <3

Mina syskon

Jag har ett syskon. En syster. En helt fantastisk syster. Trots att hon är fyra år äldre än mig han jag alltid, nästan i alla fall, fått vara med. Sara är verkligen helt fantastiskt. Jag vill bli som henne när jag blir stor. :)
Jag kan inte riktigt beskriva henne så därför bjuder jag istället på en bild på hennes whiteboard, som jag skrev fina saker på en gång när hon var ledsen.


Bästa systen och jag, typ 2007. MK-och-Ashley-minen. :)


Listan:
Presentera mig själv
Mitt livs viktigaste beslut
Min första kärlek
Mina föräldrar
Mina intressen
Om det här vore min sista dag
Min bästa vän
Ett ögonblick som förändrade allt
Mina syskon
I min handväska
Det här är vardagslyx
Detta ångrar jag
Mina förebilder
Mina dåliga sidor
Det här gör mig glad och det här får mig att gråta
Det här är jag bra på
Mina rädslor
Min favoritplats
Det här saknar jag
Det här ska jag bli när jag blir stor

Nu kör vi

Idag drar slutspelet igång för Färjestad. Vi möter Brynäs i kvartsfinalen och det kan väl gå hur som helst. Tittar man på Färjestads säsong som helhet så har den verkligen varit upp och ner. Jag vågar inte förvänta mig guld och gröna skogar, men ändå tror jag att vi kan ta det här. Go, go, go!!

Nedsläpp 19.00

Ett ögonblick som förändrade allt
Telefonsamtalet den 16/8 2010.Min bästa vän

Det här inlägget ska egentligen handla om min bästa vän. Men jag har ingen bästa vän, däremot har jag flera bästa vänner. Och det är det som detta inlägg ska handla om. Jag kan helt omöjligt utse en av alla mina fantastiska vänner till min bästa vän. Det varierar liksom lite för stunden vem som står mig allra närmast.
Jag har två fantastiska vänner som jag umgås allra mest med. Rebecka och Josephine, also known as CFG. Anledningen till att jag umgås mest med dessa två tjejer, förutom att dom är stört bra, är för att dom bor här i Karlstad. Alla andra finingar i mitt liv har ju flytt staden och därför är det svårt att umgås regelbundet.

Nämnas som några av mina närmsta vänner bör också Emelie, Carolina och Kornelia göra. Guldklimpar som förgyller mitt liv. Min syster och min mamma hör också hit, men jag kallar dem inte för vänner utan för syster och mor.

Det finns också en person som bör få ett speciellt omnämnade här, en tjej som jag pluggade tillsammans i Molkom med. Vi ses inte alls ofta men jag vet så väl att hon finns där. Angelica är ett enormt stöd i det jag nu går igenom. Hon har tyvärr gått igenom samma sak som jag och lyckas alltid säga rätt saker. Med sina kommentarer, sms och mail kan hon få mitt liv på rätsida igen. Och det betyder så otroligt mycket.

Tack alla ni som är mina vänner. Utan er vore jag ingenting!

Listan:
Presentera mig själv
Mitt livs viktigaste beslut
Min första kärlek
Mina föräldrar
Mina intressen
Om det här vore min sista dag
Min bästa vän
Ett ögonblick som förändrade allt
Mina syskon
I min handväska
Det här är vardagslyx
Detta ångrar jag
Mina förebilder
Mina dåliga sidor
Det här gör mig glad och det här får mig att gråta
Det här är jag bra på
Mina rädslor
Min favoritplats
Det här saknar jag
Det här ska jag bli när jag blir stor

OMG, I did it

Jag behöver nåt att bo i till sommaren. Vi är fem stycken som ska jobba i Norge i sommar och en husvagn räcker inte till. Så mamma föreslog att jag skulle köpa en. Kan ju vara kul att ha, som hon sa. Sagt och gjort. Här är den.

Min, bara min.


Om det här vore min sista dag

Om det här vore min sista dag skulle jag ta tillfället i akt att tala om för alla viktiga personer i mitt liv hur viktiga dom är. Jag skulle spendera dagen med mina allra närmaste, äta riktigt jävla gott och umgås. Jag skulle också passa på att hoppa bungy jump, för jag behöver ju inte vara rädd för att dö när jag hoppar. Jag skulle även klippa håret så som Septemer. Då jag hemskt gärna skulle vilja göra det men är tveksam om det skulle passa mig, så jag i alla fall fick se hur det såg ut. Ska jag ändå dö, spelar det ju ingen roll om jag är ful i håret.

