Ja fy fan, så ska det låta

Jäklar vilken bra öppning på så ska det låta säsongen. Sonja Aldén bara imponerar mer och mer för varje gång man hör och ser henne. Hon är musik. Och tillsammans med Danny Saucedo bildade hon ikväll ljuva toner. Det andra laget som bestod av en kille vid namn Chris, som jag tycker verkar ta sig själv på lite för stort allvar, och den inte så skönsjungande fröken Marie Lindberg imponerade inte lika mycket. Killen-som-tar-sig-själv-på-för-stort-allvar hade dock en bra sångröst, så plus i kanten för det. Annars tyckte jag att fel lag vann. Fel, fel, fel. Men vad sjutton, man vinner ju bara äran och möjligheten att framföra ett extra nummer som vi tittare ändå bara får se ca 30 sekunder av.


Nu blir det Danny dubbelt upp. Nörd som jag är (vilket innebär att jag tokfastnat i årets säsong av lets dace) spelade jag in Lets Dance och ska alldeles strax avnjuta deras danser till tonerna av inte riktigt lika ljuv musik som i Så Ska Det Låta. Är det någon mer än jag som tycker att de två som sjunger i Lets Dance ibland (ganska ofta) sjunger otroligt dåligt, i alla fall obehagligt, och bara förstår låtarna de sjunger. Nej, till nästa år TV4 byt ut sångarna!


Jobb, sjuk, lost och godnatt

Det har varit dåligt med bloggande från min sida på sista tiden. (Bloggen kommer förmodligen gå på sparlåga framöver, jag har ingen ork eller lust.) Jag har jobbat, känt mig sjuk, blivit halvsjuk och sovit. Har inte suttit vid datorn alls faktiskt. Har jobbat ganska sent hela veckan vilket inneburit att jag kommit hem ganska sent, och har lagt mig sjukt tidigt. Igår la jag mig tjugo över åtta (!!!). Jag har halsont, gröt i hjärnan och lite rethosta. Fasar för att vara ledig i helgen då bryter det nog ut på riktigt, när man har tid att känna efter.

Skulle egentligen varit på hockeyn ikväll, men hade alldeles för ont om tid så jag fick helt enkelt stå över det. Nu ska jag kolla på gårdagens avsnitt av LOST (som snällast pappa och mamma spelade in åt deras sovande dotter) och sen blir det godnatt.

Underbara unge

Idag fick jag en teckning av en kille på dagis. Nej ingen direkt skräll so far, det har ju hänt förut. Anledningen till att jag fick teckningen var dock följande: Under vilan så var det två barn som inte skötte sig så bra, vilket ledde till att jag efter att ha sagt till ett par gånger blev arg, killen som målade teckningen till mig tyckte synd om mig för att jag var tvungen och bli arg och gav den till mig för att jag skulle bli glad igen. Jag blev nästan rörd till tårar när jag fick den. 
GOA UNGE!

Att göra sig söndagssnygg

Idag är det söndag och det enda som stog på mitt beting för dagen var att jag skulle komma ihåg att gå över till familjen Sjöholm och lämna tillbaka en film jag hade lånat. Av någon konstig anledning fick jag för mig att jag skulle klä på mig, fixa håret och ta på mig mascara. Detta har nog aldrig tidigare hänt en söndag och framförallt inte av den anledningen att jag ska gå över till familjen S. dit kan jag gå i de fulaste kläder jag äger (dom kan jag nog gå överallt i för övrigt, brukar inte bry mig så mycket).

Men för att återgå till vad jag hade tänkt berätta, det var nog lite ödet som bestämde att jag skulle snygga till mig lite innan jag gick dit, för som vanligt fastnade jag i hallen och satt och pratade med Andreas ett tag och helt plötsligt kommer det in en riktig snygging. Och självklart fattade Andreas direkt att jag tyckte att han var snygg (jag menar killen har ju känt mig sen han föddes, han kan läsa mig som en öppen bok) och snart fick även Cecilia veta, så det tar nog inte lång tid innan resten av familjen och snart även snyggingen själv får veta. Vad jag egentligen vill ha sagt med det här vet jag verkligen inte, kanske att man borde fixa till sig lite oftare på söndagar, med anledningen att man kanske springer på någon snygging hos grannen, eller också var det något helt annat jag hade tänkt mig. Själv vet jag faktiskt inte.

