Så var julen över

Ja det var den julen det. Och en mycket bra sådan dessutom. Det var ena halvan av släkten och en massa paket. Min syster var värst och fick sitta och öppna en massa paket efter att vi andra var klara. Och hon är ändå 24 år, jag trodde att paketmängden minskade med året.

Nu ska jag göra den dagliga bloggrundan och se om nån har skrivit nåt kul under jul och kanske hitta nån ny blogg att följa lagom till det nya året. Sen blir det mastodontfrukost för jag är hungrig.

Gott nytt år på er, jag åker till stugan och firar in det nya året i snön (!!!) med skidåkning.

God Jul

Jaha, Då var det dan före dopparedan. Vi far strax till kusinerna för att fira jul och jag ville bara önska er en god jul. Gjorde ett väldigt fint julkort igår som jag tänkte lägga upp här, men det funkar inte att ladda upp bilder så ni får hålla till godo med mina ord.

Eller förresten, ni kan få en hälsning från hela min familj.
Klicka här.

EN RIKTIGT GOD JUL ÖNSKAR JAG ER!


Efterlyses

Skidor samt pjäxor i storlek 38-39.
Behöves senast juldagen då vi far till stugan i Särna på annandagen.


Bloggblogg

Jag vill väldigt gärna blogga, men jag har verkligen ingenting att säga. Så jag ville bara meddela det. Och som en liten parentes ska jag lägga till att jag tycker videobloggning är bland det pinsammaste som finns. Jag nästan skäms när jag se att någon har videobloggat.


Ja det var de pepparkaksbaket

Malin och Carro var i princip här och vände.
Carolina skulle nämligen hem och se på TV och Malin börjar jobba klockan fem (!!!) imorgon bitti. Så inte en enda pepparkaka blev gjort eftersom de var tvungna att åka efter 45 minuter och det hinner man ju knappt plocka fram det som behövs och kavla ut degen på.

Nu vet jag inte vad jag ska fördriva kvällen med. Familjen har åkt för att handla julklappar och jag fick inte följa med. Men det byter ju i alla fall att jag har varit snäll och får julklappar i år. Det är ett gott tecken i alla fall. Tror jag ska ta av den goda tårtan vi åt när mamma fyllde år, äta en alldeles för stor bit - så där så man mår lite illa, och sen ska jag bara njuta av kvällen i soffan framför TVn.

Så sällskap, pepparkakor och glögg byts ut mot ensamhet och en stooor tårtbit. Men det är bannemej inte fy skam det heller. Jag gillar ju att umgås med mig själv så.



Såhär ser tårtan ut. Massa massa choklad. Mums.

Julmys

Godkväll gott folk. Snart kommer Malin och Carolina hit. Vi ska baka pepparkakor och dricka glögg. Julmys.



Pust

Då var tentan avklarad. Hur det gick det har jag ingen aning om. Nu ska jag vila lite, sen blir det nog lite shopping.

Grattis till Wilma på fyraårsdagen!

Jobbig dag med gott slut och två presenter

Uha. Idag har varit en riktigt hemsk dag. Jag har inte känt mig på topp och på detta har jag fått dragits med en dammallergi hela dagen (jag måste nog sluta städa, någon annan får göra det. Eller så får jag helt enkelt städa varje dag. Men usch va tråkigt.) Tårarna har bränt bakom ögonen hela dagen och jag vet inte alls varför. Nu känns det dock mycket bättre. Och imorgon kommer det förmodligen kännas ännu bättre då sista tentan är klar. Då har jag en pytteuppgift kvar att göra och sen är det klar. No more Engelska. Aldrig. Never.

Idag har min pappa varit världens snällaste och gett mig två saker. (Nej, han måste inte köpa min kärlek, den har han ändå ;P) Jag fick ett nytt schampo och ett par nya fårskinnstofflor idag, som tack för hjälpen med städning och handling. Tofflorna värmer just nu mina fötter och schampot har jag nyss tvättat håret med. Det doftar ljuvligt. Det var barnängens, pärlglans jag fick. Har hört mycket positivt om det och tänkte att jag skulle testa. Kanske återkommer med en recension. Nu blir det hårblåsning och sen sängen om jag ska orka tentera (säger man så?) imorgon.

Söt lucia och städdag

Luciatåget igår var mysigt. Och vi fick nog se den sötaste och minsta lucian någonsin. Idag står det städa på schemat samt lite pluggande och i eftermiddag blir det IKEA med moster som kommer på besök.

Imorgon har jag tenta. Usch. Den kommer inte gå bra. Det vet jag. Ska satsa som fasen på omtentan.
Ha en bra fredag.

