Min mamma är bra

Det finns vissa människor som är sådana dära klippor som alltid stöttar en när man behöver. Typ min mamma. Hon är bra. Bättre än alla mammor i världen tror jag. Säger så smarta saker och får allt att verka så lätt. det finns en väg ut ur allt. Hur bra som helst.
Tack för att Du finns.

Det är tur att mammor finns. Hur skulle världen vara utan alla bra mammor.

Nu är allt bra och jag är glad. Imorgon åker vi. Det ska bli kul! Ha en superbra vecka allesammans!

Rädsla

Jag är rädd. Livrädd. Fan.

Aj min mage

Jag har ont i magen. Jävligt ont i magen.
Nu tänker jag lägga mig ner och gråta. Eller nått.

Väder. Underbart väder

Japp. Vi åker verkligen till Moskva i rätt vecka. Snö och kallt lovar väderleksrapporten. Toppen.

Moskva here we come

Nästa destination: Moskva

På lördag far vi. Det ska bli ganska spännande.
Jag har det mesta fixat och nu tänkte jag packa så har jag det gjort.

Idag har det varit ledigt och J - Cara Mia spenderade natten hos mig. Det var mys med kladdkaka och desperata hemmafruar. Idag lyckades vi få lite arbete gjort också. Knäppte lite bilder på stan, på människor med snygga kläder.
Bra gjort av oss det.
Nej, nu ska resväskan fyllas. Vore skönt att få det gjort så jag kan se på LOST sen.

MÅSSE BLIR NICE, BRUDAR!


Grease bilder

Jag har en enormt bra kamera. Är verkligen super nöjd över mitt köp. Igår på Grease, under vilken föreställning det var totalt foto-förbud, tog jag massor med bilder. Jag satt så långt bort från scenen man kunde komma och var tvungen att ha maxzoom. Ändå är bilderna skarpa. Inte superskarpa med skarpa så det duger.
Här kommer några av bilderna från gårdagen.
Skit också,  jag glömde ändra pixel-storleken. Nu blir dom fortfarande ganska små när man trycker på dom. Men jaja. Skitsamma.

                   
Den sista bilden skäms jag fortfarande lite för, men ändå med en gnutta stolthet. Jag gör dock någon min som inte är så vacker men det får man leva med.

Nu ska jag se DH.

Töntens möte med Idol-Måns

Okej. Nu är det officiellt. Jag är en tönt.
Jag har träffat, fått en autograf samt tagit ett kort med Måns Zelmerlöw - Allas vår Cara Mia.
Jag sitter här och skäms. Men inom mig finns en liten gnutta stolthet.

Tack för mig.

GOD NATT!

Sökes: ställe att bo på

Jävla skit dator och jävla skit ställe att bo på. Jag måste fan flytta härifrån. NU! Jag har varit borta i en vecka och det var inte direkt någon fröjd att komma hem. Allt jag gör anes bara fel. Det kan vara allt från att jag har röda strumpor på mig till att jag bara är i vägen och skitar ner hela tiden.
Jag önskar att jag hade någon annan stans att ta vägen.
Jag fixar fan inte det här mer. Någon som har en plats över i sitt hem?

Att baka kaka på ingenting

Nu kära vänner kommer en lektion i att baka en kaka på ingenting.
Ni vet dom där dagarna när kladdkake-suget kryper sig på. Du öppnar kylen och upptäcker till din förtvivlan att du har varken ägg eller smör. Nåja tänker du, det går ju alltid att fixa, sen går du och öppnar skafferiet och upptäcker till din förskräckelse att du har varken mjöl, socker eller kakao. Med andra ord har du alltså ingenting. Jäklar, du som är så sugen. Just detta hände mig, Joanna och Ida igår. Och tur att vi är flickor med handlingskraft innan för pannbenet. I vårt desperata sug efter kladdkaka beslutar vi oss för att besöka grannarna. Grannarna som varken vet vilka vi är eller egentligen tycker om oss.  