Ett oväntat och glädjande samtal

Igår fick jag ett väldigt oväntat samtal. Det var Kenneth, som jag och Joanna umgicks mycket med under en kort men väldigt intensiv period på skolan i molkom, som ringde. Det var verkligen hur kul som helst att prata med honom. Han hade det bra och han var sig väldigt lik. Vi har stora planer på gång nu, han och jag - mycket löst prat men fan vi ska nog se till att göra precis alltid vi sa. You made my day Kenneth!

image301

Före och efter färgning nummer två

Här kommer den utlovade före och efter bilden. Bilden på hur jag såg ut innan jag gjorde blonda slinogr och klippte mig ser ni ju här intill -->. Jag är i alla fall supernöjd med det sista resultatet. Nu känns det bra!

image300

Att vara eller inte vara - blond

Jag var otroligt bloggsugen alldeles nyss. Loggade in på blogg.se klickade fram ett nytt inlägg, la fingrarna över tangenterna och där tog det stopp. Jag vet inte alls vad jag hade tänkt att skriva om. Det var miljontals saker som susade genom mitt huvud - åh det här måste jag blogga om, men inget av det finns kvar. Ibland har jag verkligen minne som en guldfisk.

Den där eventuellt utlovade bilden på mitt nya hår är jag väldigt osäker på om den kommer att komma. Jag gillar frisyren, Carro gjorde ett skitbra jobb - han hade aldrig klippt en page förut, men färgen är jag väldigt osäker på. Alla säger att det är fint men så länge jag inte trivs i det kommer jag inte gilla det (ja, det var ju ganska logiskt). Tror att det blir en tur in till stan idag för att köpa färg. (Förlåt Carro :P)

Men innan något av detta blir aktuellt ska jag skriva ett långt mail till en mycket god vän, sen ska jag städa. Det är fredag vilket innebär städdag. Tur att jag är så van så att det numera går ganska fort. För några år sedan tog det bara en timme att damma, innan jag fattade hur man skulle göra.

Gårdagens lärdom: Jag har inte bra magmuskler eller också har jag bara inte fattat hur man gör situps, jag lyckades inte ens ta mig hälften så långt upp som min mamma - shit, jag måste börja träna på detta.

PS. Kanske att jag kan bjuda på en före klipp och färgning, efter klipp och färgning men före färgning samt en efter färgning bild sen. Så att ni får se ändå. Man ska ju aldrig säga aldrig, eller så kanske jag bestämmer mig för att behålla blondinen i mig. Jag är ju inte direkt känd för att fatta snabba beslut, men dock för att tänka mycket. 

Oj vilken dag

Nu har jag precis slutat jobba. Sitter vid datorn nere på mammas jobb och väntar på att vi ska gå på gympa tillsammans. Idag har varit en riktigt lång och svettig dag. Har varit ensam personal från strax i två till stängning klockan fem. Det var lite jobbigt emellanåt och nu är jag ganska så slut i huvudet. Skulle vara skönt att komma hem nu och kunna sjunka ner i soffan och bara vara. Men som jag sagt till barnen idag, man kan inte alltid få som man vill.

Skulle förövrigt egentligen gått på hockey idag, men trodde jag skulle sluta senare och tänkte spara lite pengar och åka hem med mamma, så jag gav bort min biljett. Detta ångrar jag dock lite nu, trots min trötthet hade det varit kul med hockey. Det var riktigt kul i tisdags när jag var där. Det visade sig även att bojkotten hävs idag och alla ska dit, så då hade det varit kul att vara på plats, men det får bli på lördag istället.

Nu ska jag gå och se om jag kan hjälpa min kära mor med något och så ska jag äta lite kakor också.

Blondie igen

Idag har jag varit och klipp mig och för första gången i mitt liv även färgat håret hos frisören. Det var min mycket gode vän Caroline som gjorde det hela. Hon gör praktik just nu. Frisyren är jag jättenöjd med, färgen är jag dock lite mer osäker på. Är väldigt blond just nu och att gå från mörk till blond är alltid svårt. Jag ska ge det några dagar och se hur det känns, det är ju inte värre än att man kan färga över. Bjuder kanske på en bild imorgon efter jobbet.

