Rosa - The Movie

För ett tag sedan började jag och mina vänner kolla på barnserien Livet enligt Rosa. Idag hörde jag en TV reklam långt i bakgrunden någonstans. Rosa - the movie har kommit ut på dvd.
Malin, Kornelia - det är ju hur bra som helst :) Vi måste se den! Det är nu eller aldrig, typ.

image189
Bild

Hej hej sommar

En åsik om årets sommarlovsmorgon. Himlar så kasst. Riktigt, riktigt dåligt. En kille som sitter i en husvagn. Som till råga på allt pratar skånska. Jag har egentligen ingenting emot skånska men just denna kille har ett sånt hysterikst sätt. Man blir trött bara av att se honom. Nej, inget för mig. Dessutom visar dom bara Blue water high, det bästa programmet, måndag, tisdag och onsdag. Typiskt. Jag som var vaken idag. Tilläggas bör kanske att det programmet inte är så himla bra det heller.

Jag säger nej till hej hej sommar, men hej till sommaren.


Tandläkaren

Imorgon kommer dommedagen. Det känns jobbigt. Jag ska till tandläkaren. Nu är det inte så att jag är rädd för tandläkarn, utan snarare så att jag är pank. Eller egentligen har jag pengar men inte så mycket så jag har råd att gå till tandläkaren. Fan ta tandläkarn alltså. Oj, mycket tandläkarn i det här stycket och jag var tvungen att klämma in ett sista.

Jag vill ha ett jobb. Varför får jag inga?

Grattis Evelina på 18-års dagen!

Ola Salo

Jag tycker Ola Salo borde skaffa sig en tröja. Är det någon mer än jag som är frivllig att köpa en och skicka till honom på posten?

Nytt utseende

Nu har jag ändrat lite på utseendet på bloggen igen. Vet inte om jag är nöjd eller inte men orkar inte fixa mer nu. Det får duga så länge.
Nu blir det dusch. Ska in till stan och köpa födelsedagspresent snart.

Träningsvärk

Efter gårdagens strapatser. Ja, jag är dåligt tränad, jag vet.

Skumparty

Jag är 20 år men har fortfarande barnasinnet kvar.
Det var en skumstudsmatta men även en skum studsmatta. Vi, jag och mina grannar hoppade studsmatta och kom på den brillianta idén: Ja, vi tar en hink och häller massa diskmedel i botten och sen häller vi på vatten så blir det ju skum. Och ja, skum det blev det. Och halt! Vi hoppade, flög, studsade men framförallt ramlade. Men oj så kul vi hade.
Bildbevis kommer och förmodligen en film också.

Ett hett tips inför sommarens varma dagar. Ni som har studsmatta, hoppa med vattenspridare under eller slangen i handen, svalkade och kul. Eller, ha skum på. Hur kul som helst.
Ja jag vet, jag är ett barn.
image184 


Hur du ändrar din header

Okej. Här kommer guiden: Hur du ändrar header på din blogg. Klicka på mina bilder för att se hur/var du hittar saker.

1. Väl ut en bild du vill ha.
2. Ladda upp bilden på bloggen utan att publicera den i ett inlägg. Gå sedan in i bildarkivet. Klicka på bilden.

3. Då skickas du vidare in till en annan sida. Klicka på bilden igen.

4. Då skickas du in till ytterligare en sida. Där du endast ser bilden. Kopiera då texten som står i adressfältet.

5. Tryck på tillbaka-knappen och väl sedan i menyn: Design klicka sedan på redigera stilmall

6. Då får du upp olika html-koder och liknande. Leta då upp stället där det står #header {
background #FFFFFF url
 (behöver inte nödvädndigtvis stå FFFFFF. Kan stå någon annan färgkod)

7. Efter background #FFFFFF url (eller annan färgkod) finns en parantes. I parantensen klistrar du in texten du kopierade från adressfältet (från punkt fyra).
OBS! Om du vill att hela bilden skall synas kan du behöva tänka på hur många pixlar bilden har. Bilden bör inte vara bredare än 800px. Bredd spelar ingen roll men exempelivs 200px är bra. De två understrukna orden är där du hittar bredd och höjd. Där kan du ändra antalet pixlar.

8. Nu är det bara att trycka på förhandsgranska och se hur det ser ut.

Hoppas ni kanske blev lite hjälpta.
Hej från mig.

Guide till att ändra bloggens utseende

Nu har jag fått några frågor om hur man ändrar utseende på bloggen.. Jag tänkte därför vara snäll och göra en lite enklare guide åt er. Men först ska jag fira att sommaren är här och gå ut och äta på Cafe Agust.

Trevlig sommar!

ont det gör ont

Jag avskyr när folk ljuger. Men vad jag avskyr ännu mer är folk som väljer att inte säga något. Och så får man reda på saken på annat håll. Det gör ont. Ont som fan.
Fast jag är inte dum. Jag hade ju redan förstått hur det låg till. Det enda jag ville var att få höra det. Men eftersom jag inget fick höra hoppades jag att det verkligen inte skulle vara så. Men det var det. Och det gör ont. Så ont.

Astrid lindgren

Jag vill döpa mitt barn till Astrid. Efter Astrid Lindgren. Drottningen av barnböcker. Fast man ska väl vara två om det där med namn.