Utrustade med påsar börjar vi vår dörrknackning i grannskapet runt skolan.
 Med beslutsamma steg vandrar vi från dörr till dörr.
 - Hej. Vi håller på att baka en kaka och upptäckte just att vi inte hade något smör, vi skulle inte kunna få långa 100 gram?
100 gram smör i en påse och vandringen fortsätter till nästa hus.
- Hej. Vi håller just på att baka en kaka och upptäckte att vi inte har något mjöl, vi skulle inte kunna få låna 2 dl?
2 dl mjöl i en påse och vandringen fortsätter.
Snart är vi tillbaka på det nystädade elevhemmet med samtliga ingredienser för att baka en kladdkaka i olika påsar. Man får inte vara dum. Det var den godaste kladdkaka jag ätit på länge. Gratis är gott och grannarna runt skolan är faktiskt ganska snälla.

Snacka om att försova sig

Idag ringde klockan 07.20. Det var temadag på skolan som vi hade tänkt delta i fast vi är lediga. Jag vaknar hur som helst när klockan ringer och tänker gå upp för att ta en dusch och äta av den goda frukosten som erbjuds. Nästa gång jag tittar på klockan är hon dock 11.25. Det är vad jag kallar att försova sig. Och varken jag eller Joanna stängde av klockan som alltså ringde var tioende minut mellan 07.20 och 11.25. Tokigt va?
Sov gott gjorde jag ialla fall. Och idag har vi tagit en skön promenad och nu ska vi skriva om kommunfullmäktige som vi var på igår.


Jag ropar inte hej innan jag är över bäcken

Jaha, då har jag varit på mitt livs första anställningsintervju. Det gick väl ganska bra, men som vanligt så tycker man att man kunde ha lyckats bättre. Men jag kan inte annat än att vara nöjd. Det är onödigt. Nu ska jag vänta med spänning på besked. Dock säger min magkänsla att det inte blir något jobb. Men som man brukar säga, man ska inte ropa hej förrän man har kommit över bäcken. (Då brukar det kanske handla om saker som man tror ska hända, men ni fattar vad jag menar med det hela.)

Grattis Modo

Man borde väl kanske gratulera MODO till SM-GULDET.


VACKERT


Är det inte underbart så säg. Det här är musik när det är som vackrast.

Mina högtalare är pajj

Jäklar, igår spelades mina nya högtalare till datorn sönder. Hur mycket oflyt får man ha? Allt var en olyckshändelse, vi lyssnade på en låt via internet som var väldig låg och när vi sen satte på vår partyskivan igen så var den jättehög och högtalarna sprack eller vad man ska kalla det. Tråkigt är det i alla fall. Damn.


Det är ingen som har ett par att ge till mig? :)

God morgon gott folk

Klockan är 06.50 och är sitter jag. Jag kan inte sova. Gårdagskvällen var helt sjuk. Allting blev fel och jag har en bula på ena knät. Den är stor som en tennisboll nästan. Mina nya högtalare gick sönder, mina nya leggings gick sönder annars är väl allt helt. Bör tilläggas kanske att det var inte hemma hos mig någonting spårade ur. Här var allt frid och fröjd. Pizza och goda vänner samt lite musik. Högtalarna gick iof sönder här men det var en olyckshändelse. Senare hamnade vi dock hos grannarna och där var allt frid och fröjd ett tag. Sen var det inte det längre. När det kommit alldeles för mycket folk. Och allt bara sket sig.
Mitt rum är ockuperat av grannen och hennes vän. Jag längtar till mig egen säng. Jag får sova på överkastet på mammas och pappas säng, för jag orkar inte bädda den sen.


Nu ska jag försöka sova igen.

Per Ledin till HV71

Ja, då var Per Ledins nya klubbadress klar. Det blir HV71. Synd, riktigt synd. Fast till skillnad från andra Färjestadssupporters tänker jag gratulera HV till denna underbara spelare och önska Ledin lycka till. I mina ögon är han ingen svikare. Alla spelare byter ju klubbar hur som helst, vad är det som säger att Ledin ska spela i Färjestad resten av livet?
Nej det är bara att bita i det sura äpplet. Jag hade gärna sett att Ledin var kvar i Färjestad, men av någon anledning så är han inte det. Som sagt, det är synd.
Han gick från hatad till älskad. Jag kommer då aldrig kunna hata honom igen. Det är en sak som är säker. Och jag tycker att han är välkommen tillbaka till Färjestad när han vill. Han har visat ett enormt hjärta för klubben.



