Rent hus här nu

Jag tog tag i den där städningen idag. Det blev storstädning av kök och toalett samt dammning, dammsugning och sist men inte minst torkning av golven. Eftersom min mopp verkligen suger och inte gör rent alls valde jag att torka golven för hand. Tog en trasa och en hink med vatten och såpa och började. Det tog ett tag och nu är jag lite mör i armarna. Men rent blev det. En sak insåg jag i alla fall under mitt slurande, jag är glad att jag inte levde förr i tiden då man alltid skurade golven på det viset. Ha ha!

Avbröt städandet ett tag för att kila ner på stan och fixa mina glasögon som gått sönder för tredje gången, ska nog få välja ett par nya men då måste dem passa till glasen jag har i dag och det kan bli lite knivigt, och sen för en fika med Emelie. Fick en jättefint ring av henne i födelsedagspresent. Tack gullunge, den är superfin! Bjuder på en bild på den, rätt kass kvalité för den är tagen med webbkameran (i min NYA DATOR! iiiiih! :D) men bättre det än ingen bild.


I min ägo




Nu vill jag har vår. Bort med snöjäveln och in med sol och varmt väder :)

Idag står det storstädning och dejt med Emelie på schemat. Storstädningen har stått på schemat de senaste fyra veckorna men det lyckas alltid bli bara en liten lätt städning. Men nu jävlar. Har hämtat hem min såpa så det ska dofta ljuvligt senare idag. Annars jävlar!!!

Home sweet home

Nu är jag tillbaka i Karlstad igen. Det har varit gött att jobba ett tag och jag längtar verkligen inte tillbaka till skolan. Fick umgås en del med Alberto, Fredis och Bastern i går, så jäkla sköna killar. Har saknat dom. Men inte lika mycket som jag har saknat at sova i komma hem från något (typ jobbet eller skolan) och slänga sig i sin egen soffa. Rikigt gött! Nu blir det att götta sig här och glo lite på tv resten av kvällen och sen sova riktigt gott och länge.

Sitter och lyssnar på Ane Bruns cover på Big in Japan. Riktigt fin!



Jag + bilar = nära döden

All over it again har jag varit med i en liten olycka i bilen. Denna gång ingen allvarlig sådan, då inget kom tillskada men ändå. Jag har sådan otur. Hur som helst, det som hände var att när jag skulle bromsa igår kom det fram ett ljud som lät ungefär så här: krrrrrrrsssssssssschhh och sen hände inget mer. Bromsarna hade slutat fungera. Som tur var befann vi oss på en raksträcka och kunde bara forsätta glida rakt fram tills jag kom på att jag kunde dra handbromsen, och då stannade vi. Slog på varingsblinkers och väntade på bättre tider.

Ringde till världens absolut bästa granne, Jan och frågade vad som kunde ha hänt han trodde det var allvarligt (haha) och satte sig i bilen och åkte till Kil där vi befann oss för att hjälpa till. Han kollade på bilen satte sig sedan i den och körde iväg, jag efter i hans bil. Människan är alltså galen och kör utan bromsar. Åkte till någon person som han kände som jobbar med att bärga bilar, ställde den där och idag levererades den till Karlstad, allt för en ynka femhundring! Förmodligen är det bromskivan fram som har kluvit (säger man så?) sig.

Jag är så otroligt tacksam för all hjälp, för att det inte gick fort när jag körrde och för att vi befann oss på en raksträcka. Annars kunde det ha gått i princip hur som helst. Nu ska jag sälja alla bilar jag äger och köpa en cykel istället. Det är ju inte meningen att jag ska köra bil..

Spotify + födelsedagskalasande

Jag har länge velat ha musiktjänsten Spotify men inte hittat någon som kunnat bjuda in mig, lyckats få tag på någon invite eller fattar hur man gör för att lyckas få det utan invite. Men idag så hittade jag en sida med gratis invites. Så jag blev medlem och loggade in. Kanonbra grej verkligen, perfekt för sådana som mig som inte vill ladda ner musik. (Ja, jag må vara den enda som inte gör det men så är det iaf) Nu har jag spice girls tema här hemma. (Av allamusik jag kan välja så blev det av någon konstig anledning Spice girls :P)

Ikväll blir det födelsedagsfirande för mig och Tommy som fyller år imorgon! Det blir skoj det här tror jag. Singstaret är laddat och likaså är jag! Taggad till tänderna. Nu=dusch!

