Ett sjukt tråkigt blogginlägg.

Det var väl kanske dags att upptadera. Än en gång har jag drabbats av blogg-torka. Jag tror bannemej inte bloggandet är något för mig. Jag har ju ingenting att blogga om. Men så kan det väl vara ibland.

Nu är julen i alla fall över. Den gick undan iår och det var rikigt kul faktiskt. Av mina kära föräldrar fick jag en dator, en laptop, så nu ligger jag i min säng och skriver. Nej, jag är inte bortskämd! Jag fick en dator och endast en dator, sen även med en hälsning att nu blir det inte mycket i födelsedagspresent när det väl är dags för den dagen.

Jag har en kusin som smygsuper ur sin vante i kyrkan. Vad ska man säga om det?

Ett, två, tre... Flexa.
Nu ska jag gå och diska. Mitt i natten, eller ja mitt i natten är det väl inte men ändå¨.

Dopparedan

Då var det dagen D. Dagen med stor J. Den 24 december 2006. Julafton.
Min julafton började lite för tidigt
iår, med en väldigt stor överraskning.

Dan före dopparedagen tillbringades på Torp i Uddevalla med mina kära kusiner för att inhandla deras sista julklappar. Väl hemma i huset igen knackar det ganska snart på dörren. Utanför står det tomte, ingen vet vem tomten är och vi alla misstänker att det faktiskt kan vara den riktiga tomten som tagit fel på datum. Tomten räcker fram en lapp där det stå att han har tappat rösten och därför valt att dela ut julklapparna den 23 december iår, så han för en gångskull kan fira jul med sin familj den 24:e.
Tomten går in i vardagsrummet och lägger paketen under granen och fortfarande vet ingen vem tomten är. Snart plockar tomten även fram två paket till, som han räcker över till min mamma och pappa.
På dessa paket står det Grattis mamma och pappa, i samma veva tar tomten av sig masken och det visar sig vara SARA!
För er som inte vet är Sara min syster och hon har bott på Nya Zeeland senaste halvåret och skulle komma hem dagen före nyårsafton. Döm om min förvåning. Jag blev så glad/chockad att jag grät i säkert en halvtimme.

Bästa julklappen iår (och då har jag inte fått några än): Att Sara kom hem!
Välkommen hem älskade syster!

God jul till er alla än en gång.

God jul 2006

Nu har jag jullov. Det känns underbart skönt. Sista veckorna i skolan har varit super kul. Jag kommer sakna skolan under lovet, även om jag önskar att jag inte skulle göra det. Men det är ett tecken på att man trivs.
I onsdags stannade jag kvar på skolan för att festa. Jag och Joanna hade en väldigt kul kväll ihop. Förfest på gamla och sen vidare ner till puben. Jag visste inte ens att Molkom har en pub. Nästan hela skolan fanns på plats, i alla fall alla som bor på internaten.
Igår var det julbord och spex. Erik och Jenny gjorde ett bejublat framträdande där de recenserade filmer som drama och video hade gjort. Rektorn blev även uppkallad på scenen, väl där fick han en signerad upplaga av Molkoms Tidningen och en israelflagga som vi gav honom med orden att vi ville flagga för fred. Andledningen till detta var att rektorn stoppade vår reportageresa till Israel.

Jaja, nu är jag ledig i alla fall. Idag ska jag städa, packa och köpa en sista julklapp. Jag vet precis vad jag ska ha så det går fort.

GOD JUL på er alla!

Vuxenpoäng?

Jag har nog blivit vuxen.
Jag tycker om att spontan ge presenter. Det ger väl lite vuxenpoäng? Idag spontangav jag min pappa ett rakvatten. Bara sådär, några dagar innan självaste julafton.

Dagens visdom

"Livet är för kort för att bråka med sådana som man verkligen håller av. Dem ska man hålla nära hjärtat och inte skada."

- Anna Moll, 11 december 2006

Jul, jul strålande jul

Det börjar faktiskt kännas att det lackar mot jul. Jag börjar få julkänslor och längtar verkligen. I år har jag inte önskat mig någonting. Jag tror jag har blivit såpass gammal att jag tycker att det är roligare att ge än att få. Ett steg mot vuxenvärlden kanske?

Det var i fredags som julkänslorna började komma krypandes. Jag tog bussen till Örebro för att baka julgodis med Ida, Anton och Joel. Fem olika sorter blev det och inget blev misslyckat. Det dracks egenhändigt brygd glögg och julmusiken strömmade ur högtalarna i bakgrunden. Det var riktigt mysigt.  Senare på kvällen bjöds det på trerätters middag och vin även det egenhändigt bryggt.