Bild:
Farjestadsbk.se

LYCKA TILL LEDIN OCH TACK FÖR DIN TID I KLUBBEN!

Något gott

Jag och en klasskompis, Angelica tror jag det var, kom på en riktig höjdare på våran första klassfest. Nämligen att doppa smörgåsrån i bearnaisesås. Jag som har gått och tänkt på detta länge fick för mig häromdagen att jag borde testa om det var så gott, som jag minndes det. Och tro mig. Det var det. Testa ni också vet ja.
Det låter superäcklig men det är faktiskt gott.

                                                  


Jag har blivit duktig

Det känns som att jag börjar ta tag i mitt liv lite grann nu. Den här veckan har jag gjort rätt mycket för att vara jag. Skrivit och skickat in ansökan till Jakobsbergs Folkhögskola, sökt till Karlstads Universitet, Sökt ett jobb, blivit kallad till och bokat arbetsintervju (eller vad det kallas), bytt mitt maestro-kort till ett VISA, bytt mitt sparkonto till ett annat sparkonto med högre ränta, bokat tid för Hepatit-A spruta, hunnit träffa endel vänner, gjort klart hemsidan jag jobbat med, lärt mig att ändra utseendet på bloggen, städat mitt rum och slutligen stökat ner mitt rum igen.
Ja, jag är nöjd med mig själv. Nästa vecka är det skola igen.

Nu kanske det vänder

Hon. Hon som sökte praktik på alla tidningar i Värmland, Dalsland och Sörmland och inte fick mer än två veckor på en skit-tidning-med-inställningen-praktikanter-tar-vi-inte-hand-om. Just hon. Hon som typ aldrig lyckats få ett enda jobb. Hon som i tisdags sökte första jobbet för iår. Just hon. Hennes telefon ringde idag. Just hon är kallad på arbetsintervju.
Nu kanske det vänder för henne. Eller också inte. Man ska ju inte ropa hej förrän man har kommit över bäcken. Men jag är ännu gladare nu än jag var innan.

Nu borde just hon sova faktiskt. Det är en lång dag imorgon.

GOD NATT & SOV GOTT !


Några vänner och en grill

Åh, det är fint väder och ikväll ska jag grilla med några goda vänner. Kan det bli bättre? Knappast.
Först en promenad tillsammans med Caroline, om vi hinner, annars får vi ta bilen och handla.
Mysigt ska det bli hur som helst.

JAG är GLAD!

Lyckligt lottad eller dåligt minne

Nu har det hänt igen. Jag förstår inte hur jag kan ha sån tur. Eller tur är det väl kanske inte. Snarare dåligt minne. Jag glömmer ju alltid bort vart jag lägger sakerna. För tredje gången på mindre än ett år har jag hittat massa pengar tillhörande mig. Senast idag skulle jag lägga undan lite presenter jag fått i födelsedagspresent och hittar då en massa kuvert från min student. Som vanligt tittar jag i kuverten för att se vem de olika korten kommer ifrån. I några av dessa kuverten hittade jag 2500:-. Hallelujah!
Snart borde pengarna för hemsidan komma också, 4000 eller 5000. Minns inte riktigt. Yes, nu snart kan jag leva loppan.

Nya skor

Idag har jag shoppat. Tre par skor blev det. Fick lite pengar av farmor och farfar i födelsedagspresent och dessa måste givetvis spenderas på en gång. Varför vänta?

Här kan ni se mina inköp.

    

Skön låt.

Dagens röst (inte-som-i-rösta-röst).
En låt från Saab reklamen.
Release Me - Laura

Framtidsplaner

Nu börjar den där framtidsångesten komma krypande. Sitter och disskuterar lite framtid med Henrik via msn. Vi kom fram till ett mycket bra beslut. Om hur vår framtid skulle se ut. 

Annimoll säger:
Men jag funderar på att kanske börja hänga med dom där fräscha
killarna som sitter på parkbänkar i stan du vet..
Samba? säger:
öj, vi kan kanske fixa en gemensam parkbänk då?
Annimoll säger:
absolut! låter toppen det!