Måns, Måns, Måns!!

Det är mycket Måns nu förtiden, men det är bara för att jag inte har något annat att blogga om. Han är i alla fall med på Så ska det låta nu. Så jag ska lägga mig i soffan och njuta av honom, efter en lång arbetsvecka.

Kramis

Vilken underbar dag!

Idag har det verkligen varit en bra dag. Jag vaknade sjukt tidigt, idag igen, och började skriva på min uppsats. Kom ganska långt och tror jag kan bli färdig under morgondagen. När jag pluggat klart kom solen och då åkte jag en snabb sväng med fina syster och handlade, så nu finns det mat i kyl och frys igen! Underbart! Sedan blev det lunch på stan med David, promenad i solen och vidare hem till hans mor och far i Klara. Lite kvalitétstid sådär. De var trevligt, vi ses ju inte så ofta längre.

Nu ska jag plugga lite till och sen blir det film tror jag bestämt. Kanske en snabb sväng hem till mor och far innan filmen. Hörs!



Ps. Jag har världens finaste vänner som har gett mig jättefina presenter under veckan. Framförallt Carolinas present gjorde mig väldigt glad. En fransklänning, ala Lets Dance, som jag nämnt för henne att jag vill ha. Thanks Kitty och alla ni andra - ni vet vilka ni är!

Tea time

Jag har inte druckigt te på två veckor, det är lång tid för att vara jag. I vanliga fall blir det minst en kopp varje dag till frukost. Men jag har inte varit hemma och när jag varit hemma har jag varit sugen på annat. Men idag är det dags igen. Nu tar jag paus i pluggandet som jag suttit med i två timmar redan och äter frukost och dricker världens godaste te.


Åh Måns, mitt hjärta blöder

Hur kundet det gå så fel? Haha! Jag skulle ha röstat, fan också. Minst en miljon gånger. Det hade lätt varit värt det. Anything for Måns!

Här får Måns Zelmerlöw bedkedet att han inte kommer att vinna Melodifestivalen 2009. Tittarna valde i stället Malena Ernmans bidrag.

Ja, jag är helt gravallvarlig. Det vet ni!

Mina elever är fantastiska ♥

Idag när jag komm till skolan överraskade mina elever mig. Dom hade radat upp sig i kapprummet i väntan på att jag skulle komma och så stog en kille på span för att tala om när jag var på väg. Så fort jag öppnade dörren och klev in brast dom ut i sång. Det var den bästa version av "Ja, må hon leva" jag någonsin hört. Jag blev alldeles rörd och ögonen tårades faktiskt. Barn är så himla fantastiska, det kom verkligen från hjärtat på dom. I samligen räckte ett av barnen upp handen och talade om att jag faktiskt fyllde år idag och så sjöng dom ytterligare en gång. Jag känner mig så otroligt uppskattad!

 Idag gör jag sista dagen och jag kommer sakna dom. Jag längar redan tills jag kommer tillbaka nästa gång, om sex veckor, så jag får träffa sötungarna igen.

Tack för alla gratulationer jag har fått!

Update

Jag är verkligen världssämst på att blogga. Det är i ju typ bevisat nu, eftersom jag inte har ägnat bloggen en tanke på senaste dagarna. Hur som helst så har praktiken gått mycket bra, imorgon är det näst sista dagen och då ska jag vara helt ensam med alla barnen hela dagen (och få betalt!! Sånt är bra jag hade ju varit tvungen att vara där i vilket fall och nu får jag pengar för det). Det kommer gå kanon bra tror jag. Barnen är hur snälla som helst.


Just nu sitter jag hemma hos mor och far i deras nya bäddsoffa och myser under en filt, men datorn i knät och tvn på i bakgrunden. Kollar på familjen annorlunda, ett intressant program tycker jag.


Nej alltså jag har verkligen ingenting, nada, nothing att säga så nu avslutar jag. Jag lever i alla fall och har det bra. Ett litet meddelande till Emelie här på slutet bara:


Emelie, jag har träffat en av kandidaterna till att gå ut med din hund. Jarand! Han är här på besök och idag pratade vi om hund-gåandet. Han var helt med på noterna och han är bra trevlig i verkligheten alltså. Det är nästan så jag tycker det är synd att du numera har Henrik som kan gå ut med hunden. Haha!


VFU

Jag är ute på praktik den här veckan, därför blir det dåligt med uppdatering!

Hörs!