Fyra grupper som förtjänar respekt

I det samhälle vi lever i idag är det många grupper och människor som inte får alls lika mycket creed och respekt som de egentligen förtjänar.
Nedan följer fyra grupper som jag tycker absolut förtjänar mer respekt.


1. Lärare
Lärare är enligt min mening den viktigaste yrkeskategorin som finns. En lärare jobbar mycket mer utöver de timmar de är på arbetsplatsen. Utan lärare skulle våra barn inte lära sig någonting. En lärare får ta mycket kritik men är värda så mycket mer beröm. Dags för svenska folket att vakna och inse att lärare är guld värda.

2. Nykterister
Nykterister är någon som jag tycker att alla människor borde respektera. Jag vet många som fnyser åt folk som säger att det är nykterister. Vad jag inte förstår är vad det är som är så fel med att vara nykterist. Jag tycker att det är starkt att inte dricka alkohol. Vad jag tycker är absolut starkast är de människor som aldrig någonsin har druckigt en droppe. Att när man i tonåren, de år då de flesta börjar att dricka alkohol, står emot och inte smakar, det är starkt. Det är något som jag verkligen beundrar. Man kan ha kul utan alkohol.

3. Allmänläkare
Allmänläkare är ett exempel på en annan yrkesgrupp, förutom lärare, som också får ta mycket skit. Många anser att en allmänläkare inte har kompetensen. Jag har själv flertalet gången sagt att jag hellre går till sjukhuset och till en läkare som är specialiserad inom det område jag har problem. Men jag har ändrat mig. På vårdcentralen får man väldigt mycket hjälp och ett bra bemötande. En allmänläkare är lika kompetent som någon annan läkare.

4. Dagmammor
Att vara dagmamma är ett relativt lågavlönat arbete där en person släpper in andra familjers barn i sitt hem. En ensam person tar hand om flertalet barn på egen hand i sitt eget hem. Det tycker jag är stort.

Kommentarer
Postat av: Ida rullmus

Det stämmer faktiskt, anna moll!;)

2006-10-16 @ 10:48:34

Kommentera inlägget här:

Ditt namn eller alias:
Kom ihåg mig?

E-postadress (Det är bara jag som ser den):

Blogg eller hemsida? Skriv adressen här:

kommentarer:

Trackback