Magnus Betnér till Karlstad

Magnus Betnér kommer till Karlstad två gånger i vår. Första gången i april och andra gången i maj. Jag är otroligt glad. Sist han var här (eller det kanske inte var sista gången) så var bla. jag och Joanna där. Och som jag minns det så var det riktigt jävla bra. Han har gett den råa humorn ett ansikte. Vem vill följa med mig på någon av hans föreställningar?

image298

Dagens argt

1. Tele2. Skaffade för några månader sedan ett abonnemang hos tele2 där man får skicka 3000 gratis sms i månaden till valfri operatör för endast 39 kronor i månaden. Det kändes kalas för mig som gärna skickar sms och som i vanliga fall snålat för att inte göra av med så mycket pengar i månaden. Min syster som även hon skaffat detta abonnemang ringde deras kundtjänst innan för att kolla om detta med fria sms gällde till utlandet också och fick svaret att det gör det. Men nu har vi fått veta att utlandssms inte alls är gratis. Och idag fick jag en faktura på 169:-. Visst det kanske inte låter mycket, men för mig som i vanliga fall brukade göra slut på kanske 50 kronor i månade är det mycket. Nu har jag ju inte snålat och skickat en massa sms till mina vänner i Norge som kanske bara innehållit ordet Ok. Nej, fy för tele2.

2. Karlstadbuss och deras störda chaufförer. Det här är egentligen gårdagens arg men jag är fortfarande arg över det. Igår när jag kom tillbaka till stan efter att ha jobbat så såg jag att min buss stog på torget. Jag springer då för att hinna med den. Samtidigt som jag närmar mig åker bussen och jag springer ikapp och bankar på dörren. Vad gör chauförhelvetet tror ni? Bromsa in, tittar på mig genom dörren och sen kör han iväg. En sån jävla idiot. Så otroligt småsint, men man kanske inte kan vara annat när man är 50+, fet och busschaufför.

3. Mig själv och min klantighet. Att jag lyckats sätta mobilen på ljudlös igår och inte kom ihåg det - och alltså glömt att sätt på ljudet igen. Och självklart missade jag att dom ringde från dagis i morse. Misstänker att det var dom i alla fall, det var skyddat nummer och då brukar det ju vara dom. Så där missade jag lite pengar.

Hoppas argheten lägger sig snart. Men det gör den nog, som en liten tröst i det hela känns det i alla fall bra att jag har jobbat lite  nu och ska jobba ännu mer, samt att jag ska klippa mig och kanske göra nåt ytterligare för en väldigt billig peng idag.

EDIT: Dagens argt 3 är nu inaktuellt. Två minuter efter att inlägget var publicerat ringde dom igen och ville bara att jag skulle komma tidigare imorgon. Så istället för halv två till fem ska jag nu jobba halv tio till fem. Jisses vad dom är sjuka hela tiden på det här dagiset. Men det tackar jag för!

Vårlikt väder

Jag läste ett inlägg hos A Blogg On the Rocks idag om det vårliknande vädret som råder (sen att inlägget i princip handlade om att han trodde det skulle bli vinter snart igen hör inte till historien). Jag blev i alla fall så otroligt sugen på vår när jag läste det att jag bestämde mig för att plocka fram mina (eller Adams snarare) inlines och ge mig ut på en lång tur.

Det var nog det skönaste jag gjort på länge, perfekt väder - varmt (ca 7 grader) och skönt och på inlines. Underbart. Något som var mindre underbar var dock allt grus som ligger på vägarna, höll på att stå på nästan många gånger då det blev lite för grusigt under mina hjul. Karlstad Kommun sätt igång och sopa gatorna nu, så jag kan åka mer! Och befolkningen i Karlstad - titta inte så konstigt på folk bara för att dom åker inlines i februari, det är väl inte så jättekonstigt ändå.