Idag ska det bakas julgodis än en gång. Man kan ju tro att jag har dålig fantasi men idag står det årliga julpysslet på schemat. Ända sedan jag var liten har vår familj och familjen Hardestam alltid julpysslat. Det är en mysig tradition och jag tror aldrig jag kommer bli för gammal för det.

Förövrigt tror jag att Peter Jöbacks jullåt Decembernatt (Hallelujah) är det bästa av dem alla. Egentligen kanske den inte är så bra, men jag är så otroligt svag för orginal låten Hallelujah och älskar därmed denna låt också.

Åh, jul, jul älskade jul!

En tand mindre

Jaha, då sitter man här med tandvärk. Idag har jag opererat bort en visdomstand (men helt ovis (nej, inte heter det väl ovis??) är jag inte, för jag har fortfarande en kvar). Varför heter det ens att man ska operera bort en tand? Det är ju inte direkt ett komplicerat ingrepp. Hursomhelst så gick det bra.
Nu vet jag hur det känns att vara förlamad i ena halvan av ansiktet. Efter tre (!) bedövningssprutor så tappade jag känslen i hela västersidan. Under dagen har jag inte kunnat äta någonting för det har varit ett konstant skyfall av blod i munnen. Nu har det äntligen slutat och här sitter jag och dricker nyponsoppa. Jag är öm och lite svullen och knaprar starka smärtstillande tabletter. 


- - -

Uppdaterad:
Jag bara måste tillägga att idag är jag så svullen i kinden att det ser ut som jag går runt med en stor köttbulle i munnen. Jag var tvungen att ta kort på det så att jag kunde ha det som minne. Det ser sjukt ut. Förövrigt mår jag riktigt kasst nu och jag har sovit i flera timmar, men inte blev det bättre av det.

Julkalender 2006

Årets julkalender - en succé?
26307-127

Ja, jag tycker nog det. LasseMajas detektivbyrå är riktigt bra!
Den är spännande, innehållsrik och det händer någonting hela tiden.
Skådespeleriet är det lite si så där med. Men både Lasse och Maja är riktigt duktiga.

För dig som inte har sett den, se den!
Den går att se på
svts hemsida.

Har du sett den? Vad tycker du?

Idol final

Rätt kille vann, men fel kille förlorade. Jag pratar givetsvis om Idol 2006. I år var det väldigt jämt och det fanns ingen som var mer värd att vinna än den andra. Vad som avgör tävligen vid ett sådant  här stakrt startfält är vinnarlåten. Vinnarlåten som i år var en riktig tråkig-dansbands-smör-pop-dänga. Eriks framförande av låten var helt okej men Markus var aningen bättre. Det märktes att Erik har varit sjuk, han sjöng inte riktigt lika bra som tidigare och det hände faktiskt att det kom en och annan sur och sprucken ton. Markus körde vidare med sin norrländska, lugna stil. Hans version av Fix var som en smekning längst ryggen.

Nej, det fanns inget rätt och fel igår. Jag hade blivit nöjd vilket som. Egentligen önskade jag att både Erik och Markus hade kommit på andra plats. Båda dessa herrar är värda att få spela in en grymt bra platta, inte en redan färdigskriven tråk-pop skriva. Skivan kommer visserligen gå åt som smör i solsken men det är ju inget som någon skulle lyssna på om det inte var en Idol produkt. Det är inget som jag kommer att lyssna på i alla fall.

Tidigare Idol finalister var på plats och ingen var särskilt bra. Daniel, Darin och Agnes körde mes-musik som inte imponerade speciellt. Sebastian däremot imponerade lite, men inte mycket. Han har kvar sitt eget sound och det känns som att faktiskt vågar säga ifrån och därmed får köra sin egen grej. Men vad hade han gjort med håret?

Sist men inte minst är jag imponerad och nästan lite rörd av Eriks uttalande och tack till fansen. "Ni har gjort mig till en större människa och fyllt mitt hjärta". Det är fint sagt. Han är en bra människa och även om det tar emot att säga det så har han faktiskt fyllt mitt hjärta. Killen är verkligen Snygg-Erik och jag smälter bara jag ser honom.

Okej, två Idol-inlägg på raken, lite töntvarning jag vet, men sjutton jag har en sån grym bloggtorka och har inget annat att skriva om.