Lucia ger mig minnen

Idag är det kanske årets mysigaste dag. Jag älskar lucia och har alltid gjort. Mycket tack vare den alldeles underbara musiklärare jag hade under min högstadie tid. Hon gjorde alltid luciatågen till något alldeles extra. Det var väldigt speciellt och jag var alltid den enda som fick sjunga en hel låt solo. Alla andra fick en vers här och där. Det var fina tider det. Och varje år vid den här tiden längtar jag tillbaka till högstadiet, till Yvonne och till skapagruppen.

Ikväll ska vi dock gå och se ett annat luciatåg, som också brukar vara en höjdare - i västerstrandskyrkan. Det ska bli riktigt mysigt. Så man får känna den där känslan av att snart är julen här. Helen, lycka till ikväll, det kommet gå kanon.



Perfekt julklapp

Nu har jag kommit på den perfekta julklappen till min syster. Åååh jag hoppas, hoppas att jag får tag på den. Det vore såååå bra. Håll tummarna. Snälla ni.

B-babes producerar nytt

B-babes sitter just nu i studion och producerar nytt material. Inom kort släpps en sprillans ny jullåt. Jag medelar när detta sker.

Spy, spy

Imorse vaknade jag av att jag mådde fruktansvärt illa. Jag gick upp, drack ett glas vatten och gick och la mig för att försöka sova lite till. Strax var jag tvungen att inse att det är kört och får springa till toaletten för att tömma magen på dess innehåll. Usch. Det är andra gången på ganska kort tid som detta händer. Och det är inte vinterkräksjukan jag har inte drabbats av för i övrigt har jag mått bra idag.

Det är konstigt faktiskt. Det är väldigt ofta jag vaknar och mår jätteilla men det brukar inte alltid sluta i tömning av maginnehållet. Och nej, jag är verkligen inte gravid. Det måste bero på något annat, vad det kan vara har jag ingen aning om. Något jag kan konstatera är i alla fall att det inte är någon direkt höjdare. Blä.

Glad överraskning och Idolkväll

Ibland får man glada överraskningar. Det är liksom som att dom kommer som ett brev på posten. Igår fick jag en sådan. Ingen mindre än Joanna loggade in på msn och talade om att hon är hemma. Hur kul är inte det? På onsdag kommer hon till Karlstad. Jag längtar!

Ikväll blir det idolkväll med Malin och Carolina i Forshaga. Vi ska käka mat och mysa. Ska bli mycket trevligt det. Det var länge sedan vi sågs nu faktiskt.

Fan vilken bra vecka det här har varit.

Det blev ingen mardrömsdag

Dagen blev ingen mardröm. Trodde aldrig att det skulle gå så "lätt" att skriva den där engelska uppgiften. Men vips så var den klar. Nästan. Det fattas fortfarande ca 50 ord åtminstone i en men det skiter jag i. Jag har ju för bövelen inget mer att säga. Heller kort och koncist än en massa orbajs. Det är min visa det.

Dagen har i alla fall gått fort och lunchen med Henrik var väldigt trevlig. Nu ska jag vänta på Bonde söker Fru, veckans höjdpunkt efter Idol.

Panik för plugg

Åååh jag förstår verkligen inte det vi håller på med i skolan just nu. Eller ja, det som ska vara klart tills imorgon. Jag vet inte hur jag ska lyckas få ihop något. Och boken som skulle vara utläst är det inte. Har inte ens hunnit till hälften. Panik, panik. Nu ska jag ta en snabb dusch, så jag får upp livslusten lite, sen blir det till att läsa och komma på hur jag ska göra med citaten och sist men inte minst ska jag luncha med Henrik idag. Det blir trevligt.

Julpyntet när ska det upp?

Vad är det med folk och att börja julpynta redan nu. Inte plockar man väl fram julpyntet än? Inte jag i alla fall. Här är vi hårda med att inte pynta förrän några dagar innan jul. Det ska vara klart på julafton, möjligtvis några dagar innan, men nu ska det inte finnas något annat än adventsljusstakar och stjärnor. Och dessa får absolut inte tändas innan första advent. Eller?

Amanda, släng dig i väggen

Nog för att jag faktiskt gillade Amandas version av Hallelujah - kanske mest för att jag avgudar den låten, så kan hon faktiskt slänga sig i vägge. Så här ska en tolkning av Hallelujah låta.


Julkalendern 2007

Nu har jag sett de två första avsnitten av årets julkalender. Det verkar vara en söt liten historia och jag tror den har potential att bli en bra julkalender, som kommer locka fram julkänslan hos stor som liten.

Tomten (Allan Svensson), nissan Elfrid (Suzanne Ernrup) och Mila (Olivia Nystedt). Foto: Johan Paulin
bild:
svt.se

Jag kan inte sova

Ååh, idag kan jag verkligen inte sova. Det är väl kanske inget att klaga på etersom klockan är över tio. Men jag hade sett framemot en lång sovmorgon idag. Hade inte alls tänkt vakna klockan åtta och inte kunna somna om. Men så är det väl ibland.