Dagens antal steg hittills: 5 329 (och då räknade den inte så bra under min inlines tur)

Lite mera jobb

De ringde från dagiset i morse och ville att jag skulle komma och jobba. Två dagar denna vecka samt hela nästa. Känns riktigt skönt och kul. Lite jobbigt bara att det är i Forshaga och att mamma och co inte jobbar nästa vecka, så då blir det buss varje dag. Vilket innebär att jag måste åka härifrån kvart i sju de flesta dagar, då jag börjar jobba 7.45. Men jag klagar inte, är glad för att få jobba.

Nu ska här diskas, en maskin tvätt ska fyllas och sedan blir det promenad i det fina vädret.

Lika barn leka bäst

Inatt fick jag ett väldigt fint sms från min underbara vän Kornelia. Det gjorde mig verkligen så otroligt glad. Vi har inte umgåtts så mycket på sista tiden, mycket på grund av att vi har bott i olika delar av Sverige och numera bor hon i Norge. Men ändå tror jag att vi, under den sista tiden, har kommit varandra närmare än någonsin. På ett helt nytt sätt. Och det gör mig verkligen lycklig inuti. Du är en fantastisk vän, en fantastisk människa. Vi är så otroligt lika. Tack för att du finns.

image297
  

Stöd Hjärt lungfonden

Idag gick jag på stan med bästa Emelie och hon köpte en hjärt- lungfonden pin till mig. Dom är verkligen jättesöta och en väldigt bra gärning. De kostar 25 kronor och större delen av priset (minns inte exakta antalet kronor) går till Hjärt-lungfonden. De finns att köpa på flertalet vanliga affärer bla hemtext.

2008 års hjärtepins

Hicka

Jag har fått hicka. Är det någon som kan skrämma mig så den går över?

Skidåkning och Melodifestivalen

Oj vilken dag det var igår. Åkte till Hovfjället för skidåkning och hade en underbar dag. Det var perfekt väder, solen saknades dock och blåsten kunde vi ha skippat - men i princip så perfekt väder man kan få i Sverige och föret i backarna var utomordentligt bra. Det gled på som tusan och var riktigt, riktigt kul. Sen kom jag hem, städade lite snabbt och åkte sedan till min vän Emelie för att kolla på Melodifestivalen. Mello var helt okej och Rongedals var enligt mig bäst, tätt följda av Sanna - efter att ha hört Empty Room en andra gång. Det var väldigt trevligt och kul att träffa Emelie, det var väldigt länge sen sist. 

Dagens antal steg:12 342.
Gårdagens antal steg: ca 48 000.
(Enligt stegomvandlaren ger 5 timmars skidåkning för mig 48 000 steg, så jag har alltså inte gått så här mycket)
Fredagens antal steg: 11 562.

Min mamma och pappa

26307-293
Bjuder er på en bild på min kära mor och far, med ljuslyktan de fick av mig och min syster idag. Vi brukar inte uppvakta på alla hjärtans dag i vanliga fall, men när jag såg den där lyktan och dessutom ett batteridrivet ljus som "brinner" i 400 timmar kunde jag inte låta bli. Det blir perfekt att hänga under burspråket på framsidan. Visst är dom fina? <3




David Grey - This Year's Love



Jag har länge undrat vad det här är för låt - jag tycker det är underbart fin, Tv400 har den som reklamlåt för sina alla hjärtans dag-program. Idag bestämde jag mig för att lyssna noga på texten och googla den. Då jag ville höra hela låten och inte bara den biten som går på TVn. Och jag fann den och nu ska fden å gå på repeat här ett tag.

Hur står det till med svenskan egentligen?

Jag skulle alldeles nyss skriva ordet hjärta i plural, efter en stunds tänkande kom jag fram till att det borde bli hjärtor. Någonstans i bakhuvudet kändes detta ändå fel men jag kunde inte komma på vad det var som skulle vara fel. Började skriva just ordet hjärtor men hann inte längre än till hjärto innan jag kom på det. Hjärtan heter det ju. Tänk vad tokigt det kan bli ibland.

Glad alla hjärtans dag i alla fall. <3

Snoppdoktorer och tidig sexualundervisning

Igår var verkligen en riktigt bra dag. Jobbade från halv åtta till fyra, det är verkligen världens goaste barn på det där dagiset. Så söta. Det gick skitbra att jobba, fick till och med vara ensam med alla barn en dryg timme och allt flöt på. Förutom att det var några som bråkade samtidigt som jag skulle byta kläder på en liten kille som kissat på sig, jag har ju inte mer än två händer så då fick jag fullt upp. Det löste sig dock och sen var allt frid och fröjd. Jag verkligen hoppas att jag får komma tillbaka till den avdelningen snart igen för jag har redan fallit för några av dom små. Speciellt dagisets egen Emil i Lönneberga kopia - inte personligheten kanske, han är inte riktigt så busig, men han ser verkligen ut som Emil och ibland låter han som honom också.

Efter jobbet bjöd jag in mig själv hos Rebecka med familj, blev bjuden på mat och fika och sen kom Johan och vi åkte in till stan för att kolla på hockeyn tillsammans med ett gäng. Det var trevligt och det är nu min rubrik får sitt svar. Efter att en spelare hade fått sig en smäll och blödde ganska ordentligt och blev hjälpt av lagets doktor, så sa jag: tänk att vara hockeydoktor och bara laga sådana där skador hela tiden, varpå Rebecka säger: När vi var små hade vi honom som doktor i skolan, då kallades han för snoppdoktorn. Ja emellan dom två citaten hann vi prata om en hel del hockeydoktor-relaterat material, men det är ju inte vesäntligt för historien. Jag blev i alla fall väldigt snopen av att han kallades snoppdoktorn och undrade givetvis varför och anledning var så enkel att han ju faktiskt hade som uppgift. Att kolla på killarnas snoppar för att se att allt stod rätt till alltså. Det visade sig som så att jag var den enda som inte visste om detta fenomen. För mig är ju det här något som man aldrig har pratat om, jag har aldrig hört nån kille nämna att skoldoktorn klämmer en på snoppen, men de pratade man tydligen om i Forshaga, där de också fick en lättare form av sexualundervisning redan på mellanstadiet.

Nu till anledningen att jag berättar detta, förutom att jag tycker att det är lite roande, var det på alla skolor förutom den jag gick på vida känt att detta var vad skoldoktorn gjorde och fick man även sexualundervisning så tidigt? Ni som gått på samma skola som jag, fick vi det? Är det bara jag som har dåligt minne, eller var vi helt enkelt för fina för att prata om snoppdoktorer och sexualkunskap?

Ett förtydligande: Det är inte så att jag inte kan förstå att detta har pågått eller att jag tycker att det är konstigt, det jag tycker är konstigt är att man faktiskt pratade om det. I min värld har man aldrig pratar om sånt här. Sexualkunskap hade vi säkert, men jag kommer inte alls ihåg det. Det är alltså pratandet öppet om detta med snoppdoktorn som gör mig lite konfunderad.

Ny vecka och lite nya pengar

Blev inringd som vikarie på dagis idag. Snabbt som ögat fick jag hoppa upp ur sängen, slänga på mig kläder och hoppa på bussen till Forshaga. Som tur var gick bussarna så himla perfekt (fick dock gå från Forshaga till Skived, men det är det ju ingen som har dött av) att jag var framme alldeles precis innan jag skulle börja. Dagen flöt annars på bra och jag blev även frågad om jag ville jobba imorgon. Så helt dumt kan man ju inte ha skött sig, om man får lov att komma tillbaka menar jag. Skönt.

Dagens antal steg: 12 339.

Sunday, Sunday, oh sweet Sunday

Vilken söndagkväll detta kommer bli. Har precis varit iväg och köpt mig lite godis, idag är verkligen en sötsugsdag. Trots att jag ätit en apelsin, ett äpple och en banan idag är jag fortfarande sugen på godis, så det fanns inget annat botemedel än att gå och köpa. Nu har jag precis kommit innanför dörren och ska sätta mig och kolla på Miami Ink (och njuta av Ami James), efter det blir det Andra Avenyn följt av I en annan del av Köping. Underbart!

Dagens antal steg: 16 950.