Jag tycker hon är en ganska stor kvinna den där Astrid. Eller var snarare. Hon skrev underbara böcker som blev underbara filmer. Hon läste in alla sin böcker på band och historierna fick en att känna som om man vore på plats. Mitt bland Emil, Pippi, Bullerbyn och Saltkråkan.

Hon kommer alltid finnas i mitt minne i alla fall. Den där Astrid Lindgren.
image170
Bild:
Här

lost

Dubbelavsnitt av Lost ikväll. Just nu närare bestämt. Underbart bra.

image169
Bild

Winnerbäck till stan

Sommaren är räddad. Även om han inte kommer förän till hösten. Allas vår Lasse. Hade en inplanerad resa till Göteborg för att få uppleva ytterligare än LW konsert, men så långt behöver jag inte åka. Han kommer hit. Hur bra som helst. Inte Ransäter den här gången. Utan på cykelavstånd. Jag är glad. Jag ska dit. Ska du?

2007-11-03KarlstadSundsta Idrottshall

Inga lånade böcker men skuld ändå

Shit. Jag är skyldig biblioteket pengar. 102 kronor närmare bestämt. Fan. Jag visste att jag va skyldig 40 kronor. Resten är inte mitt fel, blev av med min plånbok för några år sen. Det måste vara tjuven. För inte lånade jag några böcker 2005. Jag hade ju inte ens något lånekort då.

Bilddagbok

Jag har skaffat mig en bilddagbok. Orkar väldigt sällan lägga ut bilder i bloggen, men på bilddagboken finns endel att njuta av. Kolla in den om ni vill.

Fiolspel
Från spelmanstämman i Ransäter. Perre, Pappa och Sara spelar i skymmningen.

Fy fan vad bra man kan vara

För ett år sedan var man så jävla bra. Man var lycklig, stolt och himla glad. Med en enrom känsla av allt möjligt sprang man ut för Tingvallagymnasiets trappa. Det var min dag. Idag var det min kusin som var så där jävla bra.
Efter fyra års slit på Stjerneskolan i Torsby var det dags. Dags att ta studenten.

Tur med väder och vind. En lite för lång avslutning men så slutligen kom dom. Nybakta studenter. Sen bjöds det på enormt god mat och trevligt sällskap hemma hos hans Anna. Cut, Allibloj och till och med Anders var där. Det var trevligt. Och varmt. Underbart varmt. Nästan lite för varmt för en sådan dag. 32 grader läste vi på termometern i Anders bil. Sommaren är verkligen här.

Jag måste säga att jag inte längtar tillbaka längre. Jag har gjort mitt och är klar med det. Gymnasiet alltså. Det var en underbar tid och tiden därefter lika så. Jag var arbetslös och nöjt av fint väder. Umgicks med vänner och hade kul. Halkade in i Molkom på ett bananskal. Fick en utbildning, nya vänner och framörallt nya erfarenheter. Hur bra som helst. Nu står jag dock här igen. Utan att riktigt veta vad jag ska göra. Men det ordnar sig alltid. Det gör det faktiskt.

Grattis Rasmus - min gullekusin och Anna till studenten. Fy fan vad ni är bra!
Grattis till alla andra som också tagit studenten idag. Ni är nog också rätt bra.

Varmt, så underbart varmt.

En våg av sentimentalitet for just över mig. Nu förstod jag att det verkligen är slut. Inget mer Molkom. Jag kommer sakna det faktiskt. Jag kommer sakna klassen. Vissa saknar jag redan.

Men det har jag inte riktigt tid att tänka på. Det är så underbart väder ute. Klarblå himmel och helt enormt varmt. I år har jag till och med lyckats bli brun i ansiktet, för första gången typ någonsin och redan. Kors i taket. Jag älskar denna värme.

ledsamt att försöka när det inte duger

Jag blir så ledsen. Man sliter för att göra någon nöjd. Och bara skit får man ta. Min mor är expert på  nej-det-där-får-du-göra-om-talet. Idag gick jag upp klockan nio för att städa. Städade i lite mer än en timme och hon är inte nöjd. Jag hade ju inte dammat, men det hade ju hon sagt att hon skulle göra. Jag hade ju inte städat toaletterna, jag hade ju inte... FAN.
Så imorgon får jag gå upp tidigt igen och städa igen. Tur att vi sköt upp balfrisyrerier och annat till klockan ett. Då har jag en extra timme på mig.
Nu är jag sur och ska läsa min bok och sen sova.

Idag hade jag förresten besök av en fågel inomhus. Historien kommer imorgon.


No more Molkoms folkhögskola

Skolan är slut. Många fina minnen. Många fina vänner. TACK för ett bra år!

Som på ett bananskal halkade man in på Molkoms folkhögskola och journalistlinjen. Många bra och snygga tidningar och arbeten. Många trevliga och roliga dagar tillsammans. Verkligen ett minne för livet.
Ett år där allt knöts samman med en bal. Fina kläder, middag och dans. Samt en riktigt rolig fest. Träffade en massa nytt folk, sådär sista dagen. Synd att man inte stötte på dem lite tidigare. Det var prat, det var sång och det var bara allmänt kul.

Jag kommer nog faktiskt sakna skolan lite. Det är lite vemodigt. Vi hade det ju så bra. Underbara lärare och klasskamrater. Ja, ett mycket fint år.

Du gjorde ett stort intryck på mig idag och stal en stor bit av mitt hjärta. Jag önskar dig all lycka för det är du värd.