Yeah, folks. Thats it. Där kan ni hitta mig när min utbildning är klar. Någon gång efter den första juni.


Tappadevantar.blogg.se

REKLAM. Jag har en vän som har lite udda saker för sig ibland. Det senaste är bloggen tappadevantar. Något rätt kul faktiskt. Gå in och kolla. Maila bilder på tappade vantar ni ser. Fan, det kan nog blir något stort det här.

Strandvägen2, Uddeholm
Bild: Peder / tappadevantar.blogg.se

Jag tror stenhårt på idén.

Underbar vecka passerad

Nu är jag hemma i trygga Karlstad igen. Sitter i min mjuka säng och är enormt trött. Igår fick jag ett släng av feber som inte vill ge med sig.
Jag har haft en enormt trevlig och underbar vecka. Myskväll, på myskväll och mycket prat och framförallt skratt.

Oc, äta ca fem gånger om dagen, handla på konsum, leva rövare i klassrummet, sätta lappar på grannarnas dörrar, Idol och nya bekantskaper - det har varit melodin de senaste dagarna. Igår lämnade vi dock Molkom för en stund och åkte till Karlstad tillsammans med Jenny. I stan träffade vi Robin och Elin från skolan och käkade glass tillsammans med dom. Sen gudidade jag Robin till en fiskeaffär där han inhandlade diverse saker, bland annat en otroligt läcker fiskehatt. Sen bar det av hemmåt och jag somnade det första jag gjorde när vi var tillbaka på Östan. Jag var svettig som en gnu men förs utav bara sjutton. Sov ett par timmar och vaknade inte utvilad. Tvingade mig upp och iväg på lite äventyr för att senare bli nerbäddad i soffan och matad utav underbaraste Joanna.

Du kom in i mitt liv som en sol i vinternatten. Jag är så enormt tacksam att du finns och att jag har fått lära känna dig och blivit din vän.  Tack, tack, tack! Hoppas vi båda kommer in på Jakan och kan få ett helt år till med varandra. Kommer sakna dig något enormt under lovet efter den senaste tidens närhet

Nu måste jag packa. Ska sätta på Jason Mraz på högsta volym och dansa bort min feber bland skidkläder och annat nödvädigt ont.

Glad påsk (Till alla utom Joanna som får ångest av påsken ;P) ! 

Förkyld eller dödsjuk anka i liten pöl?

Mitt huvud är tungt. Min näsa är fylld med snor. Jag hostar så lungorna snart hoppar ut. Jag tror det kallas förkylning men det kan mycket väl vara någon sjukdom med dödlig utgång.  Jag har lite sömnbrist också. Kanske kan bidra. Jag vet inte. Det är inte mycket jag vet faktiskt. Nästan ingenting. Ibland känner jag mig verkligen dum. Alla andra i min omgivning är så himla smarta. Själv sitter jag här som en anka i en liten pöl. Men som någon sa en gång i en film. Hellre en anka i en liten pöl än en anka i ett stort hav.
Ensam. Vilsen. Liten. Bortkommen och dum. Så borde det kännas att vara en liten anka i ett stort hav. Ni fattar vad jag vill ha sagt va? Jasså inte? Helt säkra? Nej, jag förstår inte själv. Jag är bara uttråkad och plitar ner massa tecken för att ha något att göra.
Tack för er tid. Nu borde jag göra något vettigt. Äta kanske?


Tips på bra låt

Jason Mraz - I'm Yours.
Helt klart absolut bäst nu.

Nu har posten kommit. Snart går jag till stan och åker till skolan.


Jag är en bergochdalbana

Nu har jag fått ett sånt där släng av ångest och depression igen. Jag orkar ingenting. Tårarna bara bränner bakom ögonlocken hela tiden. Jag har ingenting att vara ledsen för. Varför blir jag såhär hela tiden?

Orkeslös, trött och enormt ledsen. Hela tiden. Fan.

När kommer posten egentligen? Jag måste vänta på ett brev, men det verkar inte vilja komma. Suck.

Flyr boet

Nu ska jag ut och prommenera, sen ska jag packa. Imorgon flyttar jag till Östan. Ni når mig återigen på torsdag.