Me and Mr Mraz

Idag tog jag tag i det som jag så länge tänkt göra. Satte mig ner och lyssnade igenom Jason Mraz musik. Har ju tidigare varit eld och lågor över hans låt I'm Yours men har aldrig riktigt orkat lyssna på nåt mer, kanske av rädslan för att bli besviken. Ringde Herr Mraz imorse, bad honom ta med sig bandet och komma hit och lira lite för mig. Besviken blev jag verkligen inte och nu sitter vi här, han och jag, och njuter av varandras sällskap.

Och så flödade fingrarna över tangentbordet

Den där skrivkrampen jag pratade om igår, efter ungefär sex timmar släppte den och på tio minuter hade jag skrivit klart min ansökan. Om skrivkrampen aldrig ens hade dykt upp hade jag ju haft tid till att göra någonting kul igår kväll. Men man kan ju inte alltid få som man vill.

En låt på hjärnan

Dagens låt på hjärnan. Time after time - Cyndi Lauper



Jag avskyr när man har en låt
på hjärnan hela dagen och verkligen inte kan bli av med den. Så är det idag. Imorse när jag vaknade sjöngs strofen "If youre lost you can look and you will find me, Time after time" i min hjärna och den har vägrat lämna min hjärna. Nu tog jag till knepet att lyssna på låten för att försöka bli av med den, får se om det funkar. Jag tvivlar!

Skrivkramp

Jisses vilken total skrivkramp jag har just nu. Sitter och ska skriva en jobbansökan, hittills har jag bara lyckats skriva vad jag heter och hur gammal jag är. Sen tog det tvärstopp. Helt galet. Det går verkligen inte, har försökt i en timme snart. Ska göra nåt annat en stund, sen be pappsen om hjälp. Han är ett bra botemedel mot skrivkramp.

Intervjun igår gick helt okej förresten. Men jobbet är nog inte intressant. Så mycket man måste lära sig att det krävs att man går brevid, obetalt, i ett par månader. Det är alldeles för lång tid tycker jag. Nu söker jag andra jobb och håller tummarna att detta ska gå vägen.


Joanna och Anna + Måns och Danny = Sant

Pratade med underbara Joanna på msn förut, samtidigt som jag (och hon på sitt håll) kollade på gaygalan. Helt plötsligt börjar Danny sjunga på scen. (Ni som känner mig och Joanna vet att vi har en liten "thing" för bla Danny. En "thing" som uppkom under våran praktiktid). Glada ihågen skriver vi med stora bokstäver och hundratals utropstecken om Danny. och hans uppträdande (Ja, nördigt jag vet. Men jag står för det).

När Dannys nummer börjar dra sig mot sitt slut tänker jag att nu är det bara Måns som fattas. Det hade ju varit liksom. Måns och Danny på raken. Och vad fan tror ni händer? Måns kommer givetvis in på scenen och sjunger Cara Mia. Med ännu större bokstäver och ännu fler utropstecken nästan skriker vi ut vår lycka. MÅÅÅNS, det är MÅÅÅÅNS!!!! Okej, det kanske är mest jag som är lyriskt. Men jag är inte helt säker.

Det är ödet mina vänner, ödet.
<3

Jag bjuder på en bild på the fantastic four. (Nej, bilden är inte alls ett montage. Jag vet att det kanske ser så ut, men det stämmer inte. Den är högst verklig!)
image291

Den bästa reklamen på länge

Det här är den bästa reklamen jag sett på länge
. Den gav mig verkligen ett gott skratt. Tack telia och tack grabben, du bjuder verkligen på dig själv.

Den förlorade stegräknarens återkomst

För några dagar sedan tappade jag bort min stegräknare, jag har letat efter den men inte hittat. Idag såg jag dock att den låg på sängbordet - helt fel plats, och bestämde mig för att den skulle på. Råkade, klantig som jag är, dock radera antalet steg förut men sist jag tittade på den stog den på ca 19 200. Skulle tippa på att jag gick kanske 1000 steg till efter det.

Så, dagens antal steg: ca 19 200.


Sicken otur Anna

Precis som rubriken säger har jag haft en liten otur idag. Anmälde mig för två dagar sedan som vikarie på en skola i Forshaga, fick snabbt svar därifrån att jag var jätteintressant och att dom nog snart skulle börja ringa in mig. Igår när jag skulle sova tänkte jag tanken att imorgon kommer dom säkert ringa bara för att jag är upptagen. Enda dagen jag är upptagen på typ någonsin. Och vad händer? Imorse klockan åtta ringer mobilen och det är från Maskrosens dagis som vill att jag ska komma. Hur bra känns det att tacka nej vid första förfrågan? Det var otur i turen (en omvänd variant), dom ringde ju i alla fall.