Jag skulle berätta hur jag vill att de som finns kvar i livet ska leva sitt liv, alltså inte i detalj utan mer att dom inte ska deppa ihop. Jag skulle använda orden jag älskar dig som aldrig förr, jag skulle krama min mamma och min syster och jag skulle pussa på Herman tills jag inte orkade mer.


Listan:
Presentera mig själv
Mitt livs viktigaste beslut
Min första kärlek
Mina föräldrar
Mina intressen
Om det här vore min sista dag
Min bästa vän
Ett ögonblick som förändrade allt
Mina syskon
I min handväska
Det här är vardagslyx
Detta ångrar jag
Mina förebilder
Mina dåliga sidor
Det här gör mig glad och det här får mig att gråta
Det här är jag bra på
Mina rädslor
Min favoritplats
Det här saknar jag
Det här ska jag bli när jag blir stor

Visionboard ala BB


Min (fula) visionboard.


Kiss i sängen

Nu är det nog. Herman hade ett tag problem med att han kissade i sängen. Han ligger lugnt och sover (tror jag) och så kissar han utan att röra sig. När han däremot kissat klart flyttar han på sig och sover sedan lungt vidare. Det är mindre trevligt för mig som får en ofräsch säng. Jag har länge tänkt att jag ska vänja av honom vid att sova i sängen men har inte gjort det då det är så mysigt att ha honom där och för att det är elakt att han helt plötsligt inte ska få göra det längre. Men inatt hände det igen, två gånger och nu har jag bestämt mig. Ikväll inleds operation-inte-sova-i-sängen-mer.

Steg ett bli att köpa kompostgaller, jag har redan två men behöver fler så jag kan stänga av ordentligt, annars har jag kiss i hela rummet när jag vaknar istället. Lilla busen! Sen är det bara att vänta sig ett par nätter med dålig sömn. Men vafan, det kan inte vara omöjligt. Han är smart och fattar snabbt.

Snart blir det promenad med mamma, Sara och Dagmar och häng på Romstad. I eftermiddag ska jag hjälpa Marre med hans examensarbete och få två hockeybiljetter som tack för hjälpen. Schysst liksom, inte för att jag behöver dom men jag tänkte bjuda mamma och Sara. :)

Mina intressen

Jag har glömt bort den lilla listan. Men här kommer fortsättningen, inlägget om mina intressen. Eller mitt intresse borde jag nog kalla det.

För elva år sedan pratade mina tjejkompiar om en så himla snygg hockeyspelare. Han var typ det snyggaste dom seeeeeett, som dom sa. Självklart blev jag ju nyfiken på denna människa och bestämde mig för att kolla på min första hockeymatch och det beslutet har jag aldrig ångrat. Från första stund var jag fast. Jäklar vad kul det var. Tack Rickard Wallin för att du gav mig mitt största intresse.

Året därpå sakffade jag säsongskort och har troget, med undantag för en säsong, sått på ståplats sedan dess. Jag är ingen superdupermegahockeyälskare, jag gillar hockey men främst Färjestad. Det är Färjestad jag följer och hejar på, resten är inte lika intressant.


Här är FBK-snyggingen som numera är på allas läppar*

I övrigt har jag inga direkta intressen, förr gillade jag musik väldigt mycket. Det gör jag ju självklart nu också, men jag utövar ingen musik längre. Jag gillar såklart att träna Herman, men jag skulle inte kalla det för ett intresse.


* Eeeh, läs mina (och en och annan fjortonårings) läppar. Jag har inte växt ifrån det där med att tycka några av hockeykillarna är sjukt snygga :P


Listan:
Presentera mig själv
Mitt livs viktigaste beslut
Min första kärlek
Mina föräldrar
Mina intressen
Om det här vore min sista dag
Min bästa vän
Ett ögonblick som förändrade allt
Mina syskon
I min handväska
Det här är vardagslyx
Detta ångrar jag
Mina förebilder
Mina dåliga sidor
Det här gör mig glad och det här får mig att gråta
Det här är jag bra på
Mina rädslor
Min favoritplats
Det här saknar jag
Det här ska jag bli när jag blir stor