Nu känns det verkligen att det är på riktigt

Idag har jag varit på VFU-träff, alltså har jag träffat samordnare, vissa lärare och ledning på den skola där jag ska göra min praktik. Som rubriken lyder, nu känns det verkligen att det är på riktigt. Jag ska inte ut på praktik förrän någon gång under vårterminen men jag längtar verkligen. Det ska bli riktigt kul. Imorgon ska jag mjukstarta mitt läraryrke med att vikariera för min egen mor. Det ska bli kul! Första gången jag står på helt egna ben i ett klassrum, tidigare har jag ju haft mamma eller någon annan lärare att luta mig emot.

Vi ska sjunga på ett dop

Jag glömde ju berätta att jag och Sara ska sjunga på ett dop den 18 oktober. Saras kompis son ska döpas och vi fick äran att sjunga. Vi ska köra en låt som heter Prins Noel och även Du är allt som vi sjöng på bröllopet i somras Ska bli så himla kul!

Och GRATTIS
Helen och Lasse till lilla fina Malte!!!

Tack för en trevlig helg

Vilken enormt skön helg. Jag känner mig lite som en ny människa idag. Fredagen spenderades bara hemma med mamma och Sara. Vi kollade på film och jag kom på att Andra Avenyn har börjat igen och kollade ikapp de avsnitten jag missat. Igår var det fix inför Saras maffia-utsyrsel. Hon skulle på fest där temat var maffia. Hon blev lätt snyggast och jag ska bjuda på en bild senare.

När Sara väl var klar begav jag och Dagmar oss iväg till Jospehine, där monterade vi ihop deras nya köksmöbler och käkade pizza. Väldigt trevligt, jag trivs så otroligt bra i hennes sällskap. Det är kul. Sen åkte vi vidare till Becka och Johan, som hade lite fest. Vid tolvsnåret började de komma väldigt mycket folk, Dagmar som självklart hade gjort succé var väldigt trött och likaså jag, så vi begav oss hemåt. Idag är det idol som gäller och snart ska jag nog ta en tur ut i det fina vädret.

Lägenhetsjakten

Idag, eller snarare ikväll, ska jag iväg och kolla på en lägenhet. En tvåa på Färjestad. Tyvärr var det ju självklart några som hade ringt innan mig, men jag ska leva på hoppet åka dit och titta och hålla tummarna. Eller ja, först ska jag ju kolla så att jag är intresserad av lägenheten, den kanske är jätteful vem vet. Hoppas inte. Jag skulle gilla att bo på Färjestad.

Håll tummarna!

Me and Daggisen on tour!

Imorgon åker jag och Dagmar på lite mini semester. Jag ska vara hundvakt och fick lov att ta med mig henne på en liten resa. Vi ska inte åka så fasligt långt men ändå så långt som till Töcksfors och faktiskt in i Norge också. Jag ska hälsa på mina godingar till vänner i Töcksfors, visa upp min ögonsten och mysa med alla  imorgon. Sen på torsdag blir det också lite mys och en sväng till jobbet för att prata om eventuella tider med jobb framöver. Det ska bli gött.

PS.
Jag vet inte om jag blir lite för personlig nu kanske, men det är här var lite kul så jag var tvungen att dela med mig. Jag råkade just fisa så högt så Dagmar, som ligger på mitt golv och sover, vaknar! OJ!

Världsbäst på att blogga?

Jag är verkligen inte världsbäst på att blogga längre. Jag har väl aldrig varit just världsbäst på att blogga, men bättre än vad jag är nu förtiden. Det är väldigt svårt att ta upp denna blogg igen efter en paus (med bara några få inlägg) på sex månader. Det är verkligen kul att ha ett ställe där man bara kan skriva av sig, men nuförtiden känns det som att jag inte behöver göra det längre. Jag är liksom helt tom på bokstäver.

Hursomhelst är det i alla fall kul att se att det fortfarande är några som går in här ibland. Tack för det. Vem vet, en vacker dag kanske inspirationen infinner sig. Bjuder på en bild på inte-världensbästa-bloggerska och lilla Dagmar, som ni förövrigt kan läsa om
HÄR.


Huvudvärk i dagarna fyra

Nu har jag haft konstant ont i huvudet i fyra dagar. Det måste väl vara en alldeles underbar känsla. Idag var jag som tur var ledig och har vilat upp mig, tagit huvudvärkstabletter och återfunnit lite av min ork. Denna ska jag använda till att vara snäll mot min underbara mamma. Ska storstäda i köket åt henne.

Efter det blir det en lång och välförtjänt dusch för att sedan gå in till stan och skälla på galsögonaffären som aldrig beställer hem mina nya bågar, de jag har nu (som är typ tre-fyra månader bara) har gått sönder. Snart tänker jag kräva ersättning. Jag är på krigsstigen idag känner jag.

Me a teacher

Ja, då var man inne på tredje veckan av lärarstudierna. Jag är otroligt positivt överraskad. Jag trivs, jag tycker det är kul och det känns helt rätt. Jag är otroligt glad över att jag började plugga nu, samtidigt som jag saknar tiden i Norge väldigt mycket. Det var verkligen the time of my life - men som man säger, man ska ju sluta när man är på topp och de sista veckorna där var verkligen dom bästa!

Nu är det nya tider och jag säger hej då till Töcksfors/Norge och alla underbara människor där och hej till Karlstad/Universitetet/lärarstudierna och ger mig in i en helt ny värld. Jag har fått VFU-plats (praktik alltså) och allt känns så verkligen. Om tre och ett halvt år är jag lärare. Shit!

The end of The OC

Nu har jag för andra gången sett
det allra sista avsnittet av OC. Det var länge sen jag såg det förra gången och denna gång blev jag mer påverkad än sist. Jag trodde seriöst att jag aldrig skulle sluta gråta idag. Tårarna bara rann och rann och rann. Helt galet, jag är som inte är så speciellt blödig egentligen. Men fy fan vilket fint avsnitt. Jag kan nog inte tänka mig ett bättre slut faktiskt.

Emelie, vill du börja se om hela serien igen med mig? Börja på första avsnittet och sluta på sista. Vore inte det mys? Som förr i tiden. :)