Sen kom otur nummer två, det går ingen buss ut till Örsholmen dit jag ska klockan två, och jag vet endast hur man hittar dig med bil, inte när man går. Som tur var visste min vän P. det och han ska visa mig vägen. Det tackar jag för. Efter intervjun blir det fika med Stina. Ska bli väldigt trevligt. Mycket att göra idag minnsan.


Fredsstyrkan

Sitter och tittar på fredsstyrkan på TV4. Ett otroligt intressant program som jag har följt sen första avsnittet. Jag är så otroligt imponerad av dessa människor som åker iväg till ett krigsdrabbat område och arbetar. I dagens avsnitt hjälper några soldater en föräldralös pojke, som dom har tagit hand om och hjälpt, till ett ett barnhem. Så otroligt känsloladdat, har man inte sett det vet man nog inte. Jag är inte den som brukar gråta till saker, men idag är verkligen ett undantag, jag gråter och det går inte att sluta.

Måns är singel

Jag har ju helt glömt bort att blogga om fredagens bästa nyhet. Att Måns har blivit singel. Det är ju hur bra som helst. Nu ska jag gå in stenhårt för att bli hans Cara Mia.



Ps. Det finns inte ens ett uns ironi i detta inlägg.

Söka jobb till Moulin Rouge

Det är få saker som stör mig så mycket som det som just hände mig (detta kan vara en viss överdrift, jag är inte helt säker). Jag hade städat mitt rum, bäddat min säng och bullat upp med kuddar och filt i sängen för att sätta mig och kolla på Moulin Rouge. Tar fram kasseten (det var inte igår man såg på VHS precis) och ska stoppa den i videon. Men där finns ingen video. Visst ja, jag har ju lånat ut den till grannen.

Det var dagens jobbigt, nu fick jag bära med mig allt in till mammas och pappa rum och än en gång bygga upp myskänslan. Men nu sitter jag här, kollar på introt till filmen och ska snart lyfta upp en hel bunt med jobb att söka. Välja ut de jag helst vill ha och sen börja skriva riktigt jävla bra ansökningar. Önska mig lycka till!

En chattande pappa

Jag sitter i skrivande stund och chattar med min pappa via skype. Han är på jobbet och hade väl lite tråkigt antar jag, så han testade om det funkade att köra skype via usb-minnet. Det funkade och här sitter vi. Men nu skrev han lite försiktigt att han kanske borde jobba. Jo, jag trodde det var jobba man gjorde när man var på jobbet, inte roade sig på olika chattprogram. Ett sånt jobb ska jag också ha när jag blir stor.

Emelie och hennes nya lya

Jag har varit alldeles för distraherad av att hockeyfrun har abdikerat från bloggtronen, av denna långlunchätare och av att ringa massa telefonsamtal, att jag helt och hållet glömt bort berätta att jag var och hälsade på Emelie i hennes nya lägenhet igår. Hon (och Henrik, hennes pojkvän) hyr en jättemysig liten etta på kvarnberget av Theresia som fått jobb i Branäs.

Hursomhelst hämtade upp Emelie på jobbet igår, vi handlade lite mat och åkte hem till henne. Lagade mat, åt och kollade på Unga mödrar på TV samt High Chaparall på dvd. Det var kul att se faktiskt, har aldrig sett något av programmen men hört massor om dom. Och framförallt var det trevligt att träffa världens bästa Emelie! Hon är goast!

Förövrigt står ett par nya glasögon högt upp på min önskelista just nu. Den biffen ska jag kirra på fredag om inte tidigare. Känns gött.  

Nej, nånstans går ju gränsen

Imorse satte jag klockan på 07.45. Snoozade två gånger, klockan 08.05 klev jag upp ur min säng, sjöng upp lite, fattade sedan telefonen och ringde till lunchätaren. Fick nämligen beskedet när jag ringde igår att jag skulle ringa klockan 08.00 idag istället. Sagt och gjort. Men tror ni människan kunde prata med mig? Nej, självklart inte. Så då blev jag lite ilsken, men bara inombords, bad snällt den menlösa personen som hela tiden svarade i telefonen att ta mitt nummer, lämna det till personen jag ville ha tag på och be att han skulle ringa upp när han hade tid.

Nu har han faktiskt ringt. Och jag väljer här att citera Gert Fylking: Äntligen! På torsdag ska jag på intervju, ja för er som inte fattat det som handlar det om ett jobb. Håll tummarna. Torsdag 14.00.

Hockeyfrun, vart har du tagit vägen?

Det är med sorg i hjärtat som jag skriver det här. Min favorit bloggerska har lagt ner. Idag hade bara gjort ett enda ynka besök på hennes blogg, och detta besöket ägde rum i morse. Kom just hem från Emelie och glad i hågen knappade jag in http://hockeyfruns.blogg.se (eller okej, klickade en gång på länken bland fmina avoriter) och vad händer? Bloggen finns inte kvar. Knappade (ja, bokstavligt talat knappade) mig snabbt som tusan in på hennes väns blogg och får där se att hockeyfrun har lagt ner, verkligen på riktigt lagt ner. Vem tusan ska nu underhålla mig i vardagen? Det är tråkigt. Riktigt tråkigt.

Det var en lång lunch

X antal samtal senare känner jag mig fortfarande lika oviss. När är efter lunch egentligen? När jag ringde senast fick jag beskedet att ringa 15.15. Hur länge kan en människa äta? Jaja, om en kvart får jag väl lyfta luren igen och se om jag blir nå klockare angående lunchens slut. Får jag inget svar då, jag då tror jag nog personen jag försöker få tag på har dött av övergödning på en alldeles för lång lunch.

Tillbaka efter lunch

Det där med när man ringer ett samtal och får beskedet att personen ifråga är upptagen just nu och kommer tillbaka efter lunch. Vad menar man egentligen med det? Om personen går på lunch elva borde han/hon vara tillbaka vid tolv, men om personen går på lunch tolv borde han/hon vara tillbaka ett osv. Ni fattar. Hur ska man egentligen veta när efter lunch är?


Hej mitt vinterland del 3

Det är fullt med snö ute! Igen. Men känner jag vårat väder så bra som jag tror jag gör, är det nog borta tills imorgon. Det mesta av det i alla fall.


Han är pappa nu

En nyhet nådde mig för några dagar sedan. Ni vet mina drömmars man, han som väntade barn med en annan kvinna, han är numera stolt far. Någon gång under de sista månaderna av det förra året fick han en liten dotter. Är det inte bittert så säg, jag har i och för sig hela tiden vetat att det skulle komma ett barn, men att få nyheten slängd i ansiktet på det där viset. Nej fy, nu känns det mer bitter än någonsin.


Friday night

Hey there. Klockan närmar sig halv tolv, den där trista fredagkvällen hemma i soffan ensam, som jag hade föreställt mig blev inte av. Fick ett samtal rörande en sak tidigare idag, vilket gjorde att jag snabbt skulle kila över till familjen Sjöholm någongång under dagen. På min promenad hem från Bergvik någon timme senare ringde Alexandra och tyckte jag skulle komma dit vid åtta, äta pizza och kolla på Lets Dance. Sagt och gjort. Så fick det bli. Det har varit en mysig kväll.

Hur som helst, det jag vill ha sagt med det här inlägget är att Alexandra visade mig en film på en kille som spelar guitar hero - denna filmen tänker jag visa nu. Malin och Kornelia, vi var nog inte så bra ändå, som klarade medium nivån. Den här killen är nio år och klarar den svåraste låten på expert nivån. Ja, vad säger man.



(Till Linda som försökt kontakta mig angående Tappade Vantar bloggen:
Du lämnade ingen mailadress så jag hoppas att du ser det här. Jag har egentligen ingenting med tappadevantar att göra, förutom att jag har gjort dess design. Så jag föreslår att du kontaktar personen bakom bloggen via adressen
[email protected].)

Dagens antal steg